Tacogratäng
Här kommer receptet på tacogratäng! Det egentliga receptet + det som jag kommit fram till är bäst i smak för oss, som på bilden!
ca 3-4 perosner (som till middag, lätt till 4-5 personer om det är till "snacks")
200g philadelphiaost "Light"
2 dl creme frachie "Light" (jag har 4 dl i, den blir godare så)
400-500g köttfärs
1 burk krossade tomater (jag skippar det för min blir så blaskig, efter tycke & smak)
2 påsar tacokrydda
1 medelstor burk tacosås (mild,medium eller stark. Vi har medium)
Riven post (Efter tycke och smak, vi brukar ha mycket!)
1 medelstor purjolök
1 medelstior paprika i valfri färg
1 burk majs (liten eller stor burk är efter smak, en liten räcker för oss)
Blanda philadelphiaosten med creme frachien och bred den i botten på en gratängform. Stek köttfärsen och häll i en burk krossade tomater (om man vill) och därefter tacokryddorna (gå efter hur mycket vatten som ska tillsättas till tacokryddan på påsens baksida), låt puttra ett tag. Häll sedan i gratängformen. Bred ut tacosåsen ovanpå. Smula ut den rivna osten och lägg grönsakerna ovanpå. Kläd gratängens ovansida med folie så att inte grönsakerna blir brända, och ställ i ugnen, 200C i ca 20min. Servera med tacochips, en stor påse eller flera små i olika smaker! Tacobörd mjuk/hårt går även att ha.
(Ska man vara fler personer så att man behöver en större gratängform, utöka receptet med att ta 5 dl creme frachie, 700-800g köttfärs och ha då i en burk krossade tomater, 1 stor burk tacosås eller 2 medelstora. Tänk på att ta stora grönsaker och en stor burk majs.)
Bon apetit madame. Lycka till!
ca 3-4 perosner (som till middag, lätt till 4-5 personer om det är till "snacks")
200g philadelphiaost "Light"
2 dl creme frachie "Light" (jag har 4 dl i, den blir godare så)
400-500g köttfärs
1 burk krossade tomater (jag skippar det för min blir så blaskig, efter tycke & smak)
2 påsar tacokrydda
1 medelstor burk tacosås (mild,medium eller stark. Vi har medium)
Riven post (Efter tycke och smak, vi brukar ha mycket!)
1 medelstor purjolök
1 medelstior paprika i valfri färg
1 burk majs (liten eller stor burk är efter smak, en liten räcker för oss)
Blanda philadelphiaosten med creme frachien och bred den i botten på en gratängform. Stek köttfärsen och häll i en burk krossade tomater (om man vill) och därefter tacokryddorna (gå efter hur mycket vatten som ska tillsättas till tacokryddan på påsens baksida), låt puttra ett tag. Häll sedan i gratängformen. Bred ut tacosåsen ovanpå. Smula ut den rivna osten och lägg grönsakerna ovanpå. Kläd gratängens ovansida med folie så att inte grönsakerna blir brända, och ställ i ugnen, 200C i ca 20min. Servera med tacochips, en stor påse eller flera små i olika smaker! Tacobörd mjuk/hårt går även att ha.
(Ska man vara fler personer så att man behöver en större gratängform, utöka receptet med att ta 5 dl creme frachie, 700-800g köttfärs och ha då i en burk krossade tomater, 1 stor burk tacosås eller 2 medelstora. Tänk på att ta stora grönsaker och en stor burk majs.)
Bon apetit madame. Lycka till!
Kommentarer
Postat av: Marina
Tack så mycket! Låter supergott! Det här ska nog testas redan innan jag åker hem, blir nog som snacks till min Hejdå-fest härborta :)
Trackback