Stå stor !

Mera färdigheter, ikväll reser Milian sej upp på fötterna när han höll på och klättrade på André! Jag har det på film och vet ni? Jag fick det på kort med! Här ser ni! Herre Gud, han är ju bara 7½ månad gammal! Haha han är skitglad att han kan och gör det om och om igen, bara kan det liksom hihi. Vår duktiga lilla älskling! Pusspuss på lillgubben våran!
Jo också sa han "Maammh, Maammh" ikväll också, jag bara; "Ja säg maammaaa" "Mammaaa" hehe det skulle vara riktigt roligt om han säger mamma snart och "menar det", skulle man räkna joller har han gjort det förr hehe men det var ju inte joller som var ikväll utan det var påväg mot sitt första ord =) Säger man "Vart är mamma?, Vart är pappa?, Vart är Lilo?" De tre namnen så kollar han ivrigt runt ikring (speciellt lilos namn, det lärde han sej tidigt) så det vore inte så konstigt om det snart kommer! =D


image541

Klättrande krypande sittande Milian

Ännu mer färdigheter !
För 2 veckor sen började Milian klättra på oss när vi ligger i sängen och sen började han drar sej uppåt i hans säng. Så nu möts vi alltid utav det när han vaknat hehe så gulligt! I torsdags så tar Milian sina första krypande steg på knäna och sätter sej på rumpan också hemma hos min mamma! "Två flugor i en smäll" =) Nu kan han det bara liksom. Det är så roligt för han är så koncentrerad när han gör det. Jag fick det på film då i torsdags så det blev ännu roligare! Bilder är det lite sämre med men jag ska väl hinna få sånna också =) Det är synd att man inte kan lägga ut filmer här, för isåfall hade jag lagt ut alla filmer på hans färdigheter och andra roligheter också förstås =)

Här kommer lite "klätterbilder"
      


Hela Veckan

Här kommer hela veckan i ett svep =)

Måndag;

En riktig slödag hela dagen.. men jag bakade faktiskt "mandelmassagömmor".



Tisdag;

Vi gick ner på stan till då André slutade, mötte upp några kompisar åt André och
åt en mjukglass i parken.


Onsdag;

Träff på öppna förskolan med föräldragruppen. Milian & Stina var faktiskt de enda som lyckats ta sej framåt =) Milian är lite snäppet snabbare hehe

     

Torsdag;

Åkte ut till Söråker, Milian fick vara hos sin mormor så jag gick ner till en vän med Andrés syster och umgicks, vi slingade även håret! Lite sommarfräscht sådär =) Milian gungade första gungturen med mormor =)
Vi tog en handling på kvällen.
Jag har ett särskilt inlägg på G om Milian med hans 3 nya färdigheter om denna dag ! =)


Fredag;

Mimmi (min syster) och hennes kompisar kom upp från Örebro och stannade till hos oss och åt på förmiddagen. Jag hade PartyLite möt på stan, blev bjuden på lunch på 1891. Efter mötte vi upp André och vi gick på stan och jag fick mej tre tunikor, ett halsband & ett läppstift.
Milians farmor, faster o farbror kom in och satt barnvakt så jag och Andre´käkade på Bitline och såg Indiana Jones. Super bra underhållande film! Trevlig kväll =)
 


Lördag;

Min farmor fyllde år så vi åkte dit och uppvaktade och fikade.
Vi bjöd hit 2 utav Andrés vänner så vi åt tacogratäng & fikade och hejjade på Charlotte Perrelli i Eourovision. Vilken flopp.. när jag en gång var nöjd med vad för låt som vi skcikat ner så blir det såhär. Pinsamt.

  
 Min söta farmor =)

Måste ju tillägga att min pappa har ju världens snyggaste taxibil =)
TaxiTimrå 060 - 58 00 00

Farmors snygga utedekoration hehe


Söndag;

Morsdag! Min första morsdag! Vad konstigt det känns men så himla underbart =)


Bloggtorka

Hej alla! Jag har tyvärr lite bloggtorka nu, är skitslö i övrigt. Det kommer väl sånna perioder också.. får se om jag orkar få in något inlägg senare idag med lite bilder. Hej så länge! =)

MZ

En bra "betygsätta-film-sida" som även har info & trailer är MovieZine.se de tycker oftast som jag & André tycker om filmerna!

Film & myspys

Ifredags var det ju hokey och vi som inte ens är något det minsta "sport-intresserad" följde hokeyn med spänning. Min pappa var här och busade lite med pojken också åt vi lite gó kvällsmat och fikade.
Lördagen var en riktig slö-dag
. Vi hade tvättstuga.. lika tråkigt varje gång. Längtar tills vi har hus för då kan man tvätta upp eftersom och slippa få så mycket tvätt till varje gång! Vi bokade bord och gick på Biteline kl.19 och åt, Milian var med i vagnen men sov hela tiden tills vi skulle betala för oss hehe vi har alltid kunnat ta med han överallt. Aldrig några problem med skrik, utan han är nöjd om han får ligga och sova eller sitta upp och se om han är vaken =)
Idag har vi varit hos min mamma och ätit mat, mamma & min lillebror tog Milian på promenad så vi satt och såg film med min syster "Den man älskar" som hon har skrivit om på bloggen. Alltså den var väldigt väldigt tragisk filmen men "bra" för man följde med i hela filmen. Jag har fått ännu en svensk favorit-skådis "Sofia Ledarp". Hon är skitbra! Vi hann åka ner till min farmor och Andrés mamma också tog vi en handling på ICA-Söråker. Mötte upp Andrés pappa på Ok i Sörberge en sväng. Nu är vi nyfikade och ska krypa ner till sängs och se en film. Det var denna helj det =) Vi hörs imorgon!

Bert fjärt

Jag tycker att Bert Karlsson är en ganska rolig fast att han är känd för att vara så dryg. Lite dryg är han ju. Iallafall såg jag på "Berg flyttar in" på 4:an härom veckan när hon var hos Bert. Bert drar ett "Bögskämt" under programmet som jag småfnissar åt ibland och kan inte låta bli att dra den för folk;

- Vet du varför det inte finns några bögar i universum?
- Nä
- Därför att den är ändlös!

(Hahaha)

Toppen

Glassarna var jättegoda, favorit blev "Baked Alaksa" =D

Glass i stora lass

Nu ska vi strax testa hur de nya smakerna från Ben&Jerry´s smakar =) "Chunky Monkey" m. banan o choklad och "Baked Alaska" är med vitchoklad & marsmallows!


Ååå

Sitter och tittar på klänningar på Tradera och GUD vad mycket snyggt det finns där! Jag älskar modet som är nu.  Hade jag haft samma vikt innan jag blev med barn hade jag handlat mej pank! Jag är en bra bit över 65kg om jag säger så..
Jag hittade dessutom en så otroligt fin brudklänning, hade det varit så att vi snart skulle gifta oss hade den definitivt varit en utav alternativen!
Det finns så mycket snyggt till dem som tar studenten där, fanns inte direkt så snygga kläder att välja på när en annan gick ur.


Hjälp !

Vilken färg tycker du ?
Ska det vara vitt eller svart ?

 

Klänningen 299:- och skorna 129:-Indiska
Detta är nästan ett måste för mej i sommar!



Jag och älsklingen föll för de här men kunde inte bestämma färg så vi gick hem utan!
Grön eller rosa?
49,50:-
indiska

Globen i sundsvall

Visste  ni att Globen egentligen skulle ha legat i Sundsvall? Jo det är sant. Det var ett förslag som ritades till Sundsvalls nya kommunhus Bakom kulturmagasinet skulle det ligga. Men det kan man ju förstå att det vart för dyrt, eller kanske  inte passade in i stadsbilden =) Det var min så allmänbildade kille som berättade det idag på vår eftermiddagspromenad hehe jag får veta allt från han. Iallafall som det ser ut nu så ska länsteatern i Sundsvall (André jobbar där) ligga bakom kulturmagasinet och ta upp hela baksidan över vägen och fram till vattnet och motorvägen ska dras om över vattnet. De pågår en arkitekt tävling nu i maj till den 15 och vinnaren presenterars i september/oktober i år. Skitspännande! Man kommer kunna se förslagen på SVEA-teatern nu under majs senare halva.


Sött nyinköpt

Se så söt haklapp jag hittade igår & skeden med =)



Så här blev den på och då upptäckte vi att den låter om man trycker på "öronen" =)



Lilo undrar vad det är som låter =D


Robotskräck

Jag vet inte varför men jag har "Robotfobi". Robotar som är som människor eller större, inte dom små leksaksrobotarna. Eller jo, skulle det stå hundra små i lägenheten en morgon skulle jag bli rädd. Eller att det skulle titta ut en hur ett ventilationshål eller nåt. Jag är skiträdd för dem, jag är nog rädd att det ska komma fler och fler och "ta över" för utvecklingen går ju framåt. Dom ser ju hemsk ut. Tänk dej att det står sånna i kassorna med robotröst. "Det blir 150kr tack" Illröda ögon som bara stirrar. Ljudet från deras rörelser är också hemska. Tänk om man skulle bli jagad. Har någon sett "Världarnas Krig"? Om inte så hyr den! Den filmen var en av dem mest skrämmande filmer jag sett! Ialla fall såg jag på nyheterna igår att det var en robot som stog som dirigent till en hel orkester, bytt ut en människa för den... huga de kommer närmare inpå! Titta på den här filmen som André skickat mej, roboten kan inte "ramla" tänk om man skulle stöta på en sån när man är ute och går, hör hur den låter!;

 

Här är en parodi på den *Skratt*


Klart att foten ska vara med!

image505image506

Jamjam Gourmet dyr & fet

Vi var ju på babysång idag, om 2 ggr är det slut för denna "termin" =( Då har de avslutning så man får bjuda med sej nära&kära så den som vill och är ledig får gärna hänga med då =)
Efter Babysången mötte vi upp André och gick ner på Cervera för att byta den där kartongen ni vet. Men det var felpacketerat i alla! Så jag fick pengar i handen och så var det med det =(
Vi gick på skämtleksaker & barnvagnar men ingen där med dubbelram som jag ville ha & samma på lekplaneten.. jahapp. Då gick vi förbi JamJam, där hade de "Gourmet"-godis för ett väääldigt högt hekto pris, bubben min förstog inte det hehe så det blev en halv full liten liten påse. ca 10-12 godisbitar också provade vi en Fetsis free (GOD), ialla fall när jag skulle betala.. gissa vad godiset gick på? 87kronor! Sammanlagt med festisen 103!!! Vi small av båda två.. "Det är dyrt att bli fet" sa älsklingen haha. Jaja inte speciellt góa var de góbitarna heller. Samklösa. Vi lär nog aldrig göra om det. Nä micron piper så jag får huvudvärk hehe vi har gjort värmt koldolmar också blire potatismos, brunsås och kokta grönsaker. Mummi! Vi hörs!


En mammas bästa städtips

Som ni vet så är jag ju den som inte städar här hemma hehe min gulliga André har skämt bort mej med sina superstädningar! Men jag städar ju ibland =)
Ialla fall så ska ni få mitt bästa tips vad gällande damm! Jag tycker det är skitjobbigt att ta en hink, fylla den med vatten, hälla i lite allrengöring, offra en trasa och gå runt med den i hela hemmet och damma också blir blött överallt för man råkar spilla och det har droppat överallt + att vattnet kanske blir fort skitigt då måste man gå och spilla ut & ta nytt och börja om prosiduren. TUMMEN NER! Men det gick upp en lysande idé när Milian kom och vi började köpa babyservetter. Man tar bara med några servetter ur paketet och går och dammar av lite! De fångar upp dammet lätt. Vi får jämt skitmycket damm vid sängborden när jag bäddar varje morgon så brukar jag ta med mej några ibland och damma av. Skitsmart! Bara att kasta efter. Ingen jobbig hink osv. Perfekt till fönsterbräderna också, på lister, damm & fläckar på kläder eller ja till allt!
Nästa gång ni är på ICA gå till babyavdelningen och köp er ett paket "ICA-Tvättservetter" och ni som bor här uppe och brukar åka på ICA-Maxi kan köpa 4 för 75kr annars kostar de (bland de dyra ica-affärerna, fast det är ändå billigt för babyservetter om man jämför märken) ca 26,90kr. Det finns en med doft och utan. Det är ca 72stycken i varje paket så det är många för priset ialla fall =) Jag personligen föredrar den lila med doft för den luktar så gott! Både på Milian och när man dammat =D
Här kommer en bild på dem;


Så här ser min blogghörna ut !

Här har jag uppsyn i lägenheten, ut på bergsgatan och vädret. Det här är det bästa bloggstället utav dem som jag haft i lägenheten =)

image500

Bilder på familjen från ikväll


image499

image496

image497

Sommarjobb

Igår ringde en utav mina chefer som jag har haft genom åren, hon undrade om jag skulle jobba något isommar, de hade lite strödagar kvar och hade tänkt på mej. Det var ju verkligen kul att bli uppringd annars brukar man få söka när det gäller jobb. Jag hade inte riktigt bestämt mej angående den frågan men när den kom till mej så bestämde jag att jag ska jobba litegrann =) + att det är mitt favorit ställe! Nätter&kvällar och det är det som jag vill göra. Det ska faktiskt bli skönt att få komma ut till verkligeheten lite. André är alltid ledig 7 veckor under sommrarna så vi kommer att få tid med varndra ändå =)
Idag har jag varit på cellprovskontroll, jag har ju lite ont imagen för resultatet...6-8 veckor skulle det ta innan jag fick veta.
Sedan har jag och min älskling gjort färdigt en hemlig sak, som vi velat gjort klart länge men inte blivit av. Tyvärr kan jag inget avslöja än =) Det kommer! 
Vi har blivit inbjuden till dop i sommar idag! Det är ju så fint med dop, ska bli jättemysigt =) Vi måste också ta tag i den biten. Vi håller på att spana på lite dagar nu. Vi vet inte vilket datum som vi flyttar in i huset  och inte vilken kyrka vi då ska ha. Men det blir innan den här sommaren är slut som det ser ut nu =)

André och Michaela =

Gud vad de sätter samman namnen på alla kändisar
Brangelina
Andreola
Brollanto
Eftersom männens namn kommer först skulle vårat bli;
Andréela? Andraela? Andréaela?
Haha
De hittar då på allt möjligt pressen.. =)


En bekant doft

Jag har finslipat receptet i tidigare inlägg + lagt ut ett kort på kakorna =)
Men i alla fall, jag åkte och skulle handla lite på ICA-Nacksta och där kommar man in direkt till frukten. Gud vilken ljuvlig doft, vad är det som luktar så gott och bekant?! (Kom inte på vad det var alltså). Jag gick och spanade och där hittade jag tillslut nektarinerna och persikerna! Det doftade i hela "området" ikring dem. Snart är det sommar på riktigt alltså =) Ifjol när jag var gravid hade jag en dille på nektariner hehe jag älskar dem verkligen! Men tyvärr var alla så fula så jag fick inte med mej en enda hem =( Det är ju rätt säsong så jag stöter nog på några bättre snart =D


Bakat

Jag har bakat lite. Jag tog och gjorde de bästa och lättaste kakorna jag vet; Nougatkakor.
De är så goda och enkla att göra såå..
..jag tänkte att ni skulle få receptet på dem =)

1 frp Nougat
300g smält margarin
9 dl havregryn
2.5 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
0.5 dl vetemjöl
0.5 dl sirap

Smält margarinet, blanda om alla torra ingridienser först ien stor bunke och ringla sedan sirapen över allt och häll sedan på margarinet. Rör om väl och platta ut röran i den stora ugnsformen med höga kanter (man kan även lägga i bakplåtspapper men dte spelar ingen roll), ställ mitt i ugnen som är uppvärmd till 200grader, i 10 minuter. Hyvla upp all nougat med en osthyvel medans formen är i ugnen. Ta ut den och låt den stadgna till sej ca 1 minut innan du lägger på nougaten, ta en sked och platta ner kanterna runt om formen och smeta ut nougaten som smälter nästan på en gång. Ställ in i kylen och skär sedan upp i bitar när den är helt kall. Förvara dem sedan kallt, jag har dem i frysen för de tinar fort när man tar ut dem.

Ett tips, ha nougaten i kylen så den är riktigt genomkall innan du ska hyvla upp den annars kladdar den bara!

 

Muusiik

Min syster länkade till en låt med Nightwish på sin blogg så jag måste lägga upp en jag med som jag kan lyssna på om och om igen. Schysst version på "Phantom of the opera" tycker jag! Jag gillar hårdrocksopera.
Låten är en Live-version som jag gillar bättre.


Dte

Jag skrivet jämt dte istället för det! Jag upptäcker det jämt när jag ska läsa det nypostade inlägget och det är skitjobbigt att gå tillbaka och leta upp & ändra i varje inlägg. Ibland ser jag att jag missat iallafall och då skiter jag i att ändra. Så nu vet ni att jag är medveten att jag gjort fel när det råkar bli DTE istället för DET hehe om jag ändå kunde hålla styr på fingrarna! =)

Milian sju månader

Milian är nu sju månader och färdigheterna går som på räls =)
Han har kunnat ålat nu i lite över en månad (dagen innan hans 6månaders dag) och jag kan inte ha han på golvet själv längre, sätter jag ner han i hallen och går till köket så är han i köket på en gång. Han hittar allt nu.
I 3 veckor har han stått på knä och gungat fram och tillbaka men kommer inte något längre hehe men i torsdags & fredags gjorde han försök men det blev stört dykning sen har han inte provat igen. Så jag väntar med spänning på att han ska börja krypa på knäna snart =)
Vi har ett plakat om hur utvecklingen brukar vara och det där med att gunga på knäna stod mellan 9-11 månader. Inte illa lillgrabben =)
Men han har varit ganska så tidig med allting den här lillkillen, så duktig så!
Ifredgas började han med att räcka oss saker! Det är så gulligt. Min pappa var här då på kvällen och de satt länge och räckte varann en leksak som Milian har så jag fick det på film. 
Nu  sjunger han med en nu när vi sjunger, det började också ifredgas =)  André har en speciell påhittad "låt" som han sjungt sen Milian föddes och i fredgas skulle han sjunga med han också *OooOoaaAhhooOo* högt och tydligt hehe likadant när han sitter i gåstolen när speldosan på den spelar sjunger han med till melodin. Lägre, högre lägre.
I gåstolen går det fort
, han följer efter oss mellan rummen och kör på en på fötterna haha det gör så ont =) Diskhandduken på spisen är jätterolig även lådorna i hallen så jag har fått satt en sjal mellan handtagen och gjort en knut så att han inte får upp den längre  och inte klämmer lillhanden!
Maten går jättebra, han äter verkligen allting så under dagarna skjuter han ifrån bröstet men 2ggr under samma måltid på kvällen, en gång under natten och en gång på morognen vill han ha.
Det går jättefort å roligt är det =)

Igårkväll med pappa i soffan;

image490

Tjohoo

Nu är Älsklingen och handlar, jag orkade bara inte åka.. jag har skjutit upp det i flera dagar nu. Jag ska skära upp den här över 2kilos vattenmelonen nedan som vi köpte igår haha det blir nog halva idag och halva imorogn =)
Jag håller även på att göra varma-mackor åt oss nu.
(Vilken gottfia på mat jag har varit idag.)
Lilla Lilo ska sova hos oss inatt, hon har nyss fått sej lite "fika" nu hehe det så mysigt när hon är här =)
Tänkte att jag skulle hinna med att göra ett inlägg om vår lilla söta Milian idag, om alla hans framsteg sen en månad tillbaka då han fyllde 6 månader och nu är han 7 månader, det är inte sant vad det går fort alltså!
Vi hörs snart igen! Bajbaj!


Tillbaka

Jag trevade ner på stan för att gå upp till Sanna och vidare ut för att äta mat. Jätteroligt med att komma ut och göra något annat! På O´Learys uteplats fick vi inte sitta med Lilo, fjantigt enligt mej men på Biteline fick vi sitta så vi hamnade där =)  De har ju så god mat! Älskar deras hamburgare "Honalulu" (eller hur det stavas haha..). Det var så mysigt att sitta ute och äta och prata om allt fast att det blåste endel =)



Innan vi gick och åt så gick vi först på Cervera för jag skulle köpa ett sådant;



Det är tre ramar och man gör ett fotavtryck, ett handavtryck och i mitten kan man sätta ett kort. Man kunde välja ram, vit eller träfärgad och jag ville ha en vit, som ni ser på bilden. På kartongen till träfärgad så var det en träfärgad ram på bilden.
När jag kommer hem och ska börja upptäcker jag detta;



Det måste ha blivit felpacketerat! Jag blev så less, jag hade tänkt göra det idag för Milian blir sju månader idag. Det är bara att gå tillbaka imorogn. *Sur*. Jagt råkade nyss ut för en liknade sak förra veckan med PartyLite, en av flytljushållarna var sönder.. sånt som händer, men ändå. Iofs så har jag så mycket tur med annat så jag får väl se det så =)


*Tack Sanna för en trevlig dag på stan!*

Hejsvejs!


Blåsväder

Idag är det inte lika varmt inte, vi hade tänkt ta en vända på stan men vi blir inne. Eller rättare sagt grabbarna blir inne, jag ska ner på stan och träffa Lilos matte & ta en fika. Det blir jättekul för det var hundra år sen jag gjorde en sån "tjejgrej" =) Sen ska jag/vi åka och handla för dte blev inte av i fredags + att jag måste ha blommjord till blommorna på balkongen.

Nä jag måste skynda mej, håller på att grejjar lite här hemma sen måste jag kila, vi hörs ikväll!

En dag på stan

Vi hann aldrig ner till "Smultron&sång" men det spelades musik och det var massa folk kvar när vi kom som stod och tittade på drakarna.
Drakutställning,
roligt tema som stan har varje år =)

(Klicka på bilderna för att få dem större!)

 Folkhopen =)  
 Alla drakar stod uppradade kring fontänen
 Gullig !

 Klart Milian skulle rida på en =)
 Här var tanken att man skulle se "drakäggen" bakom, tanken var "nykläckt" ;)

 Jag & Milian

Det var en dam som kom fram till oss och frågade om hon fick ta ett kort på hela familjen, för att "Jag tycker att ni är så fina". Såå himla gulligt sagt till oss, så självklart fick hon det!

Sen blev det mat på "Norrlands Källaren´s uteservering". Deras "Laxfjäril m. löjromsås" rekommenderas varmt! Lika god från år till år.

 

Såklart blev det en "Mjukglass med noisette-topping & nötkross" till efterätt =)



Sedan gick vi till H&M och köpte lite saker till Milian, en beige-fiskarhatt, en snobben-haklapp, en ljusblå keps och ljusblåa solglasögon. Glasögonen fick sitta på vi trodde att de skulle åka av på en gång =)

 Lill tuffingen våran =)

Vackra bilder i parken

 

"Vill du gifta dej med mej?" =)



Väl hemma så åt vi fruktblandning på uteplatsen och drack vatten efter den varma dan på stan i kvällssolen.



Jag hjälpte Lilos matte att åka ner med lite saker till hennes nya lägenhet, istället för att gå emellan med allt. Känns bra att kunna hjälpa till med något =)
Också köpte vi blommor som vi ska göra fint med på balkongen. André har stått och städat den hela kvällen, gått ner med allt i förrådet, sköljt av allting med vattenslangen, skurat med såpa, sköljt igen och gjort tjusigt. Han är så duktig så jag finner inga ord =)
Bilder på balkongen kommer när den är helt färdig =D

  

Det här var vår dag på stan!


Soligt

Idag är det så härligt soligt med, men ännu varmar idag, 21 grader på balkongen i skuggsida! Det ser lovande ut för en dag på stan =) Vi ska nämligen gå ner drakutställning och lyssna på smultron&sång. Det blir mysigt det, kanske dte blir mat på någon uteservering.. vem vet! =)

Nä nu ska jag kila iväg och möta upp en tjej från Tradera som vunnit våran dansmatta + skivan till och Kameo till xbox 360n, så länge varade den dansmattan haha. Hoppas den kommer bättre till användning dit den kommer =)

Ha en bra dag!

Rättelse

Jag blev tillrättad att det heter Norsk Skogkatt och inte Norsk Skogskatt som jag har sagt & trott i hela mitt liv.. man lär sej något nytt varje dag =)

        Visst är dom ståtliga?! Lite jobbig päls bara

Varmt

Vi tog oss 1 timmes promenad förut, jag trodde jag skulle svettas ihjäl innan jag kom hem! Ändå hade jag bara klänningen & tights på mej.
Så otroligt varmt, varma vindar som fläktade.
När jag kom hem fick jag ett samtal av Andrés syster som var påväg in till stan och tänkte göra mej sällskap, så jag fick min kaffekompis =) Så glad för det! Hon hade läst det tidigare inlägget haha tror att jag ska fortsätta skriva när jag vill ha besök hehe fast det vill jag ju ha jämt på dagarna iofs hehe så nu vet ni det =). Men iallafall höll vi oss inne för det var så varmt. Balkongen måste jag dock ordna iheljen. Så skitit därute efter vintern! Tänkte att jag skulle köpa jord och blommor och göra fint så man kan sitta därute. Men jag måste verkligen spola av allt med vatten & såpa först. Snart ska vi iväg på en handling, men jag tror jag ska åka själv så det går fortare. Vi kan verkligen ta tid på oss när vi handlar =) 1½-2 timmar, känns jobbigt med en sån handling nu. Det blir så mkt tittande på annat. Ah vi får se =)
Ha det gott!

Sommar

Nu är det 19 grader på vår balkong som är i skuggsida! Jag har haft balkong dörren öppen hela dagarna nu. Jag har tagit på mej min svarta klänning som jag hittade på ICA-Maxi för 49:- för ett tag sen, nu kommer den väl till användning.
Gud vad jag önskar att jag hade någon att gå till och dricka kaffe med nu i solen.
Men ialla fall så grönskar det överallt nu, knopparna slår ut för fullt.
Det är så härligt att se!
Äntligen kommer det vi väntat på =)

Vi ska strax ta en promenad i det fina vädret. Det blir nog en lång =)  Igår var vi på babysång, jätteroligt för det var ett tag sen som vi var där närmare 2 veckor sen. Idag har vi inget för oss utan vi ska bara koppla av tills "pappa" kommer hem =) Lilo ska sova hos oss inatt också, det är så mysigt! Hon har gjort det tre dagar innan (förra veckan) och det är riktigt tryggt med en liten vovvsing här =)

Hejdå alla solstrålar! Ut i solen med er!


Onödigt roligt vetande

"Puppa" kommer från latinets "Pupa" som betyder liten flicka.
Nu vet ni det mina små gó-hönor därute =)

1 ½ år

Idag har jag och Älsklingen varit tillsammans i 1 ½ år ! Pusss
Tiden går fort men samtidigt har vi hunnit med mycket =)

Baka baka liten kaka

Jag ligger fortfarande i sängen men ser nu på "Leila Bakar" på tv4+ som hade premiär nu ikväll och jag älskar det programmet, dom har gjort det så mysigt & hemtrevligt. Man blir sååå baksugen =)


Trolleri trollera

Det har ju varit så tråkigt väder hela dagen, alla 3 här hemma har varit så trötta (Jag, Milian & Lilo). Vi har vilat och bara tagit det lungt i princip hela dagen. André var däremot allert han och kom hem på lunch med en baugetterisallad och plockade i tvätten sen igår.. vilken energi. Men vid middagsdags så sken solen upp. Det som har blåsit, duggat och varit grå/kallt hela dan... vilken vändning! Vi åt maten och klädde på oss och tog en promenad till hamnen och tillbaka. Så himla skönt. Nu ligger jag i sängen och bloggar medans mina darlingar sitter i TV-rummet. Jag ser på Rent Hus samtidigt som jag måste se uppdraggranskning, fy vilka okännsliga människor det finns! Och vad gällande Rent Hus så finns det många skitgrisar i landet alltså.

Vovvsing

Jag och Älsklingen har bestämt att vi ska skaffa en valp nu till sommaren under hans semester! =D Som det ser ut nu iallafall & om vi hittar någon som vi vill ha förstås =) Det har gått så bra att ha lilla Lilo så vi tyckte att det var självklart att ha hund nu när vi ska köpa hus och allt. Vi är väl medvetna om att det är jobbigt med en valp så därför ska vi införskaffa en under semestern så vi är två om den nu när vi har en liten kille också =)
Lilo ska vara hos oss i sommar så det blir kanon att en liten valp som får lära sej att vara vid andra hundar också.
De tre "V:erna" är snart uppfyllda, Villa - Volvo & Vovve
Så härligt livet är!

Vet ni av några söta valpar så vill vi att ni hör av er !

                                                                         

Ho hoo

Här sitter nattugglan. André duschar och Milian sover (naturligtvis) hehe.

Kvällen hos Linda gick superbra, ett riktigt trevligt gäng blev det på ljuspartyt. Alla trevliga och glada =) Det var faktiskt första gången som jag var hem till Linda sen hon flyttade in hos sin nuvarande sambo så det var riktgt kul att få se hur de hade det, (ett jättefint hem har ni =) Syrran min följde också med så det var också jättekul, det är så sällan vi gör nåt nuförtiden men det blir "andra bullar" när vi flyttar tillbax på byn! =)

Värderingen på huset är klart och banken har godkänt lånet och de ville boka en tid med oss för kontraktskrivning! Wiiee. Vi har inte bestämt tid än men det är så skönt att veta att allt är klart nu =)
Det är så stort det här, jag tror inte att jag riktigt har fattat det, men när det slår mej så "dubbel hoppar" det innuti mej. Så många hus vi tittat på. Äntligen är det över! Det behöver inte tära mer det här med att bo istan.

Ikväll när jag kom hem från ljuspartyt så var allt kliniskt rent här hemma (ni anar inte hur jag stökat till innan jag åkt och disk från gårdagen)  allt var som bortblåst! All tvätt.. två tvättkorgar hade han tvättat. Jag har ju en fantastisk kille som kan göra rent måste jag ju säga. Verkligen skitduktig att städa. Puss påre bubben! Vi hade även besök av Milians farfar ikväll =) Han räknar åt oss han hehe tur vi har en nära som är duktig på det!

Nä nu är det bäst att man lägger sej, jag är riktigt trött. Gonatt!


Min Älskade Hjärtevän

Ååå min Älskling är goast, sötast, finast, snyggast, snällast, omtänksammast av alla på hela jorden! Du gör mej varm i hela kroppen minsta lilla som jag tänker på dej. Tänk att jag skulle få vara den lyckliga som fick äran att få vara med dej restan av livet! Jag vill vara lika snäll som du är med mej och vårda min kärlek till dej lika mycket som du vårdar din till mej. Jag är så lycklig med dej, du gör mej till den gladaste flickan i hela världen! Du förtjänar det bästa!  Älskar dej otroligt mycket!

image460

Risifrutti

Visst är det gott? Jag får en dille på de mellan gångerna, fast det är ju en sockerbomb så jag kör med "Lätt" =) Vad gör man idag då? Nu sitter jag här med en turban på huvudet efter duschningen och Milian sitter och tittar på sej själv i spegeln i hallen, hehe och tar på den och jollrar åt sej själv. Så gulligt! Lilla Lilo sover. Älsklingen är på jobbet som vanligt, men de har gått över nu till "sommartid" så han är iallafall hemma minst strax efter 16 på dagarna =)
Idag ska jag faktiskt upp till H-sand med Syrran och ha ljusparty hos en av mina bästa vänner Linda =) Det ska bli jättekul! Det är så långt mellan gångerna som vi ses så det ska bli så roligt att träffas =)
Nä nu ska Milian få lite gröt, ha en bra dag!


Buh huu

Kantskydden från Ikea var inge bra, han skulle slå sej lika illa på dem som på kanten. Hårdplast.. det ska väl vara mjuka saker man sätter på kanter? Dåligt =S
För övrigt har det varit en lite seeg dag idag... orkar inte gör nåt alltså. Ligga och dega duger endast till. Men måndag kommer alltid vara "måndag".

Spegel spegel på väggen där..

.. säg mej vem som snyggast i världen är ! - Du lilla bubben =)
Det är såå roligt att åka till spegeln i hallen och titta på sej själv hehe bara du inte blir lika fåfäng som mamma ;)

image455

Prominix javisst

Vi gick ut på 1 timmas promenad idag, så skönt!

 Min ena snygging

 och min andra snygging !

 Jaaag! I mina nya "solisar" som jag köpte igår. De andra råkade följa med Hondan i "Sol-glasögonfacket" i taket i höstas när vi var tvungen att sälja den. Jag har saknat dem så!
Jag saknar Hondan ibland å. Vi hade köpt den 1 månad innan vi fick veta att vi skulle ha barn hehe det var bara till att byta ut den i slutet av graviditeten till en större, det går inge bra att ha en sportbil med barnvagnen bak =) Hehe det fick vi erfara när vi skulle hämta barnvagnen. Men vår fina V40 är så bra den med =)


 <-- Hondan . V40n -->



Nä nu ska vi äta tacos, mums! Hejsvejs!

Shopping

Igår tog vi en heldag på IKEA. Vi shoppade och åt och shoppade vidare hehe. Praktiskt med maten där både för oss och lillkillen våran.. Han är jämt så lugn när vi är ute och handlar, han ligger och leker med sina leksaker i vagnen han eller sover. Igår åkte vi kl.14 och var hemma kl.19.30, duktigt gjort. Han tycker det bara är roligt hehe. Titta på allt folk + att allt är så nytt och spännande. Bara vi har med oss mat och ett gott stressfritt humör går allt hur bra som helst hehe. Det blev en "ICA-Maxi handling" också.

Det här blev inhandlat;

   

Först blev det, naturligtvis, lite saker till Milian. Kantskydden var de som var viktigast!

' 

Muggarna kostade 2kr st! Så vi köpte 20 stycken! Haha. Vi har 2 stora släkter så de kommer att bli andvändna hehe och nya skedar för jag gillar inte de skedar som vi har hemma nu.

 

Såklart doftljus! I doften passion, vi älskar doftljus! Och rosa ½långa ljus.



Denna fina handduk + en rosa "fotbadsbalja" (fanns ingen bild) till mina SPA-partyn som jag ska ha i sommar hos folk. Hör av dej om du vill ha ett!

 

2pkt lampor till våra 2 "Lediga" spotlampa från ikea, ni vet de som kostar 99kr styck (bild), sedan vi flyttade hit har lampor gått om vartannat! Det måste vara något fel! För hög elspänning eller något. Nu har ena hela lampan, 3 st, gått igen och vi har bytt dåda två MINST 3 ggr var sen vi flyttade hit för lite över ett år sen! Så ska det väl inte vara?

Sen blev det en grön rygg-massage-hållare som inte fanns på bild och ett ljustbeiget överkast för 79kr som de inte heller hade någon bild på, blir snyggt i sovrummet nu till sommaren =)

Allt gick på lite mindre än 700kr. Skitbra! Inte över 1000lappen som det brukar bli hehe.



Sen lite "vill-ha-saker";


Kan inte bestämma mej, men det lutar åt de till höger!



Den här måste bara få plats någonstans i vårt nya hem.



Sedan vill jag ha någon utav dessa i vårt nya vardagsrum, kan inte bestämma mej här heller! Men jag tror det blir den till höger, för den var större + att man kan tända ljus i den.



Den här måste vi bara ha i nåt av rummen! I vardagsrummet uppe kanske? Vi får se!



Så stilrent snygg dekoration.



De här är läckra! Som man klistrar upp på väggen!



Den här byrån är så J*vla snygg! Lite "flickig" bara ;) (Mönstret syns dåligt)



Sen så tittade vi lite för skojjskull om det skulle gå att ha en garderob med skjutdörrar i spegel nere i hallen för de är ju så grymt snygga!

Ja.. man kan handla hur mycket som helst på ikea, gentligen =)

Vi är snart husägare !

Tro det eller ej men det är sant! Så som vi har letat i 1 ½ års tid så har det äntligen ordnat sej nu! Vi har sagt upp lägenheten så det blir flytt till kära Söråker som allra längst 3 månader framåt! Vi har sagt åt hyresägaren här att vi vill ut så fort som möjligt så vi skulle mejla när vi kunde ha visning och förhoppningsvis kommer det någon som kan ta lägenheten innan 3 månaders "bestämmelsen".

Jag har inte fattat detta än. Det här är så stort för oss!

Det är faktiskt Andrés mammas och mans hus. Det kom ut ett hus i Söråker som de bott i tidigare och som de ville flytta tillbaka till så de erbjöd oss att köpa deras. Ja eftersom huset är toppfräscht och stort och så fint så det var ju inget att tveka i! Jag blev så chockad när svärmor ringde hit förra fredagkväll och frågade mej detta, jag kunde knappt bärga mej tills André hade kommit hem hehe.

Vi räknade alla hus vi tittat på och det är ju en 10 stycken! Skönt att slippa alla husvisningar! Efter allt detta letande så är man nöjd. Det blev ett hus som vi ville ha, det känns så bra i hjärtat!
Vi är så lyckliga!

(Tänk om man hade vetat när man var liten och var dit hem till Nadja och lekte, att man en dag skulle äga det huset hur livet kan bli hihi)

image425


image426

Sista April hos mormor & morfar

 Gamelmorfar, gamelmormor och Milian

 Nyäten Sara och Marielle 

 Den otända Brasan från mormor & morfars balkong

 Milian & Mormor

 Elin, Karin & Marielle gassar på balkongen

 Morfar har nyss tändt brasan

 Martin med några kompisar

 Milian & Karin myser på uteplatsen

 Brasan & allt folk


Jag och Älsklingen tittar på brasan sittandes på uteplatsen

image424

Sorry All Readers !

Hej alla och förlåt för att jag inte bloggat på länge!
Det händer myket nu när det är vår, vi har mest varit ute hela dagarna. Visst är det härligt med finvädret som varit???! Jag har tagit 1 lång promenad om dagen. Förra veckan hade jag 4 dagar med PartyLite + att vi varit på husvisningar och den här veckan har min lillebror varit här + att ni vet att det var sista april så vi var i Söråker från onsdag till torsdag. Milian blir bara äldre och vill ha mer uppvärksamhet här på dagarna också hehe. Men jag ska ta mej i kragen !
nu är jag tillbax =) Kram till alla !


RSS 2.0