Tabbe

Haha jag måste berätta min tabbe imorse. Jag har inte haft min telefon igång sen i söndags och igårkväll tog jag fram den och skulle ställa väckarklockan. Som alltid 05.50 så att jag får ligga och snooza en sådär 10-15min. Jag klev upp och tvättade mej, klädde på mej och donade på i badrummet bredvid vårt sovrum. När jag gick ner för att fika då jag tittar på klockan. 05.15...??? Tittade snabbt på micron 05.16! Tittade på mobilen. F******N Jag hade glömt ändra mobiltiden till vintertid! Haha måttligt glad jag blev. Jag gick tillbaka och la mej.. med kläderna på. André som hört att jag klivit upp och hört mej väckte mej hastigt strax innan 6 och sa att nu hade jag nog sovit över. Där låg jag klar med kläderna på. Skrattretande. Klockan var egentligen 04.50 när klockan ringde! Jag som ALDRIG är morgonpigg, utan njuter av varenda sekund i sängen =) 



Tillrätta

Nu har "Sessan" återförenas med sin riktiga familj!
Så roligt att det slutade lyckligt =)

Se det snöar, se det snöar!





Se så snöig jag vart =)



Vad passar bättre än detta just denna kväll?? Jag André Janna och Milian sitter framför vår varma öppenspis och mumsar =) Eller ja, Milian äter majskrokar =)


Första Snön

Idag föll vinterns första snö, ifjol vinter var det den 11 oktober! På samma dag som vår lilla underbara snälla älsklingspojk föddes!




Upphittad Donna

Någon Söråkare som känner till denna lilla söta tös? Hon ser ut att vara ikring 6månader och har ett handgjort halsband med halvstora genomskinliga pärlor och en pingla. En lapp hänger på ica om att hon är upphittad. Hon förföljde Andrés lillebror hela vägen från ala och hem till dem i nedre Söråker, fast att han försökt att sjhasa iväg henne under vägen hem så följde hon efter. Hon har bott hos svärmor sen i torsdags och nu bor hon hos oss tillsvidare.







Nyätna, numera omdöpta "Prinsen", är skitig om nosen =) Så snygg, gó och snäll!



Här får de små liven smått hälsa på varann. Prinsen är lugn och nyfiken, men "Sessan" (som vi kallar henne) är mer avvaktande och morrar hejvildt.



Här märks det tydligt vem som är mest nyfiken på vem. Kanske för att det just är en liten flicka? ;)


Hej Hopp!

Milian har sin eftermiddagslur så jag passar på att skriva ett litet inlägg =) Vi har haft massa gó besök här idag så eftermiddagsluren blev lite förskjuten men det gör inget för han var så nöjd =) Nu har jag snart varit ledig mina 2 dagar efter heljen, skitsurt men sånt är livet. Jag var helt OFF på söndagen. Jag stupade i säng före 21 och vaknade kl.10 dagen efter. Har inte hänt på de senaste årena! Gud så skönt det var =)  Sedan vi ställde om klockan till vintertid har våra tider här hemma varit perfekta. Vi försöker gå upp med Milian före kl.20 då han får sin välling, någon utav oss ligger bredvid i sängen och ser på tvn medans han leker i sin säng tills han somnar (ca 21) också vaknar han 10 på morgonen. Alldeles perfekt för oss! Han fick verkligen våra gener med "sjusoveriet" =) Perfekt för oss som föräldrar! Lillemann går över hela köksgolvet nu, han utvecklar sin gåstil för varje dag som går, han är så duktig! Växer så det knakar gör han, han har alltmer 86 numera i kläder. Bara för att han är så lång! Det har han då fått efter sin pappa, knappast av mej på mina 1.61 och ½ centrimetrar!

Nä nu ska jag göra mat, plocka ur diskmaskinen innan han vaknar!

Tjingeling!

Workaholic

Här sitter jag och drar ut på mitt kaffe. Jag jobbar heljen och känner verkligen inte för det! Men vem känner för att jobba heljer egentligen?
Ingen så vitt jag vet.

Idag 13-20
Lördag 7-21.30
Söndag 13-20

Detta är en ren grisvecka, ledig 1 dag (igår) och jobbar restrerande med MAXtimmar. Det är bara att bita ihop. Tur att jag trivs så himla bra som jag gör på jobbet! Annars hade det varit än mer jobbigt! Men nästa vecka är desto skönare. Ledig 4 dagar av 7 ;)

Då vet ni vad jag har för mej iheljen, hoppas att jag har lite ork att skriva några rader här ändå när jag kommer hem efter passen! Annars;
Ha en superbra helj mina flitiga läsare!



Energisnålt

Visste du att en lågenergilampa sparar HELA 80% av energin jämfört med en vanlig glödlampa? Det är -80kr på en hundring det!
Här hemma håller vi på att byta ut alla glödlampor mot lågenergilampor. Inte bara för att man värmnar om miljön utan man sparar även för egen del i fickan! Dessutom har en lågenergilampa mycket, mycket, MYCKET längre livslängd också blir dom inte lika het som en vanlig glödlampa. Nackdelen är att de är dyra att köpa in men det har man snabbt tjänat in. Egentligen skulle man ha haft A-klass på alla vitvaror också, vi har relativt nya vitvaror så vi kanske har det på endel det vet vi inte, annars så får vi tänka på sånt eftersom vi byter ut dem senare i framtiden.


Det ska bli kul att se följande elräkningar, nu har vi inte så stora elräkningar direkt (900kr/mån) eftersom vi inte värmer upp huset med någon el alls, men eftersom jag är duktig på att tända ALLA lampor inne och ute överallt så borde det göra skillnad!



Älsklingens Kycklingröra med Ciabatta


Kycklingröran (kallröra)

1 grillad kyckling
2 avokado
2 äpplen
1 röd lök eller ½ purjölök
1 liten burk majs
1 pkt feta ost
3 dl creme frachie eller 4 för en mer lös röra,
man kan också ta 2 dl creme frachie och 1-2 dl philadelphia ost
Riven ost

Ciabatta bröd, vakumpaketerade för de är mjukare
(De är packade 3st i en förp. Vi köpte 2, alltså 6 bröd och fick mycket röra över)


Gör så här:

Rensa kycklingen och lägg den i en skål. Skiva advokado, äpplena, löken och lägg i. Häll i majsen och fetaosten. Blanda röran så lös som du vill ha den. Riv lite ost och blanda i. Smaka av med salt peppar curry.(Vi använde oss också av pepparmix och persillade, det är som man vill och tycker om.) Låt stå och dra en stund.

Under tiden:

Slå på grillgärnet på hög effekt och dela ciabattabröden nästan helt på mitten. Lägg i röran och lägg i dem 2 och 2 i grillgärnet och värm dem tills de fått färg. Sedan har du goda frasiga mackor till middag eller lyxig kvälls fika! Gör en god sallad till eller ät dem som de är!



Efter Milian somnat ikväll så tog vi en myskväll med dessa goda mackor, som Älsklingen gjort, framför en film!



Musse Piggs Klubbhus

Milian har sitt verkligen hittat sitt favorit program på Disney Channel "Playhouse"! Han blir så till sej när han hör låtarna och när Musse pratar.
Milian fick en dress utav min morbro och tjej, en Musse Pigg dress, och han blir så glad när han ser Musse på sin tröja =)



Kanske detta blir en tårta inför Milians nästa kalas? ;)



Bilden är hämtad från Jen Vesper

"Jag ska måla hela världen lilla mamma"

Måla lite du med, HÄR


Min "GREEN SPLASH"


Andrés "SCREAM"



Martins (Lillebrors) "FÄRGGLADSMÅLNINGEN"


Måste testas!

I Ica´s "Buffé" tidning finns ett jättegott recept på en äppelpaj som ni
bara måste testa!

175 grader i 30 min
6 personer

6 äpplen (800g)
150g smör
3dl havregryn
2dl socker
½dl ljus sirap
1½dl vetemjöl
½tsk bakpulver
2msk mjölk

Skala och skiva äpplena. Lägg dem i en smord pajform. Smält smöret och dra det ifrån plattan och blanda i alla de andra ingridienserna. Bred smeten över äpplena och grädda mitt i ugnen. Pajen ska vara gyllenbrun och knäckig.
Servera med glass, vaniljvisp eller marsan!

*

Vi hade middagsbjudning här hemma idag så den här äppelpajen blev perfekt till efterrätt! Jag strödde på lite kanel över äpplena innan jag bredde på smeten för jag älskar blandningen; Äppel & kanel tillsammans! =)


Äppelpajen



Gjord på gårdens supergoda äpplen, vet ej sort mer än att det är "Vinteräpplen".


Gógubben

Shakarloss till Idol samtidigt som det är kvällsfika med smörgås och skogsbärspuré ! & nu är det läggdags för lilleman =)


Uppiffning

Stora vasen i hallen, under trappen, fick sej ett upplyft efter att ha satt i dekorationskvistar i vitt med små belysning, från Rusta. Finns i både vitt & svart för 149kr. Strax efter kommer vi in på Clas Ohlson där de endast tar 99 kr för dem. Så åk hellre dit & få dem billigare ifall ni blir sugen ;)

Sånt är livet hehe!

Vasen hittade vi i ett stånd på drakbåtsfestivalen ifjol för 149kr jag var gravid så André fick bära den hem + 4st mellanstora som kostade 25kr/st ;) Ett klipp!


Rivsår i ögat

Igårkväll någon gång vid 19.30-20.00 så ska jag göra gröt åt Milian och lämnar skafferidörren öppen medans jag donar, Milian får tag i mina Naturdiet påsar och leker med dem. När jag är färdig med gröten så ska jag sätta mej på huk och plocka upp påsarna och haka i ena hyllan som är lite skev, då samtidigt som jag sätter mej ner så  ställer Milian sej upp  med ena påsen i handen och kör den rätt upp i mitt öga och säger "Tack tack". Jag kände den trubbiga kanten av påsen långt bakom vänster ögonlob snett uppåt mot näsan också drar han tillbaka, allt hände så snabbt men jag kan säga att inte ens den tåligaste skulle ha kunna hålla tårarna borta så j*vla ont gjorde! Nu har jag blivit blind tänkte jag efter ett tag för jag tordes inte titta på en stund. Det rann stora krokodiltårar hela kvällen från ögat, det hettade om ögat och jag började känna att uppsvullnaden inte var långt borta. Det skavde om jag tittade ner eller åt sidan, så mycket så jag fick huvudvärk. Jag pratade med dem inne på sjukhusrådgivningen och de sa att jag nog fått ett rivsår på hornhinnan och att jag skulle ha ögondroppar som inehöll antibiotika som motverkar infektionsrisken inom ett dygn. Jag ringde till vårdcentralen imorse och fick komma in med en gång. Jag fick bedövning i ögat och något gult medel så hon kunde se vart rivsåret var och det syndes sa hon när hon tittade i sin "ögonapparat". Jag fick mina antibiotikadroppar och åkte hem, önskar att jag hade fått bedövningsmedlet också, det var så himla skönt för ögat med att kunna titta åt alla håll.

Lillgubben blev så fundersam varför jag började gråta så mycket när han skulle ge mej påsen. Vi har aldrig sett han så, så lillstackarn förstog nog att det vart något tok. Vad han kramades med mej. Hade jag kunnat hålla tårarna borta så skulle jag gjort det för barn vill inte se sina föräldrar ledsen.


Så nu blir det 2droppar var 3dje timme i 5 dygn. Och alvedon mot smärtan som är i ögat. Det svider och gör ont kan jag lova..



17:onde November

Då går jag på MAMMALEDIGHET ända fram till 31/1-09! 
Så himla roligt vill jag lova! Jag fick tillbaka ansökningen med beviljning idag av Chefen =) Tack så mycket!


Så fiiin !

Skulle vi snart ha en bebis igen så skulle jag ha köpt den här superfina barnvagnen från Anna&Axel på en gång!

Favoriten! Beige/svart.



Och om vi visste säkert att det var en tjej skulle jag vilja ha en röd/svart.



Den här rosa/svarta är sockersöt alltså! Men kanske mindre roligt för André att dra på ;)



2,795 + 300kr i frakt. Billigt!


Våran som vi har är också fin, en Brio 06. Den köpte vi begagnad på blocket. De förra ägarna hade köpt den i december 06 för 8500kr, och vi köpte den i slutet på Juli 07 för 3500kr. De hade börjat använda vagnen i februari så vagnen var som ny! Separat sitt&ligg-del, regn&nät-skydd & en åkpåse i Fleece földe med. Ett klipp tyckte vi då =)


(Bjuder på en bild från första promenaden med Milian, där ni ser tjockis jag några dagar efter förlossningen=)




Titta in på:


Enkrona.se

Favoritsaker.se
Personligalmenacka.se
Bluebox.se
Hobbyman.se
Kalaspinglan.se
Smartasaker.se

Inreda.com
Zarahome.com
DorothyPerkins.com

Morgonstart

Mamma och pappa hade en väldigt trött liten kille imorse!







Ca 1 timme senare såg det ut såhär =)









Det var faktiskt riktigt trevligt på Söråkers kyrkis, André känner till hon som håller i det + att hon visste vem min mamma för de hade gått i skolan med varann, så det blev mycket prat om allt möjligt. Jättegullig tjej! Ifjol höst hade de varit sammanlagt 60 st, och det hade hänt nyligen att de var 54! På måndagar är det mest med folk & lite mindre på onsdagar berättade hon bl.a. Idag var det en ca 15st med mammor och barn =) Det var sång och musik här också som istan. De två timmarna bara susade iväg, nu ligger vår lilleman ute och sover i vagnen. Han var riktigt trött imorse. La sej flera ggr och ville somna om. Men det blev ju något roligt utav det så det gick nog ingen nöd så att säga =) Längtar tills jag ska vara mammaledig i mitten på november, då ska vi sällskapa på allt sånt där här!


När Milian vaknar så ska vi åka och handla på Ica Maxi, vår favorit affär! Det har mest blivit handlande på byn sen vi flyttade och det är ju bra iofs att stödja den lokala. Men så blir inte fallet idag =)

Nä nu ska jag ta och äta upp de sista vindruvorna från gårdagens myskväll.

Vi hörs säkert senare idag!


Chips & Dipp och morgondagen!

Mitt såhär i veckan så har jag och Darlingen unnat oss lite ;) Till Desperet Housewifes, ingen bra kombination med tanke på vad smal och smärt de är och hur man själv känner sej efter en halv chips påse (liten chipspåse måste jag tillägga;). Men nu var det länge-längesen vi åt nå sånt så jag känner inte just av något dåligt samvete än =)




Imorgon är jag ledig (som hela vecka iofs utom torsdan) och ska då försöka hinna med på morgonen & ta med Milian och gå på byns Kyrkis så lilleman får ta och leka av sej med lite barn =) Vi har inte haft tiden att gå dit fast de har öppet två dagar i veckan. Det är så konstig tid. 09.30-11.30. Bästa tiden vore ju 13?? Som inne istan. Då har man ju hunnit med förmiddagssysslorna. Speciellt vi som har en ett sjusovarbarn =) Nä jag ska faktiskt ställa klockan imorgon sen får vi se vad det blir, om det blir nåt men jag har det som mål för det skulle vara kul och träffa lite familjer =)


Hej svejs!

Milians 1-årsdag !

Lördagen blev superlyckad! Sammanlagt var vi 31st och då var det även avbokningar! Jag säger då det, vårt giftermål kommer inte bli lätt med all denna släkt ;) Tack till er alla som kom och delade vår dag och STORT TACK för alla presenter som ni hade med er! Så himla snällt och omtänksamt!
Bättre 1 årskalas kunde inte lillgubben fått!

*Här kommer en del av lördagen i bilder, sammanlagt hade jag knäppt 116 st så det är bara en del som jag visar.

Milian klär sej för dagen =)



Milian fick en sjungande larv utav oss, både lärande och kul!



Milian och kissen i samma färger =)



Gårdens utsmyckning








Utsmyckning inne med Nalle Puh tema!







Tårtan som jag knappt törrs nämna priset på (672kr för 24 bitar) men den var supergod och fin så det var den värd! =)



Jag gjorde två tårtor, med skogsbärspuré och cohkladmoussecrisp!



Min farmor kom med en jättegod frukttårta!



Min farmor och Milian



Cornelia och Milian, och Milian siktar in sej på en gång med...



... att försöka ta hatten! ;)





Vilgot kom med ett glatt humör! =)





Barnen på golvet =)



Det blev paketöppning hela dagen!





Milain och Martin läser en av de nya böckerna =)



En present från Tanja och Rickard var en bondgård som han har öppnat och stängt grindarna på sen i lördags =)



Tanja och Milian kramas



"Hur gör man med den här då? =)"



Farfar och Milian!



Sista gästerna går =)



En trött mamma och en skitglad halv nakenfis till son sent på kvällen =)



Mammas Chokladbollar

Det blir inge recept för jag har köpt färdiggjorda =) Granntjejen kom och sålde olika kakor för de skulle spara till en klassresa. Jag köpte 2 kartonger, 1 mindre kaksort att baka till Milians födelsedag! Men jag ska faktiskt ta och nalla en nu ;) André får 1 då han kommer hem sen blir det till att låta bli till på lördag... SVÅRT!

Jag hittade en bortglömd ½liter cocacola i väskan som jag köpte till då jag skulle jobbade natten i tisdags, den sitter perfekt nu till chokladbollen!


Orderbekräftelse på mejlen

Åh! Den beiga sparkdräkten från me&i var slutsåld =( Sur!

Norrländskt gott !

Tunnbröd med mycket getmesa! Det är fan det goaste pålägget som finns!
Min farmor passar på att baka när hon är i stugan i jämtland. Vi brukar få en påse med tunnbröd och en getmeseburk när de kommer hem. Tunnbrödet får jag inte behålla själv men getmesan för det äter inte André och GLAD ÄR JAG FÖR DET ;) Farmor är alltid så snäll och tänker på oss! Det finns inget tunnbrödrecept som är godare än deras. Den är hemlig, inte ens jag vet men jag ska ju fortsätta traditionen precis som hon gjort där i sitt föräldrahem så någon gång ska jag nog få lära mej att göra tunnbrö´deg =)





Detta är bagarstugan på gården uppe i stugan, där har min farmor och farfar stått och bakat massor med tunnbröd! Minns när vi var små och vi/jag följde med upp veckovis under sommrarna så satte de ut en stor skylt vid vägen, TUNNBRÖD! Det kom massa folk förbi och ville köpa, snacka om lantligt mysigt, är så glad att jag kommer ihåg allt det där =)

Jag och Linda, min bästa vän, åkte med farmor & farfar upp till stugan. Där letade vi fram gammelmormors gammla klänningar och spökade ut oss och därefter det stog vi och bakade tunnbröd i utstyrseln för fulla muggar! Jag måste leta fram de bilderna hos farmor och scanna in dem så ska ni få se två tjejer, i tonåren!, som har kul i gamla kläder! =D

071009 utsatt datum !

Ifjol var jag RIKTIGT nervös vid den här tiden, vi hade nämligen fått dagens datum på ultraljudet! Jag funderade mycket och hoppades på ett sätt att lilla knytet skulle komma någon dag innan datumet så att jag slapp att bli ÄNNU mer nervös ifall jag skulle gå över tiden. För om jag inväntade datumet och ifall den kom tidigare skulle det bli mer som en överrasking och "oväntat" haha istället för att nu veta att det kan bli närsomhelst. Men vår lilla bebis hade ingen brådska ut och bestämde sej för att växa till lite till imagen och ha det gott någon dag till ;) Så jag var GRYMT nervös just denna dag ifjol, sen de två sista dagarna låg jag i princip bara i sängen, avslppnat framför min laptop bara för att dra ut det så mycket som möjligt hehe inga onödiga rörelser som kunde få igång det hela. Minns att mamma sa att jag skulle städa och dona på, då skulle det bli men inte vågade jag det heller! Hon undrade om  jag gick med benen i kors hehe någon som ville bli mormor fort tro? =) Fick många samtal och sms den dagen och alla undrade ifall jag "känt" något, gulligt =)



Bjuder på denna bild också ! Putande mage i sängen =)





Me And I

Idag var jag på klädparty med mamma hos mammsens chef!

Detta beställde jag till Milian:



Den beiga var ev. slutsåld men jag hoppas att den finns för den var så tuff !

 

Den här blåa var slutsåld som jag så gärna ville ha till byxorna ! =(




Den här fick han av sin mormor ! Supersöt body !


Jag ska själv ha ett party någonting framöver, jag tror inte att det blir innan jul, ev. i februari när den nya kollektionen kommer !


Long time no see !

Sorry Darlings! Har haft fullt upp så datorn har varit bortprioriterad.

Det närmar sej med stormsteg till Milians första födelsedag på lördag, vi ser så framemot den! Vi har beställt tårta med Nalle puh dekoration också så ska jag baka massa gotti gott ;) Vi har fått dela upp hela dagen med släkten för både jag och André har så stor släkt på varsinn sida och vänner! Kan inte fatta att vår lilla góbit redan blir ett år! Han går nu! Från och med förra onsdan! + att på torsdan lärde han sej att ställa sej rakt upp på benen utan stöd (han har kunnat det i sin säng i 3 veckor men inte på ett stumt golv) Han tog några steg som 9 månader och 10, men sen har det varit lungt fram till nu =) Han är så duktig och stabil! Många säger att han är tidig. Han testar på sin gå gång fler ggr om dagen, han har gått sammanlagt 4 steg i ett svep också säger han "tack tack" till allt ;)

Detta kort skickade vi till alla som "Tackkort" till dem som uppvaktat Milian
vid hans födelse





Godmorgon, egentligen godnatt

Nu har jag kommit hem efter mitt sista nattpass denna vecka, har några nätter nästa vecka och sen en frivecka. Jiihoo! Trivs som fisken i vattnet med att jobba nätter så jag klagar inte alls =) Känns så roligt att det är FREDAG, hela heljen framför sej med att bara må gott med mina darlings. Nä, nu ska jag inte sitta här utan nu ska det sovas för jag är rätt pumsig! Känns skönt att veta mina älsklingar ligger uppe och sover gott. Ni ska veta vad det känns gott i mitt hjärta att gå upp och titta på mina ögonstenar och få skicka lite kärlek med en berörande hand över kinden. Stå och bara beundra min lilla familj ett tag, som är det bästa jag har, innan jag själv lägger mej. De vet, liksom jag vet, hur oerhört mycket jag älskar dem och de älskar mej. Det är livet det!

Ha en bra dag så hörs vi säkert senare idag!


Dagens fynd

Barnmats burkar för 5 kr/st på Ica Söråker!
Kan säga att jag köpt ett helt gäng =D


Time to say goodbye

Till lilla Lilo! Iheljen som var så var hon här för sista gången som "daghund". Livet går vidare för oss alla så är det ju bara! Vi har ett fint minne utav detta halvår!



Så gulligt att Lilo också tillslut hittade Milians lilla fotölj, liksom Ralph ju =)



Ståtlig bukett som vi fick av Sanna i Söndags, den pryder fint i vårt fönster!


Pyssel hemma

Idag har vi äntligen gjort lite höst i vårt hem!

Köket

Före



Efter



Allrummet uppe

Före



Efter


RSS 2.0