Mangochutney-Kyckling
Detta jättegoda kycklingrecept har jag fått av min mamma.
Jag vet egentligen inte vad den heter, jag säger Mangochutney-Kyckling =)
Gör så här;
Egentligen ska kycklingen läggas i rå för att den inte ska bli så torr, men det törrs inte jag. Så..
Bryn 3-4 kycklingfileér, skär upp dem eller ha dem hela. Salta och peppra kyckligen lite. (jag hade i 3 kycklingar som jag skärt i småbitar)
Lägg dem i en smord ungsform.
Skär upp 2 bananer och
1 grön paprika (eller valfri, jag hade en gul hemma) och lägg det ovanpå kycklingen.
Blanda;
3 dl grädde. Numera har de bara 2,5dl grädda i förpackningarna så jag fyllde upp med 0,5dl mjölk för det går lika bra.
1 dl mangochutney
1 tsk curry
1 tsk sambal olek
1 pressad vitlöksklyfta
strö på lite salt
Häll i blandningen i formen och sätt in den i ugnen i 20 min i 200grader.
(Jag hade i ca 25 min, för säkerhetes skull återigen ;D)
Ha ris till, eller som vi gjorde coscos (som är mycket enklare att göra).
Bröd, smör, en kall cola, sallad och en god aptit till =D
Så här ser våran ut:
Toppbetyg!
Så här ser mangochutney ut och finns vid orientaliska varor (tex soja) i butiken.
Uppdaterat;
Det ska finnas en Mangochutney som heter Bombay Club Sherwoods och det är den det ska vara, för annars blir kycklingen förstark.. som min alltid lyckas bli, men jag och mamma kom fram till att vi inte använder samma mangochutney. Så om du ska prova receptet, använd den istället! =) Tyvärr så får jag inte fram några bilder påd en.
Lycka till =)
Uppdaterat igen;
Hehe med lite hjälp av mamma så har vi lyckats googla fram en bild på den mangochutneyn som det ska vara och den ser ut så här =D