Hejdå blogg.se!

Nu byter jag bloggleverantör till: http://ladymi.babyblogg.se !

Lördag - Grillkväll

Ilördags blev det en mysig grillkväll för mej och Milian med släkten, här kommer lite bilder!

 Morfar och Mobbo grillar för fulla muggar!

 Malin och Mimmi väntar ivrigt på maten ;)

 Nyvaken Milian går runt och hejjar på gänget!

 Milian med sin "grek-öppning" hela dagen =)

 Matdags bord "1"

 "Bord" 2

 Min tallrik, MUMS!

 Cocktailbär, glass och choklad sås, mmm, här i omgång 2 =D

Milian fick syn på katten "Snyggis" och blev gos-sugen:

   

Bara bus när "Gammel-moster" är med =)

 

  

 Martin & Annelie

 Martin & Jag!



Tack ALLA för en trevlig lördag!

Rött är sött

Vår fina rosenbuske blommar för fullt nu upp efter väggen och lyser härligt ända från vägen! En fröjd för ögat!



Hoppas ni inte övergett!

Ni ska veta att jag haft ångest över bloggen, men just nu är det så mycket så jag hinner inte med datorn! Men det kommer en höst *hua* men ialla fall då lär det finnas tid =) Det går framåt för oss, det mesta i huset börjar bli klart. Vi har städning kvar i lägenheten i stan vilket känns DUNDERjobbigt, men det är bara att bita ihop och göra rent efter skiten våran =)

Andrés farmor, tillika min vän, dog härom veckan så det blev begravning för oss. Den gick bra och den var jättefin. En hemmabegravning faktiskt, prästen hade forskat i det och det var INGEN som haft en hemmabegravning på 40 år i Sollefteå och innan det så var det knappast troligt att man fick ha en en sån. Så de har skrivit historia! Farmor och farfarn har varit tillsammans hela livet (firade diamantbröllop för något år sen) och bott på en jättefin gård där Andrés farfar byggt huset som de bott i, till för ett litet tag sen då ena barnet tog över. En fin upplevelse (om man kan säga så) med en hemmabegravning istället för i kyrkan. Hon gjorde jättegott bröd till varje jul som hon kallade "Andrés bulla". Andrés faster hittade receptet och har gett det till oss så André har stått och bakat nu inatt. Dom är riktigt riktigt goda vill jag lova! Jättenkla att göra, det blir många smålimpor i en långpanna och de blir saftigt goda! Jag kan säga att han fick till dem snarlika! =) André ska få behålla receptet för sej själv och bevara ett "gott minne" från sin farmor som han kan bjuda på när vi har besök och berätta om den och allra helst om vilken fin person de kommer ifrån!

Hade det inte varit så magstarkt att lägga upp bilder från en begravning så hade jag gjort det för så pass fint var det!




Milian, Lilo går bra överens med Lillkissen (vi har inte hittat på något namn än åt han hehe *skäms på oss*!) Han trivs jättegott här, vilken gókatt Maria m. familj gav oss! Vilken underbar liten vän vi fick! Riktig huskatt! Han kurrar jämt, sover mellan oss hela nätterna och följer mej mellan rummen på dagarna, han är så himla söt! Milian och han leker bra med varandra hehe. (Inte undra på att han är så gó när han kom ifån en sån gó familj =) Mjölk och mycket gómat får han så han ska bli stor och mysig när han "blir stor" ;)


Litebilder

Jaga små-barns-fötter är ingen match!



Hoppa upp och ner i Milians säng är bland det roligaste som finns!




Rum efter rum

Hej Svejs! Här sitter jag på den väldigt sena timmen. Vi har fixat färdigt sovrummet ikväll! Åh det blev riktigt "ljuvligt". Jag vill vara där HELA tiden, jag mår så gott där =) Vi åkte in och köpte oss en till platt-tv idag (det var meningen med "en enkel sovrums-tv", men det blev en Lg 42` pianolack med högtalare *SKITSNYGG*) som hänger på väggen framför sängen + att vi får sova med huvudena mot norr, en gammal "regel" & vi trivs bäst så, ialla fall så har vi verkligen saknat en sådan lösning och nu har vi den! =)

Jag har strykit gardiner som vi har hängt upp lite var och här i huset. Imorgon kommer det en kille hit och tittar på de två golv på nedre plan som ska slipas och lackas, han kunde ev. redan börja på måndag! Vore ju toppen alltså! Det börjar likna något =) Skulle tippa på att vi är klar om två veckor. Vi har ingen brådska, men samtidigt vill man ha saker gjort =)

Nä nu ska jag ropa ner älsklingen och fika lite, vi har inte ätit något sen middagen idag så magen kurrar! Imorgon eller på måndag kommer det bilder på sovrummet. Jag har nämligen tvättat upp sängkläder som jag fick av André (iofs så har vi ju gemensam ekonomi hehe men vi "ger" saker till varandra ändå;) idag när vi var och shoppade som är i exakt samma mönster som gardinerna, jag har fått hängt tvätten inne pga av vädret så vi får se när de torkar! =) Jo justja, vi ska hämta en liten misse på måndag eftermiddag! Det fattas en liten tussig huskatt nu =) Ni får två bilder på honom som jag själv har stulit av Maria på hennes blogg =) Han heter Emil och ska hämtas hos henne =) En riktigt söt katt, vi längtar tills vi får hem han! Visst är han fin?!! Ska bli kul och se hur Lilo regaerar hehe hon om någon trivs här i huset i alla fall, precis som fisken i vattnet! Stort och härligt för henne, hon vet inte hur många ställen hon ska springa emellan under dagarna =) Lillgumman, det är tryggt att ha henne här!




Huset

Hej hopp! Jag har försökt att blogga hela dagen, men som vanlig med denna blogg så är den skitseg och jag blir skitless. Jag ska titta ut mej en ny och byta blogg! Jag återkommer med det såklart =)

Vi fick oss ett rejält hus, med 4 sovrum 1 vardagsrum 1 allrum, 1 toalett, 1 badrum, lagom stor hall, stort kök & stor tvättstuga och en inglasad balkong. Vi håller på och donar för fullt! Shit vad roligt det är! Vi märker verkligen hur mycket vi har saknat ett hus att hålla på med (enklare saker givetvis;) Vårt sovrum är nästan klart, taket och listerna är målat. Färgen till väggarna tog slut igår så vi får mer idag. Det blir "Creme" färgat, skitsnyggt! Ni får lite bilder:
(Upd: Nu ikväll blev rummet klart, lister och allt är uppe.. nu fattas bara möblerna! Wiie, det blev hur bra som helst! Jag återkommer med bilder när det är helt klart)



Närbild på färgen, den tillvänster blir det!



Vi köpte en ofärgad utemöbel som vi håller på att grundmåla, hela garaget ser ut som ett plockepinn =)
+ att alla lister ligger där nu så det är fullt! Andrés mamma lämnade en liten gullig träbänk för barn som vi ska rusta upp. Jag trodde aldrig vi skulle ha sån nytta med ett dubbelgarage som vi haft den här lilla tiden vi bott här! Man behöver inte vara det minsta väderberoende.



Andrés mamma skulle slänga lite blommor, men André tog och köpte krukor och lite dekoration så blev de som nya:



Kontoret uppe:







André fick en tavla i fredagspresent utav mej! En liten upp-piffning ;)



Badrummet uppe:





Nu har vi varsinn tvättho och ett bubbelbadkar som vi båda fick bra plats i =)
Fönstret mot badkaret som man kan ligga och titta ut på stjärnorna!



Gubben i köket, full i målarfärg! =)



Milian på gräsmattan bakom huset med faster Janna bakom kameran, han trivs såå bra här lillgubben!



Lillvännen blev ju 9 månader idag!

Här ligger han raklång på golvet efter att sragit av sej strumpen för hårt. Vår pojke vill helst vara strumplös =)



Reser sej upp överallt och testar balansen, ibland på lite mindre opassande ställen som här, underbodet =)



Diskmaskinen är ju bara FÖR rolig!





Det går så fort med de småliven, han har funnits lika länge utanför magen som han var innuti den nu. Tänk.. bara tre månader kvar till hans första födelsedag!

Jag återkommer med mera bilder lite var och här i huset, eftersom vi får färdigt =) Vi ska snart till att börja med vardagsrummet och Milians rum. Jag har valt en jättefin blåfärg! "Blåklocka! hette den, längtar tills jag får inreda hans lilla barnrum =)

Ha det bra !

"Nyckeln till (mycket) frihet"

I förrgår fick vi nycklarna till huset så det var bara till att flytta in! Hörde ni? Vi har flyttat in!!! Jag fattar det faaan inte än, vad är det för fel??? Fast det kommer krypande hela tiden, igår när jag stog och plockade in låda efter låda i köket eller när jag inte behövde åka in till stan efter att Milian varit hos mamma så kommer det sånna här "överlyckliga känslor".  Äntligen bor jag och min familj på byn! Och det är tack vare Andrés familj som vi bor här annars har vi sökt hus än och det skulle snart bli 1½ års letande och jag kan säga såhär att vi hade inte hittat något boende än som är lika bra som det här! Vi kommer vara evigt tacksam, känns så kul att det blev jättebra för båda parter också!

Vi ska på dop idag, lilla Cornelia ska döpas =) Det ska bli så mysigt! Nä jag måste skynda mej. Ha det gott alla och ha tålamod med bloggen!


RSS 2.0