Äppelkaka
Ikväll så har jag bakat äppelkaka för första gången, vi fick masor med äpplen på jobbet så jag tog hem till 2 satser. Mina äpplen flöt upp och ihop så det ser inte så super snygg ut som den är. Den blir nog bättre i fyrkanter =) Äppelkaka är nog svår att få snygg. Jag ska strö socker och kanel lite lätt över hela kakan i nästa sats. Appropå kanel så hittade jag inte inge kanel alls här hemma så det blev panik då jag förberett allt, Nadja blev min räddare i nöden =)
Recept:
200g smör
4 ägg
5 dl socker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl mjölk
8 äpplen (Jag tog 12 små)
4 msk socker
4 tsk kanel
Recept:
200g smör
4 ägg
5 dl socker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl mjölk
8 äpplen (Jag tog 12 små)
4 msk socker
4 tsk kanel
Gör såhär
Förbered med att skala och skär äpplerna i bitar.
1. Smält smöret.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver.
3. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
4. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna.
5. Vänd äppelklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.
6. Grädda i ca 20-25 minuter (200 grader). Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.
Äppelkaka med marsansås är väl supergott!
Kommentarer
Postat av: Maria
Men åå det ser ju tokgött ut vill ha ;-)
Trackback