Måste testas!
I Ica´s "Buffé" tidning finns ett jättegott recept på en äppelpaj som ni
bara måste testa!
175 grader i 30 min
6 personer
6 äpplen (800g)
150g smör
3dl havregryn
2dl socker
½dl ljus sirap
1½dl vetemjöl
½tsk bakpulver
2msk mjölk
Skala och skiva äpplena. Lägg dem i en smord pajform. Smält smöret och dra det ifrån plattan och blanda i alla de andra ingridienserna. Bred smeten över äpplena och grädda mitt i ugnen. Pajen ska vara gyllenbrun och knäckig.
Servera med glass, vaniljvisp eller marsan!
*
Vi hade middagsbjudning här hemma idag så den här äppelpajen blev perfekt till efterrätt! Jag strödde på lite kanel över äpplena innan jag bredde på smeten för jag älskar blandningen; Äppel & kanel tillsammans! =)
Äppelpajen
Gjord på gårdens supergoda äpplen, vet ej sort mer än att det är "Vinteräpplen".
bara måste testa!
175 grader i 30 min
6 personer
6 äpplen (800g)
150g smör
3dl havregryn
2dl socker
½dl ljus sirap
1½dl vetemjöl
½tsk bakpulver
2msk mjölk
Skala och skiva äpplena. Lägg dem i en smord pajform. Smält smöret och dra det ifrån plattan och blanda i alla de andra ingridienserna. Bred smeten över äpplena och grädda mitt i ugnen. Pajen ska vara gyllenbrun och knäckig.
Servera med glass, vaniljvisp eller marsan!
*
Vi hade middagsbjudning här hemma idag så den här äppelpajen blev perfekt till efterrätt! Jag strödde på lite kanel över äpplena innan jag bredde på smeten för jag älskar blandningen; Äppel & kanel tillsammans! =)
Äppelpajen
Gjord på gårdens supergoda äpplen, vet ej sort mer än att det är "Vinteräpplen".
Kommentarer
Trackback