Ett "käckt" knäck försök

Angen skrev i kommentarer i inlägget innan att hon brände "hela skiten" en gång när hon gjorde maränger =), så jag kom på att tänka på en sak i julas. Jag skulle göra knäck... och det gick verkligen åt skogen hehe.
Jag och Milian stog i köket medan André var i duschen, och jag följde ett recept ifrån en tidning. Det stog.. "rör om och koka häftigt i 20-25 minuter" och jag la i alla ingridienser och det började koka... och knäcken blev mörkare och mörkare nästan på en gång.. konstigt tänkte jag och fortsatte att röra om men jag tänkte att det måste ju vara rätt eftersom jag följer receptet. Där står jag och rör för fulla muggar och så kommer André ur duschen och säger "-men vad är det som händer gumman?" när jag vänder mej om så är det dimmigt i lägenheten och luktar tydligen bränd knäck haha jag hade varit förkyld så jag hade inget luktsinne! Vi fick ta Milian in till sovrummet och öppna fönster i lägenheten, det var närmare 15 grader kallt så vi kunde inte ha öppet nå länge heller och vi brukar alltid ha doftljus hemma och just då hade vi gjort upp allt. Ja kastrullen såg ju bedrövlig ut, knäcken som var mörkbrun hade förvandlats till svart.. jag hade rört om med en svart oval plast-visp och när jag skulle försöka ta bort den sedan så fastnade sprötena i det stenhårda knäck-kletet hehe synd att vi inte fick nåt kort på detta, kastrullen luktade apa så André gick ut och kastade den nästan med en gång. Just då kändes det inge roligt men nu skrattar jag bara åt det hela =)
Ja alla har ju sagt att knäck, det ska vara nåt svårt att göra.. jag instämmer och säger att det var mitt första och sista försök med att göra knäck. =)


Kommentarer
Postat av: André

HAHA, det där glömmer jag aldrig :-) Måste poängteras att att du annars är väldigt duktig på att baka, du får till allt så bra och dina bakverk blir väldigt fina. Uppskattas av ALLA!
Jag älskar dej Michaela!!

2008-01-10 @ 14:04:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0