Förvånad men roligt =)

Vi har en xbox 360 och igår fick André en ratt och pedaler av mej till hans bilspel så idag till morgonen så satt jag och André och körde då det plingade på dörren.
Hehe, jag hann tänka.. men alla brukar ju meddela innan de kommer och hälsar på så att man är hemma (eftersom man bor istan och båda jag och André har all släkt i Söråker.)
André hade kalsonger och t-shirt på sej och jag satt i sportbh och hotpants, André öppnade så jag trodde ju då självklart att det skulle vara någon som vi kände. Hehe. Jag hörde att det var en tjej som frågade efter mej och jag klev upp, också bara ojojoj henne känner inte jag!! "Heej, men ojoj ursäkta (haha)" sa jag och menade på att jag bara satt i underkläder! "Nej nej det gör inget sa hon". "Visst är du hemma och är mammaledig på dagarna, det är så här att det har uppstått en krissituation" okej jo.. vadnu också hann jag tänka en massa.
Hehe hon behövde en hundvakt på dagarna också pekade hon ut i trappgången, "Jaha vad roligt! Jag har alltid velat tagit hand om en hund och funderat på att anmäla sej till nåt sånt också kommer de och plingar på bara sådär. Hmm men en jättebamsing nu säkert tänkte jag", shiit! Jag tittade ut och då stog ju hennes kille där med hunden i en handväska, en lite chihuahua! Men oooj! ursäkta mej sa jag igen!! I bara underkläder! Och André kom sej tillslut att hitta en morgonrock till mej haha. Genant!
Ialla fall hade hon ordnat en hundvakt på dagarna men allt hade skitit sej och hon/de var nyinflyttad och skulle börja sitt nya jobb häruppe på måndag och nu bodde hon hos sin mamma i vårt trapphus och undrade om jag skulle vilja vara hundvakt. Gärna!

Så nu kommer de ner till oss imorgon så hunden får bekanta sej lite och så att vi lär känna varann också =) Det blir kul! Jättekul! Roligt för Milian så han får vara lite ibland djur =)


Händelserik förmiddag haha!


Babysång!

Jag och Milian var ju på babysång för första gången igår! Och det var riktigt skojjsigt!
Kim tipsade mej om att Elimkyrkan också hade babysång, så vi tog oss dit =) Vi har den 16 och 23 april på kulturmagasinet men här behövde man inte boka in sej.
Man såg på Milian att han undrade vart han hade kommit, många bebisar och barn, musik och stoj så han var nästan lite rädd i början och tydde sej intill mej men sen var det bara roligt, speciellt när alla bebsiar skulle läggas i mitten och göra kojja, ett blått tunt skynke som vi föräldrar skulle hä upp och ner mot dem till sång. Då var småhänderna där och skulle ta tyget tyget, lillgubben är för söt =) 
Det blir babysång nästa torsdag också =)

Lite bilder;

  

Självklart var kompisen Stina också där=)

 

Rolig fågel!

Lyre Bird, skitduktig på att härma ljud. Speciellt motorsågen på slutet!


Ny lek

Mina darlings har kommit på en ny lek som Milian tycker är så rolig, när pappa "inte hittar tutten" =D

 Vart är tutten?

 Aah där hittade jag den

 Också kampas vi lite om tutten

 "Plopp"  så satt tutten på pannan

 Och där trillade den ner =)


Blommor

Jag fick 2 superfina buketter idag av min älskade!
Tack älskling! Din snällhet mot mej uppskattas verkligen!

image308

image310


Kritik!

Jag fick dålig kritik igår från syrran att jag bloggar alldeles för lite igen! Det kommer ta sej hehe. Jag har bara varit lite lat nu några dagar =)


Håret!

Så här blev håret!
Men jag tycker att det är ljusare "live" än vad bilden visar faktiskt! Jag är nöjd =)
Där är min nya klänning också förässten, det är 2 fickor på framsidan.
(Synd att du var tvungen att åka Elena! Vi måste träffas snart igen!)

image306

image307

Heey

Igår så fick jag besök av Sara(A) så vi tog och gick på stan och strosade =)
Jag hittade en klänning från Gina Tricot, "Paula Tube Top".
Ockås köpte jag en foundation på Make Up Store, och någa spännen på Glitter.
Lite nytt i alla fall =)

På Make Up Store fick man ett sminkningserbjudande för 495:-, ni vet när man får sitta där i butiken och bli sminkad. Och tänk er dessutom efteråt få plocka de produkter som man vill ha! Det visste inte jag! Bli sminkad och få smink, jiihoo de som är så dyr på sminket.. så det var billigt! Det skulle jag vilja ha! =)

 Älsklingen har nyss varit hem på lunchen med "Baugetteria" sallader! Skitgott! Jag provde med bulgur istället för pasta och det var godare tyckte jag.
Idag blir det även en ICA-Maxi handling, veckans handling. Vi handlade riktigt bra sist för det har hållt precis en vecka. Förutom när vi var på City Gross och handlade ingridienser till tacos och lillbubbens mat =)

Nä snart ska jag ta och gå en promenad tror jag, bubben ska bara få lite mat först.
Heeysveeeys!


köket

Köket före och efter vår"upp-piffningen"

Före

 

Efter

 

Nu känns det plötsligt fräschare! =)



Ny start

Nu är påsken förbi och det är inga fler "gottehelger" på ett tag så nu blir det en ny start. Jag hade mej upp imorse när André gick på jobbet och ställde mej på den där orbitreken, ni vet som bara stått, och tränade. Nu får det vara slut på alla överflödiga kilon sen graviditeten.
Man mår ju inge bra.
Försöka låta bli sötsaker och äta frukt istället. Det finns så mycket man kan ändra. Längre promenader. Gå och simma 2 ggr i veckan. Ett arobics-pass skulle vara kul. Allt är ju bättre än inget!
Vi ska se hur min kamp mot kilona går. Har ni ideér? Lätta recept? Som måste vara enkel att göra hehe. Dela gärna med er! Skicka på min mejl.

Strax innan jag träffade André så åt jag "Naturdiet" påsar, en på morgon, en till lunch, middag åt jag som vanligt och en till kvällen. Plus att jag åt massa mandariner och nötter + att jag tränade 2 ggr i veckan. Det gav effekt på engång! Man får ju inte äta så hur länge som helst, jag tror det är 2 veckor eller något sådant, det är viktigt att man tittar noga på paketet innan man börjar med påsar!
Nu kan jag inte göra så eftersom jag ammar. Då behövs riktig mat.
Det blev i alla fall större motivation när man såg resultat på engång istället för att stå och trampa på samma ställe i evighet och sen rasa, för innan man börjar rasa har man oftast gett upp.
Då vägde jag 65kg, nu väger man f*n nästan det dubbla! Närå men hälften kan man lätt plussa på! Hua!


Som sagt, hör gärna av er om ni kan dela med er av något tips!


 Den här har man sett många ggr, men iallafall.. I´m more like USA!



Karlavagnen

Ikväll pratar de om spöken och skrock på karlavagnen, P4 (102,8) på radion!
Det är spännande =D

Man kan även gå in på www.sr.se och till deras 30 dagars-arkiv och höra på programmet en annan dag också =)

Häxdansen

Jo men det var ju en helt sevärd serie tyckte jag =)
Spännande, men lite mer för tjejer kanske hehe


Beck.

Vi såg "Svaga Länken" härom kvällen och jag tyckte faktiskt att den var bra. De senaste Beck-filmerna har nästan varit dålig eftersom man aldrig har kunnat lista ut vem mördaren är. Vips så var det någon som knappt hade någon koppling eller någon man inte fått sett osv. Men denna var bra.

En scen är så himla rolig... Beck har kommit på att hans dotter och Gunvald träffas. Tillslut konfrontrerar han Gunvald;

B; Är du förtjust i henne?
G; För.. förtjust?!!! Det låter tamefan som att du är från 50-talet!!
B; Jah.. jag är ju det också.


Jag tänker på alla gammeldagsa ord som "fästmö, fästman" osv. *S*



Häxdansen

Någon som har sett Häxdansen på svt1? Ja har tydligen missat första delen, fast att jag trodde att den hade premiär ikväll. För jag minns att jag trodde att den var förra måndagen men att den inte var då kl.20.30. Konstigt. Men så kan det vara =) Det lär väl vara resume!


Snabb, enkel och god mat på 20 min

Du behöver;

1 påse guldfågelns chickennuggets
1 påse wok couscous oriental
1 påse chili-lime sås



Medans chickennuggetsena är i ugnen, 20min i 200grader, värmer du på wokpåsens inehåll i stekpanna och samtidigt värmer du såsen i en liten kastrull. 
Sen är maten färdig. Snabbt, enkel och gott =) 

 

Du kan även servera med något gott bröd till.





Chokladdrömmar

Du behöver;


150g smör
2 3/4 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl rapsolja
4½ dl vetemjöl
½ dl kakao
½ tsk hjortronsalt


Gör så här;

Rör ihop smör, socker och vaniljsocker till en massa.
Tillsätt oljan och rör ihop, till en rinnig smet.
Blanda vetemjöl, kakao och hjortronsalt först i en egenskål.
Tilsätt halva skålen i smeten och rör ihop, häll därefter i resten eftersom.
Arbeta snabbt ihop en deg.
Rulla degen till bollar och lägg dem på en plåt med smörpapper.
Det blir ungefär 1½ - 2 plåtar.
In i ugnen 18-20 min i 150grader och låt kakorna kallna på plåten.
* Jag hade i 19 min, det beror nog på vilken ugn man har =)


Här är lite bilder;


  

image298

Handlat

Här sitter nattugglan hehe. Jag är aldrig tidig i säng!

Idag har vi haft besök av Mamma, Martin, Marielle och Sara. Efter det så åkte vi på Birsta City och shoppade lite =) Jag ska ta och göra köket lite vårfint så jag behövde endel grejjor.

Klicka på bilderna för att få dem större.

 Nu får vi se vad jag kan tänkas göra av detta =)

 Massor av ljus i fina färger, billigt på Lagerhaus!

 En tjusig tröja från Lindex.

Älsklingen hade tänkt sej trådlös bild och ljud in till tvn i sovrummet, men dess värre så funkade det tyvärr inge bra! Annars var det ju en toppenlösning. Så det är bara att åka tillbaka med det =/
Jag gick inne på Panduro skitlänge, man blir ju bara sååå sugen att pyssla när man ser allt roligt som man kan göra där, jag fick med mej hela deras katalog så nu ska jag bara bestämma mej för vad jag ska hitte på att pyssla med =)
Och jag beställde även (ätnligen) tid där hos min personliga frisör, Sandra, hehe hon har varit det i alla år. Så nu på torsdag så blir håret lite annorlunda =)


Det var meningen att jag skulle dona på med köket, baka och städa lite här hemma hehe men efter Birsta och en handling på City Gross så vart jag skittrött, jag orkade bara göra iordningen tacosen sen så har vi bara myst. Eller jag och Milian för darlingen har städat golven och hallen ikväll, dragit och spikat antennkabeln eftersom grejen där inte fungerade. I han finns det energi! =)


Nä nu ska jag hoppa isäng! =) Gonatt!


Glad Påsk!

image288

image289

image290

image291

Hemma!

Heej ! =)

Vi kom hem vid 22 efter en lång rolig dag i Söråker =) Synd bara att man är så slut efter, för det blir så många ställen samtidigt de ggr som vi väl är därute, men det är en tjusining med det också! Alla är gulliga och tycker att "men när ni väl här ute, så kan ni väl komma förbi?" hehe båda har släkterna där ute så ni kan ju tänka er att det blir lite åkande =) Man hinner inte riktigt med och inte kunna stanna lika länge som man vill. Men nu är det vår och Milian har blivit större så nu lär vi istas därute oftare =)

Nu har vi nyss ätit varma mackor och chips och dipp som darlingen gjort, mmums! Vi håller på att titta på "Magiska Systrar" på 3:an men det var paus så jag ska få iväg det här inlägget medan André fixar in antennkabeln till sovrummet så vi kan fortsätta se filmen där =)
Ha en bra kväll!

Här är lite bilder fårn idag;


 Påskfint hos farmor

 Milians morfar, moster Marielle och morbror Martin

 Och farmors efterrätter och bullbak slår ju inget

 Milian myser i soffan hos sin mormor

 Jag spelade Guitar Hero 3 första gången så lillebror fick visa hur det gick till, vilka coolingar va?

 Spelade så hårt att jag tappade tumnageln.. *s*

 Lite saker vi fått idag, ett överkast och tidning av mamma till lillrummet, 2 påslkakanset - påskägg - påsk-pengar av farmor och mina Partylite ljus och ljusbehållare hade kommit.

 De godaste kakorna jag ätit! "Flarn" som farmor gör och kallar dem, knäckkakor med nåon god smet i mmmmmm.

Inte hemma idag

Heej alla läsare!
Det är så roligt att se att ni blir allt mer och fler =)
Vi är upptagen med lite annat idag så det blir inge bloggande förrns ikväll.
Önskar er en underbart trevlig påskafton!

(Alla "prickar" är dagar och det är de senatse 90 dagarna det här, som mest var det 130 bildvisningar en dag. Jätteroligt! =) Det här tog jag idag så den sista pricken är idag till exempel)

image279

Tortilla Cheese Sandwich

André gör supergoda "festliga" kvälls-mackor som man kan göra istället för varma-mackor.
Gör såhär;
Ta 2 tortilla-bröd och smöra båda med smör eller mjukost. (Helst mjukost)
Lägg på ost, skinka och oregano och lägg ihop med smör/mjukosten inåt varandra.
Värm i stekpanna på båda sidor på svag värme.
Och vips så ser de ut såhär;



 Bon apetit! - André


Puss på kocken min =D

TV!

Äntligen har vi tvn i sovrummet!
Vi har försökt fått till att ha tvn i sovrummet under året som vi bott här, men det har inte gått! Trodde vi! Vi var inne på att byta sovrum nu i påsk. Vi har mätt och haft oss men kommit fram till att det andra rummet skulle bli så trångt med dubbelsäng, sängbord, Milians säng + tv.
Möblera om i vårt sovrum går ju inte heller för fönstrerna.
Och en till platt-tv känns lite magstarkt att köpa nu innan vi skaffat hus, vi har ju redan en i vardagsrummet men som jag då vill ta in i sovrummet, det är en 42´tums, så det känns lite bio och köpa en större till vardagsrummet men det känns som att det får bli ett senare projekt. 
Vi har funderat och funderat.
Men då ni
, då kom jag på den klyftiga ideén att ta ur allt i den innersta garedroben och sätta hall-möbeln med tvn på. Och det blev hur bra som helst! =D André "Hulken" Thomasson fick ju sköta allt eftersom jag har ont i min nerv! Och den där widescreen-tvn väger bly! Fy vad du var duktig darling! Du är verkligen ingen klen-skit =)

Så här blev det; Vad tycker ni? =D


image275

nu slipper jag vakna med ångest varje morgon med att titta upp på den där orbi-treken som jag aldrig lyckas ta mej upp på. För nu står den i lill-rummet =)

Vi bytte tillbaka till våra gamla lampskärmar också.
Där till vänster ser vi den lilla söta radion som vi köpte på ICA-Maxi för 199kr sist vi var där. Mysigt med radio på natten om inte minst "karlavagnen" på kvällen =)

image276

Fredagsgott

Fläskfilé med "Bonjoure Cuisine - vitlök m. örter" och matlagningsgrädde. Strips och skivade tomater. Enkelt och gott! Och såklart var det en bra film till, "Dantés Peak",oerhört spännande film! Vi älskar att äta framför tvn =)




Så de har gjort med den gulliga bebisen =)

   
 
   
www.pouet.net


Det stämmer ju

image264

Saker

Hade vi haft hus nu då hade jag köpt den här supersöta vattenkannan och haft på vår altan/uteplats och vattnat blommorna med.
Jag hittade inte en bild på den i limegrön, så föreställ er det.
Indiska 129:-



Och det här lilla söta skåpet, i hallen som nyckelskåp kanske?
Indiska (pris?)

image263


Här är jag!

Men ojojoj vad lite bloggande! Jag har varit lat idag =)

Husvisingen gick jättebra igår, vi tycker fortfarande att det är ett jättefint hus så nu återstår det att se.
Antingen så är det de här renoverings-projekts husen eller miljon-lopperna som är till salu, men vart är de där mittemellan tingen? 700-900 000 kronors husen? Ett hus får/behöver inte bli för dyrt bara för att man har råd, ni fattar? Vi vill ha ett hus som ligger nära centrum men ändå inte upp i så mycket  grannar och insynsskyddat också ska det vara så pass stort att man kan växa i det för familjen kommer att bli större.
Lite kräsen är man kanske? Hehe, men det ska man få va för då vet man vad man vill ha och är nöjd när man väl får det!


Jag låg på sängen och läste "Hemmets Journal" tidigare ikväll och då hade någon skickat in den här texten som jag tyckter är mycket bra att tänka på tex
När man önskar att man vill vara miljonär så man skulle kunna äga och köpa allt man vill och göra vad man vill när man vill, då kan man tänka på det här;

Tänkvärt!
Om jag fick allt jag ville
fanns det ingen längtan.
Och utan längtan
fanns det inget hopp.
Och utan hopp vill ingen leva.
Så därför min vän:
Var nöjd med det du har.

"STÅLMOR"


Se bara på alla kändisar som har oändligt mycket pengar som det gått snett för. "Brittan" är ett exempel.


 

Äntligen lite sol!

Vilket finväder idag!
Vi ska på husvisning faktiskt idag, lite less men optimistisk. Hur många hus har vi tittat på egentligen? Kan inte bara drömhuset ta och dyka upp snart. Innan min mammaledighet går ut. Och för den delen känns det inge roligt att vara här en sommar till. Jag ska inte gnälla för vi har det jättebra som vi har det, men det är jobbigt när man har saknad i hjärtat. Älsklingen kunde dessvärre inte följa med, men vi har varit där på en privatvisning så jag ska bara dit och hämta lite papper och titta in det en gång till =)

Nä vi ska vara ute i Söråker resten av dagen så det blir inge bloggande förrns ikväll, jag måste kila, men ha en bra solskensdag! =)

Så här ser killen ut idag efter lite mat =D

image261

Har ni sett vår lilla akrobat idag =D

image260

Kvällsbild

Nu sover lilla prinsen sen kl.22,30 (i sin säng=) Tänkte jag säga men här ser jag att han är vaken haha. Men nu så ska jag och Älsklingen lägga oss också =) Så då sover vi alla 3 snart!

Här är en kvällsbild på oss innan Milians "skönhetssömn"! Nyduschad också så håret är rättbak =D

Gonatt alla!


image259


PartyLite Träff

Ikväll har jag varit på träff med PartyLite-medlemmarLjustadalens Skola.
Jag har funderat på att bli "Konsult" så därför  blev jag bjuden dit
och det var riktigt trevligt!
Varje månad har de en sådan träff med fika, de lottar ut massa priser hur mycket som helst och de delar ut lite presenter till de som är medlemmar m.m Man fick se sommar kollektionen och så. Så jag har till på Tisdag på mej att bestämma mej så jag ska ta en extra funderare men jag är nästan helt säker på att jag vill hålla på med det där =)

Då ni gott folk, då får ni höra av er till mej så får ni anmäla er som värdinna till ett homeparty! Det är bra förmåner om man har ett sådant hemma hos sej ;)
Och så får ni säkert följa med på en sådan träff som jag var på ikväll om man vill =)

Tyvärr blev det inga bilder från själva träffen men det här vann jag;

Först fick alla "2 teljus" vid ingången.
Jag fick ett "kokoschoklad"-ljus för att jag funderar på att bli konsult
också vann jag en "nivåljusstake".


image258

Dubbelt

Ni vet ju att vi har "Traderat" mycket ett tag..
..och vi traderat hem lite dubbelt denna gång.


Här ser vi en till Milian, vi tycker att vi lika gärna kan ha två eftersom det går så bra =)

image255

Jag tog och köpte mej en tvilling

image256

Också skaffade vi oss ett "husspöke" som faktiskt liknar André

image257

Det är roligt med tradera, man kan göra riktiga fynd =)




Godmorgon!

Gud vad härligt att kunna säga "Godmorgon" en gång! =) Annars är vi ju jämt vaken vid 12-13. Milian somnade igår vid sju och sov ända fram till 8,40 imorse. (Iofs så var han vaken 1½timme kring 00, för att jag och darlingen var upp och fikade, så då kände han på sej att vi var vaken och ville vara med han också =)  
Men nu efter en timme somnade han om igen så själv sitter jag här och dricker frukostvälling och bloggar. Fast jag måste ju erkänna att jag är ju lite trött, jag ska nog gå och vila en stund till snart.
Vad mycket snö det har kommit inatt! Jag hade tänkt ta en lång promenad till ICA-Nacksta idag men man vet inte hur gångvägarna är plogade så det blir bara något varv runt kvarteret om ens det.
Nä, ska dricka upp vällingen innan den kallnar också ska jag krypa ner brevid min gosiga bebis =)


 Gott med välling! Fast det är jag nog gaanska så ensam om, eller? =)

 Så här ser det ut genom vårt köksfönster idag.. vart tog våren vägen? Jag vill ha sol och bara backar!



Milian och Stina

Här ser vi Milian och Stina på lekmattan idag!
Det skiljer 1 dag mellan gullungarna =)

(Visst är jag en bra fotograf? Där ser vi Kims fötter och Milians ena fot kom inte med hehe =D)

image250

image251

Hazelnutz och Daim

Glassen Hazelnutz från Carte dór som Linda rekommenderade oss är skitgod ialla fall!
En favorit i repris vart det ikväll, Daim-glassen från Carte d´or.
Mmm, jag har varit riktigt glasstokig ett tag.
Jag måste tänka om snart...
Men det är ju gott!

image248image249

Hej Hopp

Idag har det blivit liiiite bloggande!
Dagen började med att göra sej i ordning för en skön promenad upp till BVC för en föräldraträff, där vi fick se lite film om vad barn kan få i sej gifter, spilla hetvatten, vad man då ska göra och barns tankar om alkohol m.m sedan hemåt gjorde en av mammorna mej sällskap så jag och Milian hade besök i nån timme =)
Riktigt roligt! De två söta bebisarna liggandes kikandes på varann på lekmattan! =)
Sedan kom älsklingen hem sent och då var det dags för mat.
Och kl.19 skulle jag egentligen ha varit på ljusparty hos mormor, men det gick inte för André med jobbet och så så vi slevade upp lite glass och slog på ett avsnitt av arkiv X =)


Nu ligger båda mina prinsar och sover, jag blir vaken någon timme till ialla fall, annars vaknar jag sisådär 3-4 inatt o är pigg och det är inte så roligt.
Så jag sitter nog och surfar/bloggar ett tag till =)


Två mysiga kort på Milian idag innan påklädning och färden upp till BVC;


image246

image247

Musikmobil

Milian fick sej en musikmobil idag! Jag hittade en billig på blocket i Timrå för 200kr och de brukar kosta 600kr nya i affären så det tyckte jag var ett bra pris. Så Andrés pappa var snäll och hämtade den och körde in den till oss idag och vi får se om det blir suceé! =) Den spelar flera låtar, rör sej, byter färg och det är t.o.m en trådlös kontroll till den så vi kan ligga i sängen och starta igång den *s*

Här kommer en bild =)


image245

Lindas Bacon-röra =)

En gång i tonåren så kom Linda hem till oss med världens goaste pastasås-recept!
Baconröra =D
Vi åt det idag så jag tänkte dela med mej =)

Gör så här;

Stek 2 pkt bacon och lägg i
1 hackad paprika och 1 lök (när baconen är färdigstekta) så de värms i stekpannan.
Häll i 5 dl creme frachie och ½ dl chilisås
Smaka av med svartpeppar och salt

Ha makaroner till, och mums så har du en skitgod enkel pastasås! =)

Jag hade i lite svamp en gång också och det blev också jättegott =)
Och idag hade jag bara i ett baconpaket. Det är nog efter smak det där =)

Sä här ser våran ut;

image244

Toppbetyg!



Vackert

Om ni går in på Glitterfy.com så kan ni göra sånna här fina bilder och texter!
Glitter Photos



Spooooky

Jag tittade runt lite på youtube igår och hittade dessa kusliga filmer..
Jag kan börja med att säga att jag skulle säga till om det var "popp"-upp grejjer för det värsta som finns är när man sitter jätte konsentrerad på en film också blir man skrämd.


Denna får ni gå in på via länken, för det gick inte att kopiera den hit.
Men titta ordentligt i bakgrunden!

http://www.youtube.com/watch?v=ntJHmfaBLvA


Och den här ska ni titta på i spegeln bakom flickan till höger.
Den här är riktigt kuslig!



För mycket sting!

Jag får inte till min Mangochutney-Kyckling som mammas!
Den blir för stark.. varenda gång!
Men då kom vi fram till att jag har inte samma Mangochutney som mamma har.
Det ska vara en fyrkantig flaska som heter Bombay Club Sherwood och det är en grön etikett, tyvärr får inte fram några bilder på den. Men om ni ska prova receptet så köp den Mangochutneyn istället! =)

JAAAAAAAAAAA

Charlotte Perrelli i Belgrad!!!

ÄNTLIGEN vann en låt som en annan tyckte va bra !!! =D
Hoppas att hon tar hem hela skiten som sist med, "Take Me To Youre Heaven"!

Lyssna, den är ju så bra!



Mangochutney-Kyckling

Detta jättegoda kycklingrecept har jag fått av min mamma.
Jag vet egentligen inte vad den heter, jag säger Mangochutney-Kyckling =)


Gör så här;

Egentligen ska kycklingen läggas i rå för att den inte ska bli så torr, men det törrs inte jag. Så..
Bryn 3-4 kycklingfileér, skär upp dem eller ha dem hela. Salta och peppra kyckligen lite. (jag hade i 3 kycklingar som jag skärt i småbitar)
Lägg dem i en smord ungsform.
Skär upp 2 bananer och
1 grön paprika (eller valfri, jag hade en gul hemma) och lägg det ovanpå kycklingen.


Blanda;


3 dl grädde
. Numera har de bara 2,5dl grädda i förpackningarna så jag fyllde upp med 0,5dl mjölk för det går lika bra.
1 dl mangochutney
1 tsk curry
1 tsk sambal olek
1 pressad vitlöksklyfta

strö på lite salt


Häll i blandningen i formen och sätt in den i ugnen i 20 min i 200grader.
(Jag hade i ca 25 min, för säkerhetes skull återigen ;D)


Ha ris till, eller som vi gjorde coscos (som är mycket enklare att göra).
Bröd, smör, en kall cola, sallad och en god aptit till =D


Så här ser våran ut:


image241

Toppbetyg!



Så här ser mangochutney ut och finns vid orientaliska varor (tex soja) i butiken.

 

Uppdaterat;

Det ska finnas en Mangochutney som heter Bombay Club Sherwoods och det är den det ska vara, för annars blir kycklingen förstark.. som min alltid lyckas bli, men jag och mamma kom fram till att vi inte använder samma mangochutney. Så om du ska prova receptet, använd den istället! =) Tyvärr så får jag inte fram några bilder påd en.
Lycka till =)

Uppdaterat igen;

Hehe med lite hjälp av mamma så har vi lyckats googla fram en bild på den mangochutneyn som det ska vara och den ser ut så här =D


Trilskats

GUD vilken panik jag haft över att jag inte kommit in på bloggsidan idag!!!
Jag som brukar köra mitt "Melodifestival-Tema" på lördag "dag". Herre Gud.
Men nu är det gjort i alla fall =)

Jag håller på Charlotte Perrelli (Perrella som André sa fort en gång *s*)
André håller på Amy Dimond
Och lilla Milian håller på Christer Sjögren
Spännande! Iii vad vi längtar till kl. 20.00 nu!
Det var längesen som det var så här många bra finalartister tycker jag!

Ska sätta igång med maten så ni får ett nytt mat-tips idag =)

Hej så länge!

FINAL

image228

image229



Då var den dags för final i GLOBEN!

Så här ser det ut:


 Charlotte Perrelli - Hero

 Sibel - Thats Is Where I´ll Go

 Rongedal - Just A Minute

 Linda Bengtzing - Hur Svårt Ska Det Va

 Christer Sjögren - I Love Europe

 Amy Dimond - Thank You

 Sanna Nielsen - Empty Room

 Nordman - I Lågornas Sken

 Frida feat Headline - Upp o Hoppa

 BWO - Lay Youre Love On Me

Bilderna är hämtade på; http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=79680



Ssssniickeerss

Snickersglass är ju sååå gott, jag är inne på min andra ikväll! =D
Och André (andree) också ;D




Vacker musik

Jag står och ska koka upp en liten nappflaska åt Milian, eftersom de ska steriliseras i början, så hör jag darlingen plocka upp gitarren och spela en truddilutt och Milian älskar när sin pappa spelar! Han kan lyssna på det i evigheter och jollrar ingenting, bara lyssnar intresserande med nyfikna tindrande ögon.
Så jag gick till dörröppningen och lyckades få denna bild på mina pojkar, (Milian missar aldrig kameran för den är minsann intressann hehe).
Älskar er!


image226

Kul =D

Jag fick precis ett sms av vännen Linda att hon hade provat laxen (som jag bloggade om häromdagen) på jobbet och alla där tyckte den var jättegod! Vad roligt =D
Imorgon kommer det ett recept på kyckling =)
Själv har jag stått och gjort "Michaela"-biffar som vi ska till och äta, lilla Milian åt tidigare han för det blir så sent om han ska äta med oss =) Vi har köpt små små potatisar som ingen vill ha i affären men som är perfekt åt han =) Han är så duktig, idag åt han upp hela =D
Jag tror vi har döpt dem till "Michaela"-biffar för att det är så många "biffar", mormors, farmors, mammas från båda hållen så mina har fått ett namn dom hehe!
Förässten jag har inte fattat att det är helj än, vad roligt när jag tänker efter weee

Nä nu är jag hungrig, vi hörs snart igen!



Skeleton Hoax

André visade mej den här sidan igår..
Fast tydligen ska det inte vara sant, but who knows =)
Scrolla ner, kika in och titta noga på det GIGANTISKA skelettet!

http://www.hoax-slayer.com/giant-skeleton.html


Seg

Gud vad man blir seg utav detta väder, jag skulle kunna sova hela tiden.
Jag och Milian har inte kunnat vara ute sen i måndags pga av vädret. Regnigt grått slaskigt halt, nä hua.. nu får solen titta fram iheljen för det här har ju pågått en hel vecka nu. Man får krypa ner under en filt och bara mysa helt enkelt =)
André fick en superfrän ny mobil av sitt jobb igår och det gick att surfa på vårta trådlösa nät precis som jag gör med min bärbara också skulle han prova kommentera i min blogg och det gick superbra förutom att det var lite svårt att få till stavningen hehe  vad tekniken går framåt. Den är ju som en mini dator tycker jag ju när jag tänker efter.

En spöksida är www.ghoststudy.com där finns det mycke läskigt, jag törs inte titta in där själv för jag blir så mörkrädd =D


Snälla sol, titta fram snart!






Nattinatt

Hej därute i midnattsmörker!

Nu är hela familjen vaken igen hehe så här ser våra nätter ut, jag måste ju säga att det är ju mysigt det här =) Nu har vi nyss fikat och Milian har fått sej vatten och nu är vi påväg tillbaka till sängen för att sova igen och då sover Milian sin riktiga nattsömn till 12-13 på dagen med undantag att äta 1-2ggr. Men snart är det välling som gäller, från och med när han är 6 månader och då blir det andra rutiner för oss. Då kommer han sova hela natten, det ska både bli skönt och lite sorgligt för det känns som lilla bebisen Milian blir stor, vilket är ju naturligtvis bra för det är ju så det ska va hehe men bebistiden blir liksom ett minne blott, den har ju varit så mysig, ni förstår nog hur jag menar =) Men samtidigt ska det bli skönt att få tillbaka min helhetsömn så det är ju nog mest en fördel =) Iofs så har vi ju en sån duktig kille som är så snäll, på så gott humör och sover så bra så jag har ju haft det jättebra ändå mot för vad andra föräldrar kan ha/haft det. Så vi är lyckligt lottade =D Alla 3 =)

Nä gott folk, vi hörs imorgon igen! =)
Gonatt!




Skräpmat och godis

Hej alla!

När Älskligen slutade jobbet så åkte vi och gjorde klar "heljshandlingen" så vi slipper tänka på den sen iheljen =) Där träffade vi även vår gravida vän som ska ha bebis nästa månad! Det såg så mysigt ut med magen som hade sjunkit lite sen sist jag såg den =) Man blir ju sugen igen alltså!
Efter att vi varit klara där så va klockan efter 18 så vi bestämde oss för lite skräpmat från hagagrillen ;D De har verkligens stans godaste skråvmål!
Och på ICA-Maxi hade de lösgodis för 1,90kr/hg max 3kg/kund! Då var vi ju bara tvungen att handla så det blev en full påse som vi ska ha till påsk, men vi har ju tjuvat lite idag förstås ;)
Så vi tog och dukade fram till ett avsnitt av Arkiv X och bara myste.

André sover redan och Milian sitter nu i mitt knä och halvsover och jag bloggar på hehe. Jag sitter även och håller på och skriver om en till mystisk varelse som det kommer ett inlägg om inom snar framtidn =D Älskar mystiska saker.
Nä jag ska nog städa ihop här och lägga mej, om jag inte somnar så bloggar jag säkert mera =)

Ha det gott!


image224

Heeey

Idag så skulle jag och Milian egentligen varit ut till Söråker och hälsat på Milians mormor, men lilla Milian var vaken sent inatt.. så han sover än =) Jag och André är riktiga sömntutor och vi fick en bebis som är en riktig sömntuta också hehe. Gulligt!

Igår fick jag hem lite yves-grejjor som jag beställt.
Bla. duschgele, 4 små söta skålar för 29,90 och fick massa gratis prover till hö. läppstift m.m



Är man lite smått shopping-galen tro? =D


Vi satt och kikade runt på lite spöksidor igår efter inlägget om "Mothman" och jag blev så rädd så jag tordes inte gå nånstans själv. André fick dra ner rullgardinerna för jag var rädd att någon skulle stå utanför och titta in, jag tordes inte gå in med pojken själv i sovrummet  och André fick kolla under sängen minst 2 ggr innan vi somnade igår... Gud en annan ska inte sitta med sånt där men det är ju så spännande! Det finns läskiga grejjer på nätet alltså... jag kommer säkerligen blogga om mer sådant inom snar framtid. När André är hemma förstås.. =)


Nu ska jag gå och ta min "Hänt Extra" som jag fick av André igår och läsa lite =)
Också har jag ju isfolket som jag blev helt fast i! André läste de första sidorna för mej så jag tvärsomnade igårkväll! Riktigt spännande.

Nämen.. nu hör jag att lilleman vaknar =))
Hejsvejs!



Kvällsrysning

Har ni hört talas om "Mothman" ? "Malmannen" på svenska. Jag hade heller inte hört talas om den förrän jag och André blev tillsammans, André kan mycket om mystiska saker ;)
Men ialla fall sägs ett stort antal människor ha sett denna varelse mellan 1966-67 i West Virginia USA då rapporter välde in under året och den senaste rapporten ska ha kommit in 2007.
De beskriver honom som i en mans storlek utan huvud med stora röda ögon sittande på bröstet och vingar liknade en fjärils. En "fågelliknande människa". Den liknar inte något djur som finns eller funnits på våran planet.
En teori ska vara att det är ett utomjordsik varelse.
Tydligen har det kommit in rapporter även årtionden emellan här, många som sett denna varelse och alla med samma berättelse.
Han ska ofta ha synts i skogsbryn efter landsvägar gående men även åkt efter bilar i en hastighet av 100km/h.
En känd berättelse är att han ska ha setts av många efter broraset av "Silverbron" som var byggd 1928 men rasade15 december 1967 bron gick mellan Point Pleasant, West Virginia och Gallipolis, Ohio över Ohio ån.
Den sägs även ha setts i månader av ortbefolkningen i Tjenorbyl innan kärnkraftverket exploderade.

De har låtit göra en staty av "Mothman" i Point Pleasant som ser ut så här;



Här är en ritad bild av den;



Det finns även en film baserad på "Mothman";




Tyvärr så har den aldrig påträffats.
Ser man denna varelse så sägs det ska komma hända någonting, en illavarslande varelse.

Jag skulle då inte vilja stöta på den här på en promenad... intittande i fönstret... efter bilen... eller överhuvudtaget.





Störtskön bild!

Eller hur? =)


image219

Hej och hå =)

Just som jag hann posta förra inlägget så hörde jag nyckeln i låset och Älsklingen var hemma med "Baguetteria-sallad", mums! Han hade tänkt väcka mej och Milian så där mysigt och med sallad framdukad, för vi brukar ju sova till 12-13 på dagen, men idag så var vi uppe 10,30 faktiskt och riktigt utsövda också =) Roligt att du var hem hjärtat!

Men nu så har vi böckerna hemma =D Bra text var det i dem också, inte så smått som det kan vara i pocket-böcker. Det här blir perfekt nu en tid framöver =)


image218

Vi har det vi gör nu, jag har inte påbörjat "Desperate Housewives" säsong 3 än + att vi köpt hem "CSI" säsong 1, "Alias" säsong 2 och "Arkiv X" säsong 1.
Och Älsklingen har massa Xbox 360 spel som vi inte hunnit med att gå igenom och jag med alla mina "Magnus Uggla" skivor som jag inte hunna gå igenom =)
Vi såg faktiskt första avsnittet av "Arkiv X" till salladen och det är ju en sån spännande serie! Vi som gillar lite mystiska saker ;D



Margit Sandemo

Idag kl. 13 får vi hem hela serien av isfolket som vi har budat till oss på tradera =D
1100 kr för 47
inbundna böcker! + ingen frakt för vi hade sån tur att denna människa bor i njurunda och kör hit dem åt oss, sncka om service =D
bokus.com kostar böckerna 138kr/st och det är som sagt 47 inbundna böcker och skulle ha kostat 6486kr att köpa alla nya, så jag tror nog vi gjort ett "kap" ;D
Jag behöver läsa lite =)
Älsklingen har redan läst hela serien, men jag har varit sugen länge. Jag har halva sista Harry Potter boken kvar att läsa. Sen har ju Älsklingen hela förrådet full med intressanta vetenskap/fakta -böcker som jag måste ge mej in på senare =)


Jag ser framemot salladen älskling! *Hungrig* =) Puss!

Sovrummet före och efter

Nu har jag dragit ut alldeles förlänge med blider på sovrummet.
Så är blev det =D

Klicka på bilderna så blir dem större


Före

  

Efter

  

Det är så skönt att ha fått bort "vintern"! Ljust och fint ska det va =)

Närmare sommaren så vill jag ha vitt överkast och franspaneler bakom "huvud"-gardinerna.
Vilken färg tycker du? Vita eller guldiga franspaneler?

image215

Gardinerna och krukorna är köpta på ICA-maxi och jag är supernöjd!

Barnhörnan blev så mysigt  fin med nya tavlor =)
Fyndat på tardera för 29kr!



image216

Milian 5 månader idag!

image208
Glad och ny vaken idag efter eftermiddags-tuppluren =)

Puss och kram från mamma och pappa!


Mascarpone

Carte O´dor, Crema Di Mascarpone.

image206  image207

Till efterätten, efter tacosen, i söndags åt vi denna skitgoda glass. Vi åt den tidigare hos min mamma en gång också, så vi undrade vad Mascarpone var, mamma hade för sej att det var en ost och darlingen tog och "googlade" upp vad Mascarpone var och det är Italiensk ost! Det är sant, ost och glass och dessutom är osten grön *S*.

Den är riktigt god =D


Nytt snyggt från Diesel

Kikade lite på Asos.com och hittade nya snygga Diesel kläder.

Vitt eller grått?

image202 image203

Silver byxorna till var fräcka, men lite väl vågat för min del!

image204

Jag skulle hellre välja de här byxorna; (Det här linnet var också snyggt!)

image205


Sk*t

Bubbles bubbles bubbles!
Jag kom upp i 124,660 och kände nästan hur segern var MIN! Men så förlorade jag! *Grr* Haha.
Sånt är livet =D


Nadjas Lax"röra"

Vi fick ett så gott recept av Andrés syster, det är en röra som man kan ha till lax och den har blivit succe här hemma! Hoppas att det går bra att jag delar med mej =)
Till den ska man ha;
2dl creme fraiche
1 röd paprika
1 fetaostplatta (som man skär upp själv) Apetinas-Arlas, eller valfri.
2-3 msk ICA´s thai sweet chilisås
Blanda alla dessa ingridienser i en skål.
Smöra en form och lägg i 2 Lax fileér som man saltar och pepprar (vi kör med citronpeppar) som vanligt.
Häll på röran ovan på laxen.
In i ugnen som är uppvärmd på 200grader i 20 min, men jag brukar ha 25 min även fast laxen är tinad.

Ska man ha i fler laxfileér än 2 kan man bara fylla på med mera creme fraiche, 5 dl. De andra ingridienserna är det gott om ändå.

Så här ser våran ut:

image201

Den är så enkel att göra så ni måste prova den!
Nadja har riktigt fått oss att längta efter lax sen hon gav oss detta recept =)
Toppbetyg!


Tillrättelse

Alla! Det är en tillrättelse i "Bevis =D" inlägget, kolla kolla =)


Babysång

Nu så har jag anmält mej och Milian till babysång! Det ska bli roligt att komma ut och träffa andra mammor med barn. De sätter igång i april och de 2 första gångerna var fullbokade så jag och Milian fick vänta till 16 april men man fick boka en till gång så vi tog 23 april också. Det är så när man bor istan, man får fint ställa sej i kö till allt =)
Jag längtar verkligen!

*

Vi tog en promenad förut och mötte upp pappa André så han fick sina samlarpärmar på posten som han budat till sej för 11kr på tradera också gick vi förbi "Martells bageri" och handlade lite gó bröd till kvällsfikat. Jag kilade in på hårsalongen som ligger strax efter och frågade vad de skulle ta för att klippa och slinga mitt hår. Och man får fint räkna med 1200-1600kr överallt! Iofs så har jag ju långt hår. Ända ner till slutet av ryggen men ändå. Minns när de tog 6-700kr på perssons för några år sen. Allt blir bara dyrare och dyrare.

Nu är pärerna i full kok och laxen ska strax in i ugnen. Hejsvejs!


 Darlingens fina samlarpärmar

Bevis =D

image199

Synd att det syndes så dåligt på bloggen! Men det var smart att göra en printscreen Elena =P Det blir svårslaget! 113,340 poäng!
Tillrättelse: Misstag av mej! Det är 130,610 poäng! Så går det när man inte tittar noga! Jag trodde det var beviset för 113,340.. sorry Gumsan =) Du är riktigt duktig i allafall! Nu får vi se om någon törrs utmana(?) =)


Svår slaget!

Bra Gums! Elenas poäng på hela 113,340(!) blir svårslaget! Nu har jag det jag gör hehe =D Älskling, för att du inte  tror på det är för att du har ingen ro att sitta så länge med spelet =P Man måste sätta sej in riktigt ;D Det blir på blodigt allvar när man väl börjar hehe. Puss!

Bubbles

Weeee ännu bättre 64,570 poäng fortsätt utmana =D


BB!?

Beroende av Bubbles ;D UTMANA mej! Jag fick som mest 58,960 poäng wiihooo
Skriv vad du får! =)

Strax blire tacos
till "Singing Bee" efter en skön promenad bort till "Coop Nacksta", mums!!!
Lilla Milian ska få lite "morotsjuice" av sin pappa nu, måste ses! Hejsvejs

Topshop

För er som inte visste så kan man beställa från topshop till Sverige nu.
Funderar på att prova beställa nåt =)
Det kostar ca 5pund (ca 65kr) och 5 dagars leverans tid

Den här var söt


image198

Carola FLOPP

Jag tycker att Carola har gjort mycket bra men..
...det är för mycket carola, hela hon är för mycket just nu!!!
"Det är som om jag har bränts på bål" sa hon till aftonbladet
Hon ska vara så andlig och religös så att det går till överdrift, bokstavligen ÖVERDRIFT
Det finns ingen artist som jag stör mej så mycket som på henne när jag väl stör mej.
Man såg minen igår, kan inte ens unna någon annan lycka/framgång.
(Så jag tyckte det var såå skönt att hon inte gick vidare!)
Hon hon hon hon
Självupptagen ko**a


image197
Bilden är hämtad på aftonbladet.se

Hej Hopp

Sibel och Nordman i finalen, inte ett enda rätt i gissningen! =)
Älsklingen hade betydligt mer rätt! =)
Förlåt, men jag tyckte det var skönt att Carola inte gick vidare utan stannade där.
Vi gjorde det mysigt med hembeställd pizza och godis till programmet.
Min lillebror är hos oss iheljen =) Vi tog en promenad tidigare idag och bakade rulltårta, den blev riktigt god =)



   

image195

Andra Chansen

image181

image182


Kvällens program hålls i Kiruna och dessa möter varann;

 E-type & The Poodles - Line Of Fire

Möter

 Sibel - Thats Is Where I´ll Go


 Ola - Love In Stereo

Möter

 Caracola - Smiling In Love

 Johnson & Häggkvist - One Love

Möter

 Nordman - I Lågornas Sken

 Thérése Andersson - When You Need Me

Möter

 Suzzie Tapper - Visst Finns Mirakel


Bilderna är hämtade på; http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=79680



Tredje smakportionen!

Milian hann bli så intresserad av kameran så leendena hann försvinna innan jag skulle till att knäppa =) Vissa dagar är så! =)

image176

Herre Gud, han ser ju skräckslagen ut! Men jag lovar att han gillar det =D

image177

Här har han fått kladda lite själv och är nöjd =) Nu sover han så gott efter måltiden!

image178

André står och tvättar fönstrerna! Vilken insiativrik kille jag har va? =D

image179

Själv sitter jag framför bloggen och spelar Bubbles! ;D

image180

Spel

Har ni tråkigt ibland framför datorn? Och inte vet riktigt vad ni vill göra? Då ska ni spela lite spel!
Jag lägger till en "Kategori" som heter "Spel". Gå in där så finner ni spelen eftersom =)

Jag börjar med lägga upp "Bubbles"!


http://www.crazymonkeys.com


Andra smakportionen!

Vi laddade våra kamerer igen också fick Milian sin andra smakportion!
Potatis och bröstmjölk kör vi med tills han är 6 mån =)

image173

Det här går ju bra =D

image174

Han är så duktig och sväljer ner det han får, men han köjdes 1 gång, gullungen!

*

Jag åkte och bytte krukorna också åkte jag på plantagen där jag handlade 4 "fredsliljor" också hade de påskliljor för 5kr st så jag kunde ju inte låtabli att köpa en !


image175

Nu är jag fullkomligt nöjd med köptet! ;D


Lite shopping

Jag var och handlade lite igår ju, igen. Jag är nästan lite shoppingberoende tror jag! =)


 Fransk manikyr! Nu ska naglarna bli fina =)

 Äntligen kom jag ihåg att köpa make-up-remover servetter! Huden slits så mycket med tvål och vatten! Den här sved lite så Nivea (rosa) för "torr och känslig hud" är nog bättre.

 Sorry Syrran! Men jag måste lämna tillbaka krukorna alltså, 4 st blev för intensivt! (De finns att köpa på ICA-Maxi om någon vill ha dem ;)

 Och en bukett till grabbarna =) Säger som mamma; Det känns lyxigt m. tulpaner!

*

Strax ska jag åka och lämna tillbaka krukorna och inhandla blommor till dem också =)
Nu när jag ändå är på G med lite bilder, så ska jag visa Linda och Jörgen hur mycket kläder vi fick för deras fina presentkort, som vi fick av dem vid Milians födelse! =)

image172

Vi tackar igen =D Det var så roligt att få gå coh shoppa dessa! Vi valde lite olika storlekar så han kan ha nu och även sedan =) Kraamar till er

Ha en bra dag!



Beslutsångest


Jag har försökt uppdatera bloggen hela kvällen men det måste ha vart nå systemfel

I alla fall kom syster Marielle in idag så vi åkte på ICA-Maxi för att handla lite och inköpa mina efterlängtade krukor. Jag tog mej en funderare när vi stog där och tyckte de skulle bli så fina i sovrummet.. men när jag kom hem, precis innanför dörren kände jag att det var fel. Happ. Det är bara att åka och byta imorgon till dem andra som jag också stog och tittade på.
Vad jobbigt det är med beslutsångest!!!
Jag har f*n haft det hela livet. Vad beror det på?
"Den här var fin, köpt. Nä jag skulle ha tagit den andra eller nä fel storlek, fel färg" m.m.m!
Att man aldrig kan bestämma sej!
Och André säger jämt; Jag visste det för du säger jämt att du skulle ha tagit den andra, du skulle ha köpt båda. (inte negativt utan konstaterande)
Så när vi blev tillsammans får jag ofta 2 av saker och ting när jag börjar vela redan på affären. Så ska det ju inte behöva vara!
Suck.
Fast man vill väl bara att det ska kännas helt rätt istället för att bara låta det vara, men varför får man inte den känslan redan från början (visste händer det också men j*vligt sällan) innan man köper något???
Det är en jobbig känsla att ha beslutsångest.


Vi är ju "kväll/natt" människor vi, men jag sitter oftast sist kvar och bloggar ;) Darlingarna ligger redan i sängen, jo, Milian är tillbaka i våran säng förstår ni hehe han trivs bäst med oss och då är det ju såklart att han ska få sova med oss =) Inte gör det nåt! Det är ju bara mysigt att ha alla samlade!

Gonatt-i-natt!

Milian i mitten =) Och där fick ni se en smyg skymt utav mina nyuppsatta gardiner!
image167

Lurad

Darlingen lurade mej härom veckan med detta och jag gick på det!
(Han hade sparat det så det var en bild över hela skärmen)
*Du har 876kr i skuled hos BLOGG.se !!!!! Till vänster
*BLOGG.se KRÄVER BETALT Till höger
Hur skulle de kunna skriva det där, jag var inte ens inloggad liksom- lurad *S*

image166


Lite skrajj hann jag bli ;)


Tävling

Jag var och kikade runt på lite bloggar också hittade jag denna tävling och blev JÄTTESUGEN att vinna dessa grejjor! De ser så goda ut! =) "Home Spa Treatment" Så jag prövar min lycka, för jag har ju fullt av sådant nu i mitt liv så jag kanske har turen med lite till ;) Good luck to me =D

image165

Innehåll:
* Body Lotion 230ml.
* Creamy Bath 230ml.
* Fruity Bath Salt 200g.
* Skrubbis

På hennes blogg kan man vinna dessa skönhetslyx:
in här
Tävla du med!

Lila brakskit



Vi har redan sett 3 avsnitt av CSI!
Jag har aldrig gett det en chans förut för jag gillar inte direkt kriminal/sjukhus-serier med mordfall sjukdomar m.m för jag är ganska blödig. Men CSI var nog inte som jag trodde faktiskt. André, Mamma och Marielle gillar det verkligen och nu så har jag också fastnat för det! Så nu ska jag och darling tokse serien =)

Milian är alldeles slut efter sprutan idag + den tidiga uppvaktningen som han fick. Vi låg och sov en stund mot kvällen hela familjen och det var så mysigt! Och han har mest sovit idag. Sover nu. Lillbubben.
Efter mina funderingar ang. mat så fick vi till svar av barnmorskan idag att gröt ska vi vänta med tills han är 6 mån och fortsätta med potatisen så imorgon får det bli fortsättning med smakportionerna =)
Och Milians "gegg" i ögonen bara försvann iheljen, så han hade inte heller någon ögoninflammation. Vad skönt!

Nu ska jag gå och titta på våra filmer som vi spelat in med filkameran. André har köpt ett jättebra program som vi kan spara ner dem på dvd och se menyerna på alla filmer som rör sej samtidigt, skitläckert. Vilken teknik det finns! Vi ska verkligen försöka vara duktig och filma.

Ha det gott!


"Dagens konversation":
A: Lila är verkligen en fin färg alltså
M: Ja det tycker jag med! Vet du vad? Alla tjejer gillade rosa när jag var liten förutom jag för jag gillade lila. Inte en sån lila färg som är i hallen, en som är lite mer djup.
A: Ja, du ska se lilafärgen jag har i huvudet, lite mer blå/röd liksom.
M: Det är synd att den färgen inte passar i alla lägen...
(Spontant jättefort)
A: Nä det gör inte en brakskit heller
*Skratt, skratt, skratt*




Duktig pojke =)

Kl. 10 imorse hade vi tid hos barnmorskan. Jag och Milian som brukar sova så länge var helt färdiga när vi var tvungen att kliva upp kl. 9. Vi höll inte på att komma iväg för det är bara is på parkeringen så det var tur att min stora starka kille var hemma annars hade vi aldrig tagit oss upp med bilen! Och eftersom vi bor tvärs över stan jämför med BVC centrum så hade vi ju aldrig heller hunnit ta vagnen dit i tid.
Milian var lika duktig som vanligt, ha sa bara "eeerrrh" och så var det över. Inge mer med det liksom =)
Så nu är andra sprutan avklarad!
Han växer så det knakar också =)
Solen skiner och det är så härligt med vår på ingång! Vi åkte till coop i Nacksta och handlade nybakt bröd, åkte hem och gjorde iordning kaffe och Milian tvärsomnade när vi kom hem, så trött stackarn!

*

Jag och André har nyss legat på sängen och haft frågelekar.
Så här går det typ till:
Jag får välja ett ämne tex, naturvetenskap, rymd, engelska ord och får sedan frågor och jag får veta på en gång om jag har rätt eller inte. Min allvetande pojkvän kan mycket!
Jag valde engelska ord idag.
Jag kunde inte bläckfisk och André brukar leda mej då tills jag får rätt, det är så kul! Så här lät det:
Du "hum" jag   (Och-).
Till på engelska. (-to-)
Och puppa på engelska *S* (-pus)sy).
Också sätter du ihop dem; Octopus! Hehe!
Jag kom inte på vad sköldpadda var på engelska heller så André nynnade "turtels"-låten och då, ah! Turtle =D
Flodhäst; Nästan som hoppa.. "Hippo", jag ba du kunde ha sagt "Hippie" *S*
Skitrolig lek tycker jag! Jag kan hålla på i evigheter och man lär sej mycket på samma gång, jag lär mej av dej darling! =) Roligt att båda två har barnasinnet kvar! Jag har så roligt med dej darling =)

*

Nä nu ska André jobba lite hemifrån och jag ska ta Milian på en promenad och hämta ut ett paket, på OK, som André fått från tradera idag, CSI- Las Vegas boxen =)



Snart sova!

Pust, vilken städdag!

* Hörnskåpet i köket
* Hörnet på köksbänken

* Byrålådan
* Tvätta (Tvättid lördag-kväll)
* Min garderob
* Storstädning av badrummet
* Stora badrumsskåpet
* Sortera Milians kläder
* Damsuga & Torka golven
* Dammtorka
* Möbelera om i köksskåpen

Jag och André gjorde ett ryck så nu är dessa klar. Plus att André tog golvena igen och att vi hade tvättstuga idag igen och jag har bakat, klippt André och jag råkade klippa av han allt hår mitt på huvudet så nu är han helrakad...!
Närå, ba skojja. (Dålig humor).
Det blev mycket bättre med den här hårapparaten än den förra, för den luggades och tog inte som den skulle. Men den här var det räser i! Så nu spar vi in på en i familjens frisör-besök =D

Jag har fått för mej att jag ska knäppa kort på alla Milians kläder som han har växt ur. 0-1 år typ. Och min mormor som hade vikt kläderna så fint igår när vi fick besök av mamma, Martin och hon. men men har man ideér så har man =)

Gardinerna kom upp i sovrummet idag, så nu fattas bara krukorna! Vi var ju på ICA-Maxi i fredags och blomsterlandet, men jag fick beslutsångest så jag sköt upp den handlingen. Men nu har jag bestämt mej! Också skulle jag vilja ha ett vitt överkast. Det blev verkligen mysigt med gardinerna. Bilder kommer när jag är färdig =)

Nä nu blire kojjsen, jag är färdig för sängen, André borstar tänderna och lilla MIlian sover.
Vi ska upp tidigt imorgon för Milian ska få sin andra spruta! Vi som brukar sova till 12-13 på dagen.. =)
Gonatt!


3 paket med posten!

Idag kom det 3 paket med posten med grejor från tradera iiiiii det kändes precis som om att det var julafton!

*Gardinerna som är samma som kökshanddukarna
*Snygg top från Gina Tricot
*Och "Partylite" ljus, doften "blå tamarind"! Jag ÄLSKAR den doften. Så underbart ljuvligt alltså!

Linnet är i tvätten, doftljusen är i full gång och gardinerna får vänta till sommaren!

Städningen fortsätter idag, vi var nämligen liiiite lata iheljen.
Och strax ska jag klippa André med vår nya hårklipps-apparat, får passa så att det inte blir helsnagg för det skulle ju verkligen vara förfärligt =D

 Partylite-ljusen! They smells so goooooood!


Plus minus noll

Ingen vinst på trisslotterna! Synd.. för jag skulle verkligen vela ha 10 miljoner. Förästen.. vem vill nte det??

image161

Första smakportionen!

Vi har en jättebra bok från "Livsmedelsverket" som vi fick av våran barnmorska om "Mat för spädbarn" - råd och inspiration till föräldrar. Samt en medföljande jättebra "plakat" som man kan hänga på kylskåpet som heter "Lättlagad mat för små barn". Jag började letade reda på de i den stökiga byrålådan när Milian blev 4 månader så jag läste lite, och det börjar med:
 "De första potionerna består ofta av potatis och rotfruktsmos. Men det går även bra att börja med gröt. Efterhand kompleteras potatis, rotfrukter och grönsaker med kött, fisk eller kyckling och sås. Då är måltiden komplett."
På själva plakatet så börjar det med om hur man gör potatismos längst upp och sen "klättrar" det neråt på broschyren, eftersom barnet blir äldre, tills man har fått ihop en måltid. Och tips om hur man förvarar maten i frys/kylskåp efterätt m.m Verkligen ett bra plakat!

Men idag så skulle vi göra "Michaela-biffar", champinjonsås och potatis.
När maten precis var färdig så vaknade Milian, så jag sa till André att vi kanske skulle ha gett han sin första smakportion idag. Så André gick och förberedde den fina filmkameran som vi köpte för alla pengar som vi fick i julklapp och han förberedde även digitalkameran så att vi kunde FÖREVIGA händelsen, medans jag fick ur mej bröstmjölk som vi skulle blanda potatisen med så det blev en riktig mos pureé.
Vi gjorde ju även ett försök när han precis blivit 4 månader, men då somnade han när vi var färdig med potatismoset så det blev inget. Men han har varit så intresserad av det vi äter när vi äter, han halvgapar och tror att han ska få maten när han sitter i knä på oss medan vi äter den senaste 1 ½ veckan. Han vill ha han också!
Men idag så fick Milian sin första tesked mat!!! GUD vilken duktig grabb, han tog emot det galant. Några grimarser blev det men svalde alltihop (mammas bröstmjölk var ju med). Det stog att man skulle bara ge ½ - 1 tesked mat första gångerna och fortsätta med samma livsmedel i några dagar. Så nu kommer det bli potatis hela veckan =)

Här kommer lite bilder;

"Men vad var det som jag fick nu mamma?"

image157

Det var nog inte så tokigt! (Visar att munnen är tom =)

image158

Igen..

image159

Och hum nä nu vill jag ha bröstet istället.

image160

Så nu var första smakportionen avklarad =D 
Det är mej som det har suttit i. Det tar emot litegrann eftersom det är mej han har varit beroende av när det gäller mat och snart ska det gå över. Det har ju varit så mysigt att amma! Men det är ett tag kvar tills det är slut på det för jag är som en mjölkande toppen-kossa än av det bästa slag hehe!

Lite funderingar; Det står att när man börjar ge smakportioner bör jag också ge mitt barn mat med gluten så att barnet vänjer sej med små mängder gluten medan de får den mesta näringen genom bröstmjölken. Ska man kanske köra potatis ena dagen och någon gröt andra så att dte blir varannan gång kanske? Havre är det minimala mängder i så man ska prova vete, korn eller råg. Finns det någon gröt som går att göra av de? Jag har för mej att det finns något som heter "korn-gröt"..?

Nu ska vi se filmen på 3:an, jag är lite sen nu! Den verkar skitbra, "Top from the wiew".
Och jag ska skrapa en trisslott, Älsklingen gick på hydro för att köpa varsinn eftersom han drömde att vi vann 10 miljoner inatt!! Håll tummarna ;D
Ha en bra kväll!!



Så bra!



Lite fräckt med youtube att man kan välja färg på sin video, och jag har ju en rosa blogg.. så det säger sej själv vad jag väljer för färg ;P

wihoooo

Charlotte Perrellis låt var självklar etta! Shit vad bra den var! Vi ringde och röstade. Hoppas att hon tar sej hela vägen fram igen som med "Take Me To Youre Heaven".
Jag är nämligen lite stolt, för jag har sagt att hon lär sitta på den bästa låten eftersom hon var den sista av alla bidragen och i veckan har det varit ett sånt hysteri kring henne. Linda Bengtzing var också bra fast inte lika bra, darlingen "spådde" fram henne =) Lyssnade på rixfm igår och hon hade tydligen druttat på ändan här i veckan (under repen?) och hade ont i ena skinkan. Trevligt vetande =)


Fin middag för 2 framför tvn? Hehe. TV4 fakta i bakgrunden! Jag var för hungrig för att vänta på melodifestivalen! Älskar de där glasen som vi nyligt köpt på ICA-Maxi! Radiosändaren ovanpå tvn, det var ju inge snyggt ser jag ju nu!
image154

Älsklingens góa sallad! Ojdå, gaffeln på fel sida ser jag nu *s*

image155

Och självklart en bild på kungen! Som sov igenom bidragen, men som danslade loss med mamma och pappa på slutet till "Hero"

image156


Salladen bestog av;

Pasta fussilini.. heter de så?
Krispsallad
Rödlök
Gul paprika
Ostkuber
Ägg
Majs
Fetaost
Och ingen tonfisk, men det blev super gott! Duktigt gjort älskling! =)
Bröd, rhode island sås och påskmust till. Påskmust redan? Som svärmor sa haha och ja jag håller nog med henne. Man har ju knappt hämtat igen sej ifrån julmusten. Men påsken är ju tidig i år =)

Nu har mina älsklingar nyss duschat så det är min tur nu och sen ska vi krypa ner i soffan och slå på en film! Mysigt!

Fortsatt trevlig kväll!



En till tabbe..

.. vi skulle ju göra pasta-sallad med tonfisk.. men vars är tonfisken?? Jag var BOMBsäker på att vi hade tonfisk hemma igår när vi var och handlade så därför köpte vi inget! Haha. Det blir lika bra med en veg-pasta också, mmm den ser riktigt god ut alltså! Bild kommer.


En tabbe..

.. vi skulle ju ha tvättstuga ikväll.. men det är ju så här att i februari är det ju bara 29 dagar i år och darling råkade sätta ploppen på den 30:onde på tvättstuge-schemat! Jag kan ju inte låta bli och skratta =) Jag hade gjort samma tabbe. Vår snälla granne som hade tvättstuga ikväll brukar aldrig ha mycket tvätt så vi fick dela tiden och börja stoppa i tvätt nu, riktigt schysst så det löste ju sej ändå ;) Nu har vi nyss haft besök av svärmor och c&o och nu kommer Milians 2 fastrar så jag måste återgå och ikväll blire pasta-sallad med tonfisk och melodifestivalen börjar om 2 timmar så det är bara till att sätta fart!

Hejsvejs!


Skitväder

Hej Hopp!

André måste ner till jobbet för en kortare insats idag så hade jag planerat en fin promenad med familjen, med solsken och fåglar som kvittrar i träden.. men vad vaknar man till *Suck*. Men jag tror att jag bara försöker smita undan så mycket som det går ifrån allt städande, men det är bara att inse fakta och städa =)

Äntligen har vi tvättstuga ikväll, vi har missat den 2 ggr i rad pga oväntade "måsten", och man kan ju tyvärr inte få alla tider som passar en själv  när man bor i lägenhet, så vi har tvätt från 2 veckor bakåt och ni kan ju bara tänka er hur mycket det är! Igår var det slut på min "tros-låda" så jag fick gå och rota i Andrés "kalsong-låda" och ta ett par där *S* Jag hittade ett par som passade perfekt, men det är det där pungfacket som ser så roligt tomt ut så jag kan inte låta bli att titta mej i spegeln varje gång som jag går förbi den hehe.
Iofs så på slutet av graviditeten så tyckte jag inte att det var någon idé att köpa "jumbo"-trosor så jag tog Älsklingens kalsonger istället hehe så det har hänt förr!
Uppdaterat
(Nu har ju älsklingen inte jumbo-kalsonger, utan boxerkalsonger är ju generellt större än trosor haha det lät som att han hade världens största kallsingar och det har han naturligtvis inte ;)

*

Jag, eller vi ska jag säga, längtar riktigt mycket efter ett hus nu. Saker och ting har ju sin mening så man får se det så.. det väntar nog ett jättefint hus på oss. Som jag hoppas har 2 toaletter... jag och älsklingens rumpor är kopplade till varandra på något konstigt vis. Det slutar alltid med att jag står och stressar André hehe så idag tex fick han hoppa över duschningen bara för att jag fick sjasa ut han från toaletten *s*.

*

Nä nu ska jag gå och ta hand om min lilla son som kallar =) 
Se till att ha en riktigt mysig inne-dag från skitvädret!

*


Så här hittar vi oftast Milian i sängen numera när han vaknar (på mage). Igår var det precis 1 månad sedan som han lärde sej att vända sej på mage! Vår lilla prins är nu 4½mån. Nu i veckan har han börjat med att luta fram huvudet och samtidigt ha upp rumpan, också fort upp med huvudet igen och tar i med småhänderna så han ser så ståtlig ut! Han gör så fram och tillbaka hela tiden och vips så har han roterat ett varv! Och skitglad på det hehe han är så charmig! Vår duktiga lilla kille lär sej nya saker med stormsteg!
Mamma och pappa är så stolta =)

image153

Deltävling 4

image106

image107



Kvällens program hålls i Karlskrona och bidragen är;


 Niklas Strömstedt - För Många Ord Om Kärlek

 Calaisa - If I Could

 Daniel Mitsogiannis - Pame

 Linda Bengtzing - Hur Svårt Kan Det Va

 Nordman - I Lågornas Sken

 Sibel - That Is Where I´ll Go

 Fronda - Ingen Mår Så Bra Som Jag

 Charlotte Perrelli - Hero


Bilderna är hämtade på; http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=79680

RSS 2.0