Visste du att...

... 10% av alla europeer är tillverkade i en IKEA-säng?

Lite häftigt va =)

Julkalendrar

Man kunde under december rösta på sin favorit-kalendersvt.se som sedan skulle publiceras på Julafton i tvn och så här blev resultatet;

Svenska folkets 10-i-topp

1. Mysteriet på Greveholm (1996)
2. Sunes jul (1990)
3. En riktig jul (2007)
4. Trolltider (1979)
5. Lassemajas detektivbyrå (2006)
6. Dieselråttor och sjömansmöss (2002)
7. Pelle Svanslös (1997)
8. Teskedsgumman (1967 och 1976)
9. Ture Sventon privatdetektiv (1989)
10. Albert och Herberts jul (1982)

Själv röstade jag på Pelle Svanslös, den hade mest julstämmning som jag minns från alla de  julkalendrar som jag sett. Mysteriet på greveholm älskade jag att se, som André sa.. den hade kunnat gå närsomhelst på året ingen vidare julstämmning i den. Årets kalender, En riktig jul, tyckte jag var rätt mysig.. jag har sett 15 avsnitt och jag ska se resten också. Visste du att du kan se alla de på svt.se? Iofs så kan du se alla svts program där, direkt i datorn =) Fiffigt va? Det var min kära André som lärde mej det =)



Maja &
Pelle - de är ju så söta ihop!




Gå in på den här länken så kan du kolla in alla de julkalendrar som nånsin gått;
Det var dom här som man kunde rösta på

http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=14259&a=202998&lid=puff_1008014&lpos=extra_0






God Jul!

Vi önskar alla en riktig God Jul!

image58

Julbord

Vi var på julbord med Nadja och JohanSödra Berget i söndags. Det var bra mat där, lite lite för att vara ett julbord tycker jag. Jag klagar absolut inte för de hade mina "standard" saker.. men de som vill ha flera kött/fisk sorter var det lite av, samt ostar och bröd osv. Men gott var det, vi alla längtade efter efterätten(a).. Gud vad mycket gósaker de hade.. så det säger jag då inget om =) De hade en jättegod chokladpudding med pepparkaks-smak, hade jag inte vart så mätt så hade jag ätit upp hela skålen ja den kommer jag då aldrig glömma, så god var den!
Vi hade trevligt. Milian var också med på julbord och han är lika snäll som vanligt när vi är ute nånstans med han. Han satt och titte på oss och somna omvartannat =) Han var på sin första BirstaCity tur i lördags förässten =) På freda hade vi besök av Nadja och Johan hela kvällen, de fick även vara barnvakt ett tag åt Milian medan jag och André tog oss en promenad till statoil och det gick hur bra som helst =)

Lite bilder från julbordet;



Lite bilder från själva hotellet, ej tagna av mej =)

COPYRIGHT © 2004 HOTELL LAPPLAND


Vilken utsikt därifrån! Vi hade turen med oss att det var en klar kväll, vi såg över hela stan till norra berget, ut över alnön och ända ut till Söråker (lamporna från IP syndes väl). Det var första gången som jag var där. Eller jag vill mej minnas att jag har vart uppför de där backarna, men kanske någon gång då jag var väldigt liten.. ah jag vet inte =)

Tidningsbilden

image51

Idolfinalen-Eourovision-Julmarknad

Heljen såg ut så hära;

* I fredags satt vi bänkade framför tvn, för då var det nämligen idolfinalen ju, och ja.. enligt mej så var det ju helt fel person som vann.

* I lördags fick vi besök av Tanja så då satt vi och mumsade ostbricka, glögg och pepparkakor framför Junior Eurovision nu vet jag inte alls vad Sverige hamnade på.. nån som vet? Sist vi kollade så låg vi i mitten någonstans.

* I söndags så var det julmarknad på norra berget, vi packade in vagnen och så åkte vår lilla familj dit. Den var jätte mysig, vi bestämde att det skulle bli tradition varje år från och med i år =)
Det vart lite handling, getmesa och tunnbröd (är så gott!), hjortronsylt, äppelmos och så var det dags för hemgång... då gick vi förbi ett stånd där de sålde bröd, där stog det en farbror som bara hade sju påsar bröd kvar och han sa att vi fick köpa allt för 100kr, billigt! Så nu har vi bröd så det räcker och blir över =)
Vi drack glögg och åt munkar, svingoda munkar... hehe André är "munk-expert" (han älskar munkar) och t.o.m han sa att de var de godaste munkarna han ätit. Krokens munkar.. eller vad de nu hette =) Det har blivit lite som en tradition det med att vi äter munkar ute så fort det är något "utearrangemang" =)

Jo också tog jag och gjorde vinterna första vurp igår... så onödigt.. det är jättehalt kring våran bil, så min älskade tog och sandade där i lördags för att förebygga vurpningar, men jag lyckas ju med det i alla fall ja. Klev utanför det där och landade på gruset med knäna före så jag slog upp vänster knä, hål i byxan och allt *piiiiiiiiiiip* skulle nog egentligen varit upp och sytt eller tejpat det där.. men jag orkade inte sitta och vänta på akuten i hundra år som man får göra där.. så jag får hålla koll på såret och hoppas att det läker bra ändå. Så kan det gå, man måste se sej om vart man har fötterna.


* Idag så blev vi så sugen på pannkakor med hjortronsylt, så idag stog min kära pojkvän och gjorde pannkakor för glatta livet haha de blev verkligen jättegoda, du är så duktig älskling =)
Jag och min kära vän har äntligen bestämt ett datum som vi ska ses och det ser jag verkligen framemot gumman! =)
Och jag är förkyld.. det började igårkväll, typiskt.. jag har ju verkligen inte tid för det nu!
Om jag inte fortsätter att vara så förkyld så ska jag med min kusin kanske åka och julhandla på torsdag och det ser jag så framemot! Hoppas förkyldningen går ner sej tills dess.


Hejdå!



Tutte och ischoklad

Inatt började vi prova tutte på Milian och det var en rolig upplevelse, den åkte ur ett par ggr innan han förstog hur han skulle göra hehe han är ju så söt.

Lite bilder, klicka på dem för att få dem förstorade;

Här har han precis kommit på hur man gör hehe ser misstänksam ut
Gullungen!
Den sitter fortfarande kvar när han är påväg in på skötbordet med pappa
Det är är idag på dagen och den är fortfarande "godkänd" =)
Och nu ligger han på sin fårfäll och tittar på mamma medans hon bloggar i soffan


Det här med tutte fortsätter vi med, eftersom han verkar gilla det =)
Det är bra för hans lilla mage som han har haft lite ont i nu i två nätter irad och vi har lyckats vända dygnet lite, men det kommer nog återgå snart =)
Vi satt och såg slutet på en film vi påbörjat se (Broarna i Midson County, en av mina favoritfilmer!) han satt i pappas famn och släppte inte blicken på mej. Han tittade på mej och sög på tutten, precis som att " Men.. där är ju mamma och jag som brukar vara hos henne när jag suger för att få mat", hehe han måste verkligen ha undrat vad det var vi gav han. Åh vilken sötnos vi fått!


Ischoklad har jag lyckats göra idag, en sak att beta av på bak-listan inför jul. Jag blev så inspirerad när jag såg Leilas jul igår på tv4+. Hon gjorde en smörkola som jag ska prova göra.
Man hittar hennes recept på recept.nu, gå in via mina länkar till höger ------->

Jag hittade de här skitläcka bakformarna på Lagerhaus istan, silver och guld - riktigt lyxiga!




Och så här blev köket med julgardinerna på plats;





Yes

Titta vad vi lyckades få en bild på, det är nog inte ofta som det lyckas att bli så hära =)

image42

Skyltsöndag

Japp, vi har varit ner på stan och tittat på årets skyltsönda. Jättemysigt med all belysning som kommunen har kostat på staden. Nästan lite överdrivet kan jag tycka.
Mycket stånd och MYCKET FOLK, Herre Gud det var nästan för mycket.
Luktade glögg i hela stan, men det värsta var musiken, clubb-musik, den förstörde hela julstämningen! Det ska väl för tusan vara julmusik med någon fin kör på en skyltsöndag... värdelöst.
Vi mötte upp min kusin och så gick vi och shoppade lite, det blev ett skitsnyggt halsband som jag ska ha till jul&nyår (tack André!), ett linne och en kortärmad-långtröja... nice. Också käkade vi alla på kina, det var riktigt gott!
Och vi har ju en sån snäll unge! Han sov alla 3 timmar som vi var nere på stan, åh vad mamma älskar dej pojken!

Och det gick hur bra som helst för mormor att passa Milian igår
. Han är ju som sagt så snäll =)
Jag och André hade jättetrevligt, åt god mat och filmen var bra, lite onödiga scener ibland men vill man bli rädd ska man gå och se den för den var verkligen hemsk!
Vi var borta sammanlagt 4 timmar, tillräckligt för att längta hem =)


Vi har fått förfrågningar om hur granen blev och så här blev den!, Milian är verkligen faschinerad av granen =)
Vi ska på med lite mer julpynt och julgardinerna i köket har inte kommit upp ännu..
men vi har det verkligen mysigt här hemma nu. Vi satsar på en RIKTIG "julstuga" =)

image41

"Utgång" med barnvakt

Idag ska mormor (Maria) (morbro Martin och moster Marielle också) få vara barnvakt åt lille Milian, det är inte första gången men första gången som det kommer att bli några timmar =) För jag och André ska nämligen ut och äta på resturang! =D Också ska vi gå på bio, på 1408, en rysare så man lär väl hoppa ur stolen.
Men iaf så har vi nog alla sett fram emot det, mormor med att få vara med Milian och jag och André ska få "komma ut" oss en sväng, det ska bli mysigt. Men vi lär längta ihjäl oss hem till gossen innan vi är klar =)

Igår julpyntade vi lite, vi köpte oss våran första stora gran igår på ICA-maxi, André höll på med den i några timmar... sedan var den uppe! Vi pyntade den också =D Vilken känsla... första granen också hade vi en liten gófis som satt och tittade på oss! Åh så roligt livet är!
Vi såg även idol igår och så roligt att det blev 2 tjejor i finalen, vi röstade även ;) Och vi röstar ju på Amanda!

RSS 2.0