Hej och håå

Gud vad lite jag har bloggat sen jag kom hem från Örebro! Dagarna bara springer iväg.
Konferansen var kul att få gå på, väldigt "pampigt" och välordnat. Galamiddagen var sådär. Mycket presenter halv god mat och fika. Nu har jag sett hur det är =) Roligast var såklart att träffa Mimmi! Torsdagen och fredagen sprang iväg, det gjorde även konferensdagarna, lördagen och söndsgen.
Resan hem blev en mardröm, jag hade en liten resväska, ryggsäck och en dataväska med mej ner, och innan konferensen var slut och jag som gick på stan där i två dagar så hade jag samlat på mej sååå mycket saker. Mimmi hade lånat en stor resväska utav mej som jag hade därnere som tur var så jag tog och packade ner allt i den + att jag hade min lilla resväska och dataväskan. Mimmi och två kompisar hjälpte mej på tåget. "Skönt att det är bara ett byte" tänkte jag. När vi närmar oss Avsta fick vi veta att ett godståg kört ur rälsen och slitit av ledningen så vi var tvungen att kliva av. JAHAPP. Less, jag med all packning! Gilla läget! Det blev tre bussar. Vi såg tåget från vägen och det såg illa ut, avslitna tågdelar m.m tur att det inte var ett persontåg. Ialla fall så fick vi kliva på ett annat tåg i Storvik. Kliva av i Gävle där jag missat mitt tåg och fick vänta på ett annat som dessutom var sen. Jag åkte 17.04 och skulle ha varit hemma före 22 och kom hem efter 00. Riktigt less, var jag men glad såhär i efterhand att jag inte blev senare eller blev tvungen att ta in på nå hotell därnere eller nåt.

Måndagen var vi ledig tillsammans. André hade aldrig orkat göra ett bra jobb på jobbet. Milian var ju dålig under hela heljen tills på söndagen. Tisdagen blev lugn, onsdagen hade jag en ljusvisning, torsdagen lackade vi klart golvet så jag och Milian sov hos mamma. Fredagen var det produktvisning i ljustadalen så jag, Marielle, Mamma o Mormor åkte dit. Jag kände mej smått konstig i kroppen när vi var där, sen när jag kommer hem började snoret rinna och jag blev värre under natten. På dagen då vi vaknade kändes det rätt okej så vi åkte in till Birsta och handlade mat på Ica Maxi, när jag kom hem var jag tvärdålig! Jag låg hela e.f/kvällen igår, André eldade och eldade för jag frös och de svettades =) Idag har jag varit skitdålig. Vi fick ställa in ett fika med ett par vänner och André fick gå själv med Milian och Martin på kalas hos Andrés lillebror. Och imorgon är det min första arbetsdag på schemat! Hur ska det gå med denna förkyldning? Så himla typiskt att bli förkyld just nu när jag var så laddad på att jobba! Jag kanske är bättre imorogn, hoppas på det för jag måste ju ändå jobba! Hatar att vara sjuk. Jag är det 1 gång om året och då rejält. Sist var i slutet av Juli ifjol då jag var gravid och den förkyldningen var inte nådig!
Önska mej lycka till imorgon nu för det kan jag behöva!


Nä nu ska jag ta med Milian och sova! Ha det gott allt folk!

Vårt Hus I "Sundsvalls Nyheter" IDAG !

Vi hade ingen aning om detta haha jag skulle ha velat sett Andrés min när han såg det på jobbet idag och kort därefter ringde mej.. vi vet inte ens när de tagit bilden! Vi var t.o.m hemma för man ser en skymt utav bilen =)


Conventum!



Haha vad sne bilden blev. Men här befinner jag mej idag. Heeela dagen. Börjar bli lite nervös, men jag ska möta upp damerna efter att jag registrerat mej så det lär gå bra. Lite pirr i magen är säkert bara bra =) Hoppas det inte blir så varmt bara, det är ganska varmt här nere men de måste ju ha nå ac. Det är glas hela nästa sida så solen har möjlighet att titta in liksom. Idag är det fint väder, det regnade bara en srund igår så det var skönt.
Nä ska fixa det sista och gå sen. Hoppas jag hinner skriva nåt sen! Annars hörs vi ikväll.


Tack för alla fina ord darling, kan inte beskriva hur otroligt starkt detta är. Love ya!
PS. Du och Milian sover säkerligen nu så jag ringer inget nu innan jag går. Bli inte orolig ifall jag inte svarar sen, ringer upp så fort jag får en lucka! Pussss


Oj

Shit vad klockan är mycket, kl.10 imorgon ska jag vara på konferensen. Jag skriver nog inget förrns imorgonkväll efter jag kommit hem från "Galamiddagen". Jag har endast 2 timmar på mej mellan konferensen och den, så det blir tight. Sussa gott och ha en bra dag imorgon!

Kääääääääär

Jag sitter och lyssnar på Astorologen som är en ibland min och älsklingens låtar + samt en låt som han gjort till mej som är så himla fin! Kom på mej själv idag efter maten då jag var på pressbyrån och skulle handla lite lösgodis till ikväll, jag letade efter godisar som älsklingen tycker om. Skickade en bild på mej och spelade in ett ljuklipp alldeles nyss, för han ville "se mej" och webcamen funkar inte. Pussgurka! "Sist jag var på Olearys var han med", "sist jag åkte tåg var med varann ner till sthlm heljen innan måndgen då vi fick veta att vi skulle ha Milian". Mmm mycket sånt =) Åh vad jag ÄLSKAR DEJ! Puuusss

Brakskitar



Haha var bara tvungen att kopiera denna från Mias blogg. Vilken känner du mest igen dej på? Om jag ska avslöjja lite så är det mest alla för min del. Ingen fis är den andra lik. Älsklingen får nog stå ut med mycket utav de här (och ofta hihi). Själv så får jag stå ut med "Knallskottet" då och då ;)



1.Prutten
Den vanliga, korta, ofarliga och lätt komiska varianten. Roar små barn. Blir pinsam i kyrkor och andra tysta lokaler. Döljs med lätt hostning.

2.Smygaren
Ofarlig. Tyst och luktfri. Inleds med magknip och kan därför planeras och dras iväg omärkligt genom att man vrider lite på kroppen. En harkling döljer lätt eventuella ljudeffekter. Uppträder när man sitter ensam och ser på fotbollsextra eller bingolotto, har femton par rena kalsonger bredvid sig samt 3 meter till muggen, jämför med "stänkfjärten".

3.Lönnmördaren
Lömsk, tyst och dödlig. Varnar med magknip och förväxlas därför lätt med "smygaren" men överraskar sedan med sin dödliga lukt när det är för sent. Avslöjar dess bättre inte den skyldige. Dyker upp när man har gäster eller själv är gäst.

4.Äggmöken
Liknar "lönnmördaren" och "smygaren", är oväntat illaluktande och dessutom ljudlig så att ingen misstar sig på den skyldige. När man tror att man lugnt kan dra iväg sin fjärde "smygare" för kvällen så förvandlar den sig blixtsnabbt till en "äggmök". Kan ej döljas med hjälp av en hostning.

5.Stänkfjärten
Överraskande och ytterst otrevlig. Kräver omedelbart toalettbesök och kalsongbyte men inträffar givetvis när toaletter är svåråtkomliga och när närmaste rena kalsong finns 10 mil bort. Pendeltåg, biosalonger, småbåtar m.fl. är vanliga ställen där "stänkfjärten" helst förekommer. Har en otrevlig bieffekt att lukta länge.

6.Alkolåset
Har sitt ursprung i mäktiga jäsningsprocesser. Långvarig och ljudlig. Känns av i god tid och varnar även med konstiga ljud. Kan därför lämpligen avsläppas utomhus eller på muggen om man föredrar spännande eko-effekter.

7.Ärtsoppan
Tar aldrig slut. Påminner mest om tungt artilleri. Kommer sig av olämplig föda. Kan därför undvikas genom god planering. Medför annars inställda middagar och biobesök mm. Uppträder oväntat då vännerna bjudit på "något exotiskt från Turkiet" till middag.

8.Knallskottet
Rolig effekt vid nyårsfirande. Annars inte rolig. Oftast luktfri men desto ljudligare. Avslöjar direkt den skyldige med sitt skarpa ljud. Åtföljs av fnitter eller rena gapflabb. Dyker oväntat upp vid ansträngning, framåtböjningar mm, t.ex. när man skall hjälpa en vacker flicka med hennes bagage på Arlanda, eller stiga in i en taxi med Hanna Graf.

9.Brakskiten
Överraskar och är ljudlig som "knallskottet" men är mer utdragen. Låter helt enkelt otrevlig. Behöver inte lukta illa. Väcker i allmänhet kommentarer i stil med: "För h-e! vad håller du på med? Gå på muggen för f-n!"

10.Benvärmaren
En klassiker. Innehåller ofantliga mängder varm naturgas. Sprider sig långsamt nedåt. Kan vara skön att lägga av utomhus kalla dagar, annars obehaglig.

11.Slappröven
En märklig och lite ovanlig variant. Utdragen. Varierar i tonhöjd och karaktär genom att inleda med ett högt knatter och sedan avsluta med ett dovt fladdrande ljud. Avnjutes bäst i skogshuggarkojor en torsdagskväll.

12.Oskulden
Utdragen som "slappröven" men gäll och vass. Inleds med ett ljust utdraget knatter och avslutas med ett pip.

13.Svidaren
En lurig rackare. Liknar "stänkfjärten" men är långsammare och kan därför hejdas innan alltför stor skada skett. Kräver dock besök på muggen inom närmaste tiden för att inte ge upphov till babianarsle. Tar man inte "svidaren" på allvar kan man senare råka ut för en "stänkfjärt".



Svampen



Här står jag en bra bit ifrån och fotar. Den är gigantisk!
Och vet ni vad? Jag tordes inte åka upp i den! 2 små trånga hissar, klaustrofobi och höjdskräck går inte bra ihop. Gud vad jag önskar att jag inte hade det! Jag var påväg att övervinna rädslan flera ggr men misslyckades hehe så jag har inte varit upp i den =)

Jag hade helt glömt bort att det var ett vattentorn också. Smarta jag frågade Mimmi om vi inte kunde ta trapporna haha. Mimmi ba, "hmm jag tror att det är vatten runt ikring allt här" då såg jag en bild ungefär hur den är byggd och då ville jag verkligen inte åka. Ungefär såhär, fast deras var bättre såklart haha. Hissen går liksom IGENOM där vattnet är. Huga.
  


Fin bild va? =) Åter till saken. Tänkte "om" hela tiden. "Tänk om den börjar läcka" "Tänk om dte börjar att brinna däruppe" "Tänk om hissen stannar och det blir mörkt" "Tänk om den tippar". Nä fy, jag håller mej på backen jag. =) Mimmi sa också om i tron att trygga sin syster (mej): "Den fyller 50 år i år och det har inte hänt nåt på de åren" *GAMMAL* tänkte jag och kanske den kollapsar nu då jag ska upp i den. + att det stog en lapp *MAX 150 personer* Hur vet jag/de det? Det kanske sitter 160st däruppe. Haha inte för att jag tror det men who knows. Också sa Mimmi att hon hade för sej att hon hört att de byggt den för hand, *Gaahh* hehe nu vet vi inte om det är sant.. men det känns också osäkert.

Hmm, synd att man är lite fööör skrajjsen ibland =) Vi skrattade åt mej och tog kort på den istället och åkte hem.


Hemsida Svampen

Söt logga



Tog bilden inne på "Krämaren", loggan sitter på en toalettdörr. Så himla söt med bebisen =)

En till bild till Älsklingen



You Know ;)

Premiärtur





Nu har jag åkt min första biltur med Mimmi sen hon tog körkortet hehe hon har bara haft det i sisådär ett år, men så blir det när man inte bor på samma ort =)

Vi har varit i stan och i Marieberg, shoppat en vit skjort-tunika på Gina Tricot som jag kan ha imorgon på konferansen sen blev det en varsinn present till Älsklingen och Milian =) Igår handlade jag en ny DG-light blue *LOVE IT* parfym och en mascara. Vi var förbi och tittade på "Svampen" och åkte runt och tittade på nybyggda hus, söderut verkar de gilla FUNKIS-stilen kan jag säga! Återkommer med bilder sen. Nu har det ev. blivit ändrade planer med maten, är rätt hungrig så vi måste prata ihop oss =) Vi hörs sen!

Hmmm

Mimmi visste om att det här varit ett mentalsjukhus men valt att inte sagt nåt till sin skrajja syster haha

Allt möjligt. regn, spöken m.m

Nu spöregnar det här, det riktigt vräker ner! Igår var de soligt och fint när jag kom hit. Jag som tänkt gå på stan och shoppa idag, men det verkar nu som att jag ska spara slantarna istället =) Nä så blir det inte ialla fall, vi ska åka och handla mat till ikväll jag har lovat att bjuda Mimmi på tacos ikväll också ska vi väl få till nån god efterätt, hade tänkt mej tårta eftersom Mimmi fyller år imorgon, vi får se vad det blir för gott =)

Igår när vi var på stan passade jag på att kika på hur mycket en liknade våran villa skulle ha kostat här och jag säger bara så här.. att tur att vi bor där vi bor! 1.8 och uppåt. Dyrt..

Jag ska möta upp mina "PartyLite" kompisar senare i eftermiddag och registrera mej på konferansen så slipper jag stå i kö för att göra dte imorgon. Tror det ar 800 pers som skulle dit! Vi får se om det stämmer.

Ringde hem förut och ja jag har lite hemlängtan, men det går bra =) Försöker att inte tänka på det så mkt! Då blir det värre. Ialla fall så är Bubben dålig än. Han hade nog nått febertoppen inatt. Jobbigt det måste vara för så små barn! Tur att jag har en lugn pappa till min son som har helt koll på läget. Annars är jag ett kontrollfreak och ska veta allt och hålla reda på allt, men där törrs jag slappna av. Det var meningen att det skulle bli en mysig pappa-son-helj med sovmorgon och allmänt sköna slappa dagar, och nu får André hålla koll hela tiden på febern.. dag som natt. Typiskt med förkyldning precis när jag ska iväg, men som sagt litar jag helt på läget hemma så det är skönt! Vad mina lillhjärtana där hemma ska vara trött. Tänker på er mycket ialla fall.

Jag sov bra inatt faktiskt, vaknade några ggr iofs. Tågrälsen ligger alldeles utanför (en liten väg emellan sen tågrälsen) här så det hörs när tågen gå var ca 5:e min kan jag lova hehe. Men jag vaknade faktiskt inte utav det. Däremot är det skitvarmt här, och de kan jag vakna utav. Sova  med balkongdörren öppen är bara att glömma för då låter det som om att tåget går brevid örat på en. Sophie berättade igår att det här har varit ett gamalt MENTALSJUKHUS så det gjorde inte saken bättre! Jag tänkte på det hela tiden efter det, de ggr som jag vaknade inatt så tänkte jag "SPÖKEN, titta inte titta inte" Haha. Sov med toalettlampan tänd och dörren helt öppen kan jag lova. Tur att jag inte visste om det sist jag var här. Vi får se om jag får se nåt =)

Mimmi sover, hon var uppe kl.07 imorse och skulle ha nationellaproven i Matte, hon var hemma 10.30 och var trött så jag sa att hon kunde lägga sej, tyckte hon med så att hon kunde vara pigg ikväll. Proven hade gått bra! Duktig flicka =)  Jag sitter halvklar och ska göra mej iordning för dagen. Ha det gott!



Kärt Återseende !



Vi har nog inte setts sen 9:an och igårkväll (då jag satt i trosorna hehe) får jag ovänat besök =D De var riktigt roligt att få ses igen Sophie! Vi träffades via Mimmi och umgicks under mina och Marielles "teckenspråks-veckor" uppe i H-sand, sen flyttade Sophie ner hit till gymnasiet och blev kvar här =) Vi har hörts via datorn och hälsat ofta via Mimmi. Man vet inte hur mycket man ska hinna fråga och prata om på så kort stund. Vi hann nog få ganska bra update =) Tur att jag hade med mej datorn så att jag (stolt) kunde  visa upp min familj och hem =) Kanske hinner vi ses mera under vistelsen här! Riktigt roligt återseende!
Kika in på hennes blogg: http://sophielicious.blogg.se/

Mimmis Inköp!





Mimmi köpte inlines, inlines-skydd och hjälm för presemtkortena o pengarna som jag hade med mej igår från familjen o släkten =)

Gårdagens Tur i Örebro

Mimmi vid "Svartån" =) Svartån är bokstavligen kring hela Örebro! Mysigt, mycket vatten och natur (parker), de bevarar dem bra också! Fast ån är exakt lika bajsbrun som våran Selångers å där hemma.



  Ankor i ån..

..under mega stort hängande, fallande?,  (o)stabilt(?) träd!





Tillägnat André:



Inte? Okej vi tar en närmare titt =)



Slottet (Jo, det är Mimmi på mitten-bilden =)

  

Pastatallrik med salladsbuffé, kaffe och kaka efterpå. Mumma!



Svartån från en annan del av stan, himla mysigt med naturnära runt hela staden!



En bild från stan, deras "torg" eller? Och en skyltfönsterbild

 

Jag och Syster Mimmi


Hej Igen!

Jag är tillbaka här =) Det gick inte ladda upp mer än 1 bild per inlägg på babyblogg och det klarar jag mej inte med, visst gick det om man laddade upp dem på en annan sida och sedan länkade *JOBBIGT* Så jag nöjer mej med att blogg.se är seg =) Fast nu verkar den ha bättrat sej? Jag har lagt upp alla inlägg som jag gjorde på babybloggen och la till alla kommentarer, so I´m back!!!

På Tåget Mot Örebro

(Nu har jag precis gjort mitt byte i Gävle upd. t.o.m åkt förbi sandviken nu under mitt bloggskrivande hehe upd. igen Storvik också ) så nu är det raka spåret mot Örebro! Gud vad jag har nytta av min laptop och 3 modem, tack älskling! Jag som tyckte att jag inte behövde nån dator för ett år sen då André ville ge mej en, men det har visat sej vara helt fel hehe för när André gav mej den här laptopen så gick det inte långt efter att jag inte kan leva utan den ;)

Iallafall så ska jag hälsa på min minsta Syster som bor i Örebro och gå på PartyLites konferans iheljen med gala middag på lördagen! Roligt {#} Mimmi fyller år på lördag så vi ska mysa och fira henne. Jag har med mej presenter hemifrån så hon blir nog glad =)

Saknar mina Älsklingar därhemma! Lilleman har haft feber sen igår då han vaknade. Inatt hade han 39.9 som mest och då räknar örontempen 3 förlite (tror jag) så han låg strax över 40 grader isf. Då blir man rädd! Han var kokhet så vi satt länge i uterummet vid 1-tiden inatt. Huga lillgubben, vad han ska ha undrat vad vi gjorde. Varken jag eller André har sovit särskilt mycket inatt. Inget alls nästan, ställde klockan hela tiden för att titta till honom och för att ge vatten/ alvedon. Febern hade gått ner lite nu när jag åkte. Den låg ikring 38.5 så dte var ju tur. Men ingen sömn än. Han lär sova länge i dag på dan så André får vila ut.


Jag kommer med uppdateringar lite nu och då eftersom jag har med mej datorn.


Puss och kram till dom de mina därhemma! {#}


Liten "Tandsing"



Janna fick till en bra bild på lilla tanden {#}


Snyggaste Fisken På Land!



ILördags kom min pappa med denna present åt oss! Är den inte häftig?! {#}


40 årskalas x2!



 

Min ena farbro och hans tjej blir 40 år båda två iår i loppet inom kort tid så de ställde till med kalas ilördags och vi var naturligtvis där {#}  Super härlig god buffé och inte tal om den fina tårtan! De fick ett varistt träd från oss (min pappa med familj/familjer), ett körsbärsträd och ett äppelträd {#} Jag minns deras 30årsfirande som att det var bara för nåt år sen. Tiden går fort!



Inhandlat På Selånger



* Inredningsgrej i smides (På bilden)

* Munkjacka till André (Svart med beigt lurvigt "foder", assnygg!)

* Godis-remmar (Sur tutti-frutti, blå hallon och häxvrål)

* 3 påsar chips (Hotmix, vitlök och dill)

* 10 st munkar

* 1 påse brända mandlar

* 12par sockar


Mest gósaker, men va  tusan {#}


Vår PremiärGrillning Här !



* Flintastek

* Hamburgare

* Färska grillade champinjoner

* Hamburgebröd

* Sallad

* Potatissallad

* Baugette

* Baugett-röra

* Dressingar

* Chips (Heja Sverige, asgoda!)

och slutligen 2 riktigt kalla folköl och en solig, molnfri efterm.!  


Vilken fredag {#} Måste säga att jag har en riktig "grill-master" till sambo! ;P


Selånger Marknad



Ska ni dit?

Vi åker imorgonkväll då det är lugnast, jag köper alltid 10 par sockar, med olika motiv, för 100kr varje år. Det har typ blivit tradition {#}

Ni får lite bakgrundsfakta: 


Selånger för två år sen, då gick jag och André och spanade på varann (hehe vuxna människors blyghet haha!) tillfället gavs aldrig till att hejja, det var nära en gång, så nära! Men då kom någon som skulle prata med mej i detta ögonblick, så precis, och så hade han gått förbi! GUD vad jag tänkte på det hela tiden. Jag som ville prata! Jag köpte mina sockar sen åkte jag och syrran hem. Detta var en lördag dag.


För ett år sen, ifjol vill säga, då gick vi tillsammans och myste på lördagkvällen med en höggravid mage {#} Vi gjorde en fin kärleksskylt, käkade munkar och vi köpte sockar tillsammans hehe.


Imorgon kväll, nu i år, så ska vå lille kille få följa med oss på sin första Selångers tur!



Helt otroligt hur livet kan vara {#} 


Glada Besked !

Minns ni inlägget med blomman som Älsklingen kommit hem med efter ett glädjande besked? Jag kan offentliggöra det för de flesta som ska veta vet nu:


JAG HAR FÅTT FAST JOBB !!!


100% här på byn apropå tur! Ett litet lungt ställe med treskift! Jag är så lycklig så jag vet inte vad! Som jag har oroat mej inför att börja jobba som timanställd och "jaga" ihop dagar efter mammledigheten är slut i januari, jag slipper det nu! Jag är så himla lycklig med allt i mitt liv!


* Underbar familj med hus som önskar mer barn, är förlovad och planerar giftemål, bil, vovve (dagmatte iofs hehe), kisse och båda har fast anställning! Vuxenpoängen bara rasar in {#} Äntligen min tur!


Falska Potatisbakelser



Just det här receptet är det lite historia bakom hehe. Det kommer från Ala-skola faktiskt, dessa underbara bakelser kunde man köpa för 5 kr/st i klubbrummet och de var alltid lika uppskattad (och oftast slut när man ville ha en).

Helt sjukt egentligt hur jag fick tag i receptet på dem, en klasskamrat från då skrev en kommentar i ett inlägg, när jag la ut receptet på nougatkakorna),  hon skrev då att hon minns när man gjorde dem på Ala och då skrev jag att jag till henne att jag inte minns dem utan att jag minns dom här, och vet ni vad? Hon skrev tillbaka att hon hade receptet hade! Just det Ala-receptet, hon hade skrivit ner det! Sjukt va? Just hon och att vi ens kom att prata om detta över internet då denna tjej nu är i USA och att hon hade med sej sin receptbok dit. Vad är oddsen hehe helt sjukt. Nu har jag det och tänker förvara det föralltid hehe jag har även provbakat och de är precis som jag minns dem!

Nu tänkte dela med mej av detta underbara recept!


FALSKA POTATISBAKELSER


175 grader i 20 min


Smeten:
4 ägg
4 1/2 dl socker
200 g smält margarin
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker

Smörkräm:
300 g margarin
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
3 dl färdig marsankräm

Garnering:

2-3 hg mandelmassa
kakao

Rör ihop smeten till kakan. (Alltid viktigt att vispa ägg och socker poröst och blanda torra ingridienser för sej innan man häller ner det i smeten så det fördelas ordentligt) Grädda i smörad och bröad långpanna. Låt kallna. Bred smörkrämen över kakan. Riv sedan mandelmassan grovt över smörkrämen och tillsist, pudra med kakao. Skär ut i rutor.


Ät och NJUT!


Tack för receptet Marina!


Roligt Göra För Barn!



Smördeg och färgade choco dot´s! Min 8årige lillebror fick i uppgift att göra dessa kakor och det blev mycket uppskattat {#} Dessvärre har jag inte lärt mej att husets varmluftsugn gräddar sååå mycket fortare än en vanlig ugn, men det ger sej väl någon gång hehe så dessa kakor är lite för välgräddad men det gick hem ändå {#} Gott till kaffet eller ett kallt glas mjölk!


10 Månader



Jajjamen, idag blev vår lille kille 10mån! Nu är det bara 2 månader kvar till hans 1 års dag! Vilket kalas det kommer att bli {#} På bilden lekar han med en present som hans pappa kom hem med efter jobbet, vääldigt spännande med en ny sak {#}


En Sån Härlig Bild På En Drömmande Liten Kille!



Han är såå otroligt gó! {#}


Besök i "Live"



Idag har vi haft ett premiär besök i "live" utav Vilgot och mamma Lina! Vi har pratat en hel del på både familjeliv och på bloggarna och nu så har vi äntligen träffats med ett initiativ från Lina {#} Dessutom skiljer det bara 2 veckor mellan våra barn och båda familjerna har letat sej tillbaka på byn i hus. Milian och Vilgot lekte gott och de skulle promt leka med samma saker {#} Mycket, mycket trevligt blev mötet, med fika och mycket prat om allt möjligt mellan himmel och jord! Citerar Lina då hon säger ungefär; "Det känns som jag redan känner dej sen förut med tanke på att man läst bloggen" och jag kan inte annat än hålla med {#} Jag hoppas på många fler träffar! Det skulle även vara så kul om Milian fick sej en vän i samma ålder här ute!


Milian Åker Hellre I "Lära-gå-vagnen"



Roligaste är det att bli skjutsad {#}


Milian I "Lära-gå-vagnen"



Allt annat är så mycket roligare än att prova gå med den {#}


(Där ser vi Milians mormors halva bak i bakgrunden hehe)


Skvallerjouren by Mia

Jag har en störtskön, rolig, tokig och helt galen vän i stora(?) Härnösand som har precis sina egna roliga ideér om saker och ting, och nu förstår ni så har hon precis börjat granska bloggar, mmmycket spännande att läsa vad denna spontana tjej tycker precis för stunden när hon skriver ner sitt tycke! Jag hänvisar till att skriva en kommentar så kanske hon just granskar din blogg! Också kanske ni, liksom mej, får er ett rejält skrattanfall!

Skickar en slängpuss till denna góa tjej från Lötha till i H-sand! Vi vill se mer!

Skvallerjouren <---- Klicka här!!!!!


Fredagsmys



Ikväll ska det mysas! Det var längesen vi bestämde att bara njuta och ta det lungt en kväll eftersom det blivit så sena kvällar nu då vi haft så mycket med flytten så har man bara velat gå och lägga sej på en gång. Vi har inte handlat "plock"-godis sen i påsk så jag kände mej som ett litet barn när jag stog och valde bland alla sorter på Ica Söråker! Vi får se hur mycket dåligt samvete jag kommer att ha sen ;) Vi ska göra hemma gjorda hamburgare, se film och ha karraskålen till hands! Nä nu ska jag inte sitta här mer! Ha en bra kväll!


080808




Det hade varit ett perfekt datum att gifta sej! Så speciellt datum i ringarna också just för 8:an med tanke på Omega, jag och älsklingen blev tillsammans 8/11-06 så vi har "Omega" i oss ;) Inte det grekiska tecknet utan evighetens tecken {#} Hade vi buffert och hunnit med oss hade vi nog gift oss idag! Men det förblir ett ovisst datum än, för den som väntar på nå gott väntar aldrig (egentligen alltid) förlänge ;)


De Mest Besökta Bloggarna



Jag hade ingen aning om att jag låg på den listan! Okej att jag är 12:a men det är ju ändå 1279 bloggar och detta blir mitt 12:te inlägg här sen jag bytte bloggleverantör! Jätteroligt att ni är så många som läser!


Här är listan:

http://www.babyblogg.se/con/mest-lasta

/


Torsdag





En dag till sen är det helj, skönt! Jag sitter här nyduschad och min söta son har inte vaknat än. Många har påpekat att "de flesta barn är uppe tidigt" och Herre Gud det vet man ju om, men är det inte skönt att få sova så länge man vill? Han får vara uppe tills han är trött på kvällen och sova så länge han vill på morgonen. Man styr ju lite att det ska vara "kväll" och "förmiddag" naturligtvis. Och de allra flesta säger "det kan bli jobbigt när han börjar dagis" och det tror jag inte ett skvatt på, det tar man ju då.. låt dem njuta nu om man har barn som gillar att sova för det blir nog inge jobbigare för dem än för något annat barn att kliva upp 6-7 och åka på dagis. Jag måste ju säga att jag haft det lyxigt som förstabarns förälder, jag är aldrig uppe före 10.30-11.00! Så på dagarna bestämmer jag aldrig tid före kl.13 vad gällande allt {#}  Inte konstigt att han blev en sån sömntuta egentligen med oss som föräldrar hehe vi skulle kunna sova dygnet runt så han har det i generna helt enkelt!


Min farmor var hit igår och hade med sej lite presenter, just för att vi flyttat hit. Vi fick lite kökshanddukar i läckra färger och en Swivel Sweeper! Haha vad jag blev full i skratt, hon har köpt en sen tidigare och André har frågat mej flera ggr om vi inte ska köpa en hehe och nu äger vi en! Han blev så glad igår {#} Och de är lika smidiga och effektiva som reklamen visar. Bra att ha i köket, vi har en centraldammsugare i huset och till den är det en lång slang som man tar med sej runt i huset men i köket blir det fort skitigt på golvena så då slipper jag ta fram den {#} Idag skulle farmor komma hit och plocka bär med mej för jag har så mycket bär på buskarna! Det ska bli mysigt

!


5 Agusti



Igår hände det många roliga saker, Andrés syster Marielle drog i väg mej på en timmes träningspassEtic i Timrå. Äntligen har jag satt igång! Och det är tack vara henne det hehe nu ska graviditetskilona bort! Träna någon gång i veckan + promenader måste ju göra susen ! 


Senare på kvällen upptäckte vi att Milians första tand tittat fram! I nedre käken, så himla gulligt! Jag har hört i 2 dagar att det "rispat" i skeden när han ätit men inte kunnat kännt någon tand, men nu är den där!


På förmiddagen fick jag ett VÄLDIGT glädjande besked, så glädjande så jag började grina, tyvärr kan jag inte offentlig göra saken än men snart får ni veta! På bilden ser ni buketten som Älsklinegn kom hem med i slutet av dagen för att jag "förtjänat" den {#} Vårt liv är nu fulländat! (Nästan ialla fall, ett gäng till med barn fattas men i praktiken om ni förstår {#})


Finns "Monster"?

Jag började fundera på det när jag såg detta i aftonbladet idag:

(Lite komiskt blev det just för att jag och älsklingen såg filmen "Cloverfield" igår där monstret ser nästan likadant ut som det här fast några storlekar större.)


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3021369.ab


Nu Är Allvaret Igång

Javisst, nu är vardagen här igen. Efter 7 långa veckors ledighet så har nu min älskade börjat jobba. Jag kan inte avgöra ifall det är jobbigt eller okey. Det är ju spännande för oss båda nu när vi bor här ute, André har ju alltid haft nära på jobbet och nu är det 3 mils avstånd och jag med mina dagar med lille Milian gemfört med istan. Det är garanterat till det bättre, så mycket vet jag fast att det bara gått ½ dag {#} Det är så mycket roligare nu när vi har hus! + att vi har nära till alla våra "nära", bara tanken att jag VET att jag kan ta barnvagnen och bara gå när jag vill känns betydligt bättre. André verkade fått en mjukstart på jobbet, så det är ju skönt att veta. Fick jag bestämma älskling skulle vi ju vara miljonärer och aldrig behöva jobba! Bara vara hemma med familjen och tänka på varann! Tänk  vad härligt skönt det skulle vara!


Hemmaodlat



Min mormor var hit igår och med sej hade hon egenodlade morötter, blommor och 2 flaskor saft. Svartvinbär och rödvinbär, den godaste saften jag vet är just mormors! André också, han brukar flitigt fråga efter saft när vi har slut {#} Det är så himla mysigt med hemmagjorda saker tycker jag, jag älskar det! Ska försöka ha mycket såndant själv i livet. Vi har mycket svart- och rödvinbär som jag måste ta reda på. Hallonen går jag mest och plockar och äter för stunden, så har vi även gjort med jordgubbarna. Äppelträdet bär mycket frukt, hoppas att de håller sej fina så man kan äta äpplerna och göra äppelmos till hösten.


Skåpråttor I Huset?



Nejdå, det är bara Milian och Missen! Så fort vi öppnar kylskåpsdörren skyndar sej båda dit, undra varför {#}

OBS!

OCH det är ENBART svartvinbär&rödvinbärs saft i flaskorna på kylskåpsdörren, bara så ni vet hihi ingen sprit här inte {#}


Plask




Vi har en liten "barnskötardel" i köket med vatten brevid, perfekt för att tvätta lilla stjärten {#}  Men ialla fall så här såg det ut när vi fick för oss att bada en liten Milian! Han gillar det {#} *Tummen upp mamma"!


Kramar



Vår lille son har börjat säga "åååh, åååh" när han vill kramas, likaså gäller det för  katten, han lägger huvudet rätt på katten och då ska det gosas, kissen ligger kvar precis som den förstår vad det är frågan om hihi ibland ska han pussa kissen och då har kissen en stoor blöt fläck mellan öronen ett bra tag tills den torkat {#}


När katten är borta..




dansar råttorna på bordet? Inte riktigt så i detta fall  {#} Lillmissen hittade direkt till mitt nya arrangemang {#}


Vår Underbara Lilla Son !




Vi faschineras många ggr av att vi fått en sån lugn, gó och snäll lite pojke!

Vad vi ÄLSKAR han!


RSS 2.0