Lite av allt möjligt

Hej!

Det är inge roligt att vara arg, jag var faktiskt det ett tag efter allt idag. Älsklingen kom hem och lättade upp stämmningen, vi fick vi besök av hans bror, så nu ikväll har allt varit som vanligt. Älsklingen har städat för fullt här hemma. Jag är riktigt imponerad av att en kille kan få allt att riktigt skina alltså. Jag blev tillsammans med en riktig mästare i städning. Synd att han har en mästare- i-att-få-det-stökigt tjej ;) Men jag tror att han står ut med det =D Även han som damsugar & torkar golven & tvättar här hemma. Nu undrar alla vad jag gör egentligen... och det undrar jag med? Bloggar =) *S*

*

Vi har blivit TRADERA-TOKIG, jag vann gardinerna som jag berättade om (som är i samma serie som kökshanddukarna):

image143 wiiiii 72kr!

Nu är frågan, ska det vara blåa eller gröna paneler till? Jag tror nästan gröna...
Jag har även kammat hem en SKITSNYGG vårjacka för 56kr och ett SKITSNYGGT linne för 49kr, det kommer bilder på dem när de har kommit hem hit. Håller även på att budar på ett till linne som jag bara måste ha.
Vi har även provat lagt upp ett par panelgardiner för att sälja, så det ska bli spännande å se om nån vill ha dem =)
André håller också på att budar, men de sakerna är det fler dagar kvar tills som han får veta om han får dem eller inte.

*

Och vi hade det faktiskt väldigt stökigt, plock överallt, här hemma så jag hade gjort en lista om vad som skulle göras som löd såhär (+ lite påfyllnad);

* Hörnskåpet i köket
* Hörnet på köksbänken

* Byrålådan
* Tvätta (Tvättid lördag-kväll)
* Min garderob
* Storstädning av badrummet
* Stora badrumsskåpet
* Sortera Milians kläder
* Damsuga & Torka golven
* Dammtorka
* Möbelera om i köksskåpen

Ja ni ser, vi hade inget av detta gjort idag så det blev ett väldans ryck, och André gjorde allt utom de 2 översta sakerna för de tog jag hand om. Plus att vi hade massa disk sen igår och en hel full ren diskmaskin som skulle in i skåpen.

*

Jag har tagit före-bilder av sovrummet för jag har tänkt fixa det vårfint nu iheljen. Jag måste bara iväg och inhandla de snygga krukorna som jag hittat på ICA-Maxi och kika in på den nya affären "Blomsterlandet" och hitta några fina blommor. Så det kommer kort på det någon dag framöver.

*

Igår under grabbkvällen lekte de mycket med en grod-nalle (som Milian fick av min pappa, Milians morfar, i julklapp), medans jag var ute och strosade lite. Vi tänkte att vi skulle skojja lite med Milian och tröck ner själva "grod kroppen" ner i min tröja så att "grod-ansiktet" hamnade för mitt ansikte hehe han låg fundersam och rynkade på ögonbryna.. så här såg resultatet ut:      (Så jag förstår han hehe)

image144


Nä nu måste vi ta och hoppa i säng, gonatt-i-natt!



ARG

Igår skrev jag att jag hade skickat ett mejl till våran barnmorska, men jag hade skrivit en bokstav fel så jag fick tillbaka på min mejl "Delivery Status Notifiction.." Så jag skickade om det, och fick på autosvar att hon var sjukskriven.
Jahapp. Då tog jag och ringde upp på BVC men bara svaret att, "ingen telefontid nu så återkom imorgon" nånting i stil med det.
Jahapp. Då ringde jag vår vårdcentral, där de säger att jag kopplas vidare för att få knappa in telefonnummret så skulle de ringa upp under dagen, perfekt tänkte jag, men sedan kommer en en telefonröst som säger att telefonkön är överfylld och jag får återkomma senare eller under morgondagen. What???? Och jag hänvisas att eventuellt att ringa sjukhusrådgivningen eller akuta fall 112.
Jahapp. Ringde sjukhusrådgivningen där jag satt exakt på sekunden 26min och 30sek i telefonkö! Jag hade redan hunnit bli så irriterad på situationen så det var tur att det svarade en trevlig sköterska, hon började med att.. "ja du ska nog vända dej till din BVC" också drog jag hela historien. Då sa hon att det är ingen fara att vänta tills imorgon eller ta en promenad upp till BVC idag för de slutar 16.30 där, så hon sa att jag kunde ju bara knacka på och fråga om de hade tid och titta på Milians ögon.
Jahapp. Det blåste alldeles för mycket för att ta en promenad upp, sköterskan sa att det kunde bli jobbigt för hans ögon vid blåst eller solljus precis som när vi har ögoninflammation, så jag packade iväg mej och Milian i bilen för att åka upp. När vi väl är där så är ingången in till BVC stängd så jag ringer på dörren där det står "Personal" men ingen öppnar. Då blir jag skitless så jag ber André ringa ner på vårdcentralen och se om han kommer fram och det gjorde han och där är de lika snäsiga som vanligt och sa att det är dit vi ska vända oss om han är "sjuk" för det har inte barnmorskerna inget med att göra. Då fick vi ringa en distrikläkare och boka tid. Ja så där får vi ingen hjälp, hur fan ska man gå tillväga då? Kunde inte den här människan ha tittat om det fanns en tid när vi ändå var där eller skickat oss vidare eller sett till att vi fick en tid imorgon då eller nåt?! Om det ändå var dit vi skulle vända oss??!!!!!!!!!!
Jahapp. Det var bara att åka hem igen!

Fy fan vad jag är less på vårdens telefonsystem, hur ska man veta hur man ska göra om man inte vet hur det är uppbyggt, man kommer till telefonröstsvarare på telefonröstsvare och telefonnister. Om man ringer till vårdcentralen... varför kommer man till en telefonist det är ju knappast en sådan som man vill prata med!! Det borde bli telefonkö till skötersker på en gång som eventuellt får boka in en tid om det behövs! Så här är det varje gång! När vi nyss had flyttat närmare stan så stog vi fortfarande kvar på Nackstas vårdcentral för vi hade vår snälla bra-a barnmorska där och vi kände inte för att byta då, så vi fick höra det ett antal ggr att vi "tillhör egentligen centrum" utav andra arbetande där och det ska ju vara riktigt bla bla bla. Så nu när MIlian föddes bytte vi upp till centrums vårdcentral, bara för att inte behöva lyssna på det fler ggr. Det har resulterat i att vi går i en helt annan föräldragrupp som vi inte gick i när vi var gravid. Det är ingen ordning på någonting här inne! Jag som gnällde på Söråkers vårdcentral men nu tycker jag den bara är jättebra jämfört, för där får man ialla fall hjälp!
Det är ju förståligt iofs för den här vårdcentralen omfattar ju hela stan men ändå det är ju ännu en anledning till att bättra på den!

Det är telefontid 8-9 på morgen till ens barnmorska, men vad gör man om jag och Milian har vår sovperiod då? BVC om några borde ha mer varierande tider när det kommer till barn/föräldrars sovtider, den ena är ju inte den andra lika! Och nu när våran barnmorska är sjukskriven, hur gör vi då? Öppen mottagning hade BVC mellan 10-11 mån-ons LUNCH 12-13, vart får man reda på det om man inte får något svar övriga dagar? Ska man göra sej besväret och åka upp dit och titta på den där witheborden när man bor på andra sidan stan, fast nu lär jag nog ha det inprentat i huvuden ett tag framöver. Och försöker man mejla borde det ju gå till en annan barnmorska som kan svara om den ena är sjukskriven!

Vi står fortfarande på noll fast allt detta hänt idag. Vi får försöka göra ett försök att ringa vårdcentralen imorgon igen. Man vet redan vad man har att vänta sej, krångel på krångel! Less less less!


Kyss mej i arslet säger jag!



Tradera och Barnenshus

Hej alla glada! (och sura såklart =)

Vännen som var hemma hos mej i måndags berättade att hon brukade vara inne på tradera och att man kan fynda fina saker. Så jag har surfat lite där och idag bestämde jag mej för att göra ett konto. Och GUD så roligt! Första budgivningen vann jag inte, det var 3 små tavlor med "Mirandanallen" med ett ordspråk på... så synd, men däremot vann jag ett par skit snygga panelgardiner som jag ska ha i köket!

image141 Jag vann dem för 71kr! Wiiii

Tycker att det är roligt med lite färg för jag kör oftast på neutrala färger här hemma =)
Jag håller på och budar på ett till par panelgardiner som är exakt likadana som kökshanddukarna som jag köpte på rea på ICA-Maxi i måndags, så dem måste jag bara ha.. spännande imorgon vet jag om jag har dem eller inte! =) Så nu ska jag samla ihop massa saker här hemma som inte används och sälja som bara den =D

                                                       **********

Milian har ögoninflammation! Det kommer mer och mer "geggs" i ögonen idag. Så jag har mejlat min barnmorska som uppmuntrar oss att mejla eftersom de inte har någon direkt telefontid på dagen, men har inte fått något svar så vi får vänta tills imorgon och se vad vi ska göra.

                                                       **********

Också har jag varit på "Barnenshus"-rean ikväll. Jag fick åka själv eftersom Milian inte mår nå vidare bra, så de fick ha en till "grabb-kväll" här i veckan =D  Där var det smockat med folk ialla fall! Jag tordes knappt ge mej in. Men jag gick direkt upp till "baby" och träffade vännen där med sin sambo som berättade att det var nere all rea var, så vi stog och snackades vid ett tag och efter begav jag mej ner... men gick bara igenom, för GUD vad folk. Det var kö genom halva "Barnenshus" och skitvarmt, fick panik när det var så mycket folk och tankarna om att "tänk om det börjar brinna i all denna folkmassa" så jag sprang nästan igenom. Men men, uppe handlade jag några badleksaker åt Milian som han kan ha i sin badbalja =)

 Tryck på bilden för att få den större


                                                            **********

Jag åkte på Willys och handlade lite mat, där träffade jag min morbrors tjej med vännina som hade läst i bloggen att jag skulle åka på "Barnenshus rean" och det är så roligt när folk berättar att de läser för det motiverar en ännu mer att blogga =) 
Man kan se på statistiken, inte vilka som läser utan hur många per dag. Som mest var det hela 75 läsare en dag! Det är olika från dag till dag, 20-30-40-50, så jag gjorde ett eget snitt på 34,6 läsare per dag. Jag plusade på alla läsare på de senaste 30 dagarna och delade det i trettio (1038 läsare på trettio dagar / delat i 30 dagar = 34,6 dvs 35 läsare per dag)
Snälla fortsätt läs så fortsätter jag med bloggandet för det är ju så kul =D


Ha en bra kväll allesammans!





Gulligt roligt!

Ni som läser min blogg läste nog inlägget "Hi Tech" som jag hade för ett tag sen.
Vi har en överfull låda med allt möjligt i, en sån låda finns nog i varje hem fast våran sådan låda råkar vara en hel byrålåda som knappt går att öppna... men älsklingen skulle leta fram sin gam-telefon och hittade ett rim som han gav mej i somras tillsammans med en present som var radiohörlurarna till ipoden =)

Så här lyder rimmet:



"Här har du min lilleplutt
Stoppa den i örat om du blir trött
så vaknar du genast till,
du kan föresten lyssna precis när du vill.

Nu har du nog fattat vad det är
och nog förstått att jag i dej är kär
Så när du inte pratar med Petré, koppla denna till din empetré"


Gullrumpa min! ;) Love you!



Ljusparty

Jag har varit på ljusparty hos mamma ikväll. Vi var 14 st med hon som hade hand om ljuspartyt tror jag så det var roligt att vi var ett gäng! Jag beställde ett erbjudande på 3 ljusbehållare formade som blommor med 12-pack teljus med jordgubbsrabarber-doft och det kostade 270kr så det blev inte så farligt =) Också har de lottdragning på slutet så 3 stycken kunde vinna ett doft-ljus var och jag var försten som vann och fick doften "körsbärsträdgård" =) Det var Martin, min lillebror, som fick dra vinnarna så det var han som gjorde att storasyster vann hehe det är bra det! =)

Sedan påvägen hem var jag förbi ICA-Maxi och där gjorde jag av med nästan 300kr också på nya panel-gardiner till sovrummet också hade de rea på jättefina kökshandukar så jag köpte 2 sånna med. Vi måste jämt köpa dubbla uppsättningar när vi köper gardiner till vårat sovrum & vardagsrum så det är lite kostsamt...

Milian har varit piggare idag så det är skönt att febern inte höll i sej. Också har jag haft besök av en vän som har en liten bebis imagen och som är beräknad till april! Det ser ju såå mysigt ut så man blir ju nästan sugen igen! =) Fast det blir nog inte än på ett tag, jag ska njuta lite av Milian innan nästen kommer =D Jag fick veta utav henne att det är rea på barnenshus på onsdagkväll på babysaker så jag måste ta reda på vilken tid det är och åka dit! Man kan ju fynda lite =)

Här kommer lite bilder ifrån kvällen:


Här är den fina uppställning av lite produkter från tidningen

image136

Det var de här som jag beställde också fick man med 12-pack "teljus" som, är ljus-rosa i färgen, med jordgubbsrabarber-doft

image137

Det här ljuset vann jag! =) Ett "voltivljus"

image138

Det här är gardinerna och kökshandukarna från ICA-Maxi

image139

Lite allmänt på kvällskvisten

Hej och hå jag tänkte bara blogga lite allmänt för att jag har lust så här på "kvällskvisten" hehe =)

Milian är sjuk för första gången! Han har feber och är hängig, lill-bubben våran. Han har haft feber 1 gång tidigare och det var när han fick sin första spruta, då hade han som mest 37.7 men nu för ca 1 tim sen så hade han 38.3! Så nu har han fått alvedon 3ggr idag sen kl. 14 idag. Det är så synd om han, man vet själv hur jobbigt det är att ha feber.

Jag har bakat lite idag också. Blåbärsmuffins! Mmm. Hälften är garnerad med florsocker toppat med mandelspån och andra hälften är jordgubbsflorsocker toppat  med hjärtströssel.
Jordgubbsflorsockret var riktigt gott! Inte sådär jättesöt, lite surt i liksom. Fanns även florsocker med chokladsmak. Mycket roligt det finns!

En annan sak som är god är "Belvita", jag tog ock köpte 3st igår på ICA-Maxi (14,90kr för 3st) och de är verkligen svingoda. Hasselnöt doppat med mjölkchoklad är min favorit, det finns även röda-bär och mörkchoklad. Men Gud vad jag har varit sugen på nötter den här heljen. Man får vissa skov för saker ibland.


Det har varit en tuff vecka som gäller ett beslut, och det är antingen eller som det blir och det är ju jobbigt... när man inte riktigt vet självklart om det är bra för oss liksom. Jag som vill avslöja vad det är hehe men det är bäst att jag väntar lite-lite till för det känns bättre när vi tagit vårt beslut om saken. Då kan jag avslöja vad vi har hållt på med. Så.. jag återkommer med detta =)


Här är lite bilder från ikväll:



Lilla Milian, åker runt på pappas starka arm och är röblommig utav febern..

image133

Mina muffins!

image134

Och det här är "Belvitan" som är sååå gó!

image135


Nu ska lilla familjen krypa i kojjs och hoppas på att morgon dagen blir bättre för lilla Milian.
Gonatt!


"Rosedress"

Vi brukar köpa "Hänt Extra" 1 gång i veckan, men nu fanns den inte på ICA-Maxi så vi köpte "Bild" istället och jag hittade en sådan fin bild på Sienna Miller i en super-super söt klänning!

Visst är den gudomlig?!


image131

Här har vi en gemförelse på "Svetlana Metkina" och "Sienna Miller". Personligen tycker jag att Sienna slår henne med hästlägnder! En stycke tutte håller på att titta ut...


image132


Gå in här och rösta på de bästklädda: http://www.kvp.se/fredag/bastkladda



Platsade

Nu ser ställningen ut så här;

Till Globen;


BWO - Lay Youre Love On Me
Frida feat. Headline - Upp o Hoppa
Rongedal - Just a Minute
Sanna Nilsen - Empty Room
Christer Sjögren - I Love Europe
Amy Dimond - Thank you

Andra Chansen;

Thérése Andersson - When You Need Me
Carcola - Smiling In Love
Ola - Love In Stereo
Johnson&Häggkvist - One Love
Suzzie Tapper - Visst Finns Mirakel
E-type & The Poodles - Line Of Fire


Jag hade faktiskt hört lite av bidragen igår på svt´s sajt och redan då vart Thérése min favorit! Jag ringde t.o.m och röstade! Jag gillar opera blandat med rock, nightwish typ =)

                                                       **********

Vi var på ICA-Maxi ikväll och hann knappt hem till början av Melodifestivalen! (Som varje lördag, vi brukar ta veckans handling då)

Jag var så himla sugen på nötter med russin blandning, men hittade inget! Jag sökte igenom varenda hylla där ibland naturgodiset... chasew nötter med russin, nä hittade inget. Bara med chilinötter eller annan torkad frukt. Vanliga nötter blandat med enbart russin borde väl vara vanligt (?!). Jag hittade däremot en annan god blandning. OLW´s Nöt och Bär Mix, den var till att rekommendera, svingod! Det blev sen middag så vi gjorde chili con carne och la de på mackor med lite ost och oregano på, skickade in dem i ugnen, och vips så hade vi "varma mackor ala con-carne!" Det är så j*kla gott!

Nä nu ligger jag i sängen och bloggar och ska ta och stänga av den här dum-burken och krypa ner till kojjs, Milian ligger i sin säng och spanar på mej mellan spjälsängspinnarna, ska gosa lite med han innan han somnar igen =) Gonatt!


Kvällens mat, "varma mackor ala con-carne" och där ser ni nötblandningen brevid, skitgod, och älsklingens tallrik kom inte med till vänster hehe

image128

Så här ser påsen ut om det är någon som vill prova på nötblandningen:

image129

Och sist en trött liten Milian, ser ut som han ligger och sjunger till Melodifestivalen =)

image130



Deltävling 3

image106

image107


Kvällens program hålls i Linköping och bidragen är;


 BWO - Lay Your Love On Me

 Mickey Huskic´ - Izdajice

 Frida feat. Headline - Upp o Hoppa

 Thérése Andersson - When You Need Me

 Patrik Isaksson & Bandet - Under Mitt Skinn

 Caracola - Smiling In Love

 Ainbusk - Jag Saknar Dej Ibland

 Eskobar - Hallelujah Nes World


Bilderna är hämtade från; http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=79680


You are so beautiful...


Fötter, tuttar och stora saker på G


Ja hej och hå, André är hemma i 2 dagar nu eftersom han jobbade heljen, så det är skönt att kunna vara ledig någon vardag tillsammans också :)

Milian har hittat sina fötter! Han har varit jätteintresserad av vad han har därnere längst ner på kroppen i nån vecka nu och i torsdags så grabbade han tag i dem för första gången! Det var André (igen) som fick vara med om det första gången och jag bevittnade det senare på kvällen! Han har fötterna rätt upp jätteofta och spanar in dem! Det ser så roligt ut när man vaknar ibland och ser hans fötter rätt upp i hans säng hehe men jag har inte lyckats att få någon bild på det, han släpper fötterna för fort, och när jag kommer med kameran i huggsta-hugg så blir han mer intresserad av den hehe men jag ska väl lyckas snart =)

Jo han har börjat att sova i sin egen säng nu och det fungerar jättebra, det var väl lite protester några nätter då han vaknade men nu så sover han längre perioder i sin säng än när han sov i våran. Det blir mer helhetssömn för oss alla =)

Innan han hade lärt sej att vända sej från rygg till mage, så de ggr jag hade han låg på mage så lutade han framhuvudet och hela överkroppen och reste på rumpan och gick framåt med knäna det såg så charmigt ut, en mamma sa på föräldragruppen att han kryper ju snart hehe men nu är han så stolt när han vänt sej på mage så håller han huvudet högt och stotligt så nu är det bara att invänta den gången han reser på rumpan när han har huvudet uppåt =) Också har han börjat vänt sej på mage från höger sida också, det hände också förra veckan, han har bara kunnat vänt sej från vänster sida liksom hehe.

Jag är ju "tutt-tokig" André brukar skämta med mej när vi är ute på affärer och hålla för dem när vi hamnar vid bebis-sakerna. Vi köper bara "mam´s" tuttar som är i silikon och de har olika benämningar å tuttarna och jag köpte en "air" för jag tyckte de var så snygg i designen! Och Milian blev ju 4 månader förra veckan så nu köper vi de med mån4+ men nu när vi kokat upp en så ser vi ju att det ser ju lite roligt ut hehe! Eftersom Milian inte är i behov av "air" tuttar så ska vi köpa oss vanliga. Man ser munnen mellan själva tutten hehe jag har bild på det som jag lägger upp. Det är lättare att grabba dag i den här "air" tutten och sedan svårt att släppa den så han kan leka med den tills han blir irriterad hehe. André har "tränat" med han så han tar tag i tutten nu och kan föra den till munnen om han är sugen på tutten =) Han har kunnat det nu i en månad nästan.

Har vi sovit bra och så på onsdag så ska vi kolla in babysång! Det ska bli så roligt!

Men nu ni.. vi har stora saker på G nu, så nu måste vi vara lite flexibla så det är tur att André har det arbetet som han har hehe. Jag är så "berättar-sugen" så jag tror att jag håller på att spricker, men det är bäst att inte säga något förrns allt är klart ;) Håll er uppdaterade här för när allt är färdigt så kommer det märkas på oss! "Weeeee"


Milian ikväll, nyduschad, då står håret rätt upp =)
Skrattig bakom tutten

image116

Han får lättare tag i tutten nu med denna så nu är tutten aldrig länge i munnen

image117

Också fick jag mej en charmig bild; "Hej hej på dej!" =)

image118

Vår glada lilla Milian! =D "Nu kan jag vända mej från höger sida på mage också!"

image119


Platsade


Nu ser ställningen ut så här i melodifestivalen;

Till Globen;

Rongedal - Just a Minute
Sanna Nilsen - Empty Room
Christer Sjögren - I Love Europe
Amy Dimond - Thank you

Andra Chansen;

Ola - Love In Stereo
Johnson&Häggkvist - One Love
Suzzie Tapper - Visst Finns Mirakel
E-type & The Poodles - Line Of Fire


Förra lördagen var det väl helt okeja bidrag, men vad hände med gårdagen?? Jag höll verkligen inte på någon!


Deltävling 2

image106

image107


Kvällens program hålls i Västerås och de tävlande är;

 Ola - Love in Stereo

 Lasse Lindh - Du Behöver Aldrig Mer Vara Rädd

 The Nicole - Razborka

 Alexander Schöld - Den Första Svalan

 Rongedal - Just A Minute

 Sanna Nilsen - Empty Room

 Andra Generationen - Kebabpizza Slivoitza

 Johnsson & Häggkvist - One Love

Bilderna är hämtade på; http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=79680

Alla hjärtansdag

Hoppas ni har haft en mysig dag!
Vi skickar en STOR kram på alla hjärtansdag till våra nära&kära
och våra kära läsare såklart!

***************

André kom hem lite tidigare idag, vi gjorde ingen romantisk jobbig flertimmars-middag utan vi tog och beställde hem mat, pizza och ost&skinkrulle! Jag älskar ost&skinrulle! Jag kan inte säga att vi äter lite utemat, det blir väl så när man kan beställa hem ända fram till dörren ;)  men nu var det faktiskt ett tag sen som vi gjorde det och det var riktigt gott! Sedan gick jag och tog igen några timmars sömn så det blev en grabb-kväll med far & son =) När jag vaknade så var det dags för lilla prinsen att sova så vi bytte av varann så nu är det mamma & pappa-kväll =) Jag tror vi ska mysa framför en film i sängen med bärbara på den smarta "brick-kudden" som jag fick av älsklingen här för ett tag sen som är gjord för att ha bärbara på. Annars har jag och milian haft en inne-dag idag med eftersom blåsten inte vill ge med sej. Så vi har gått i pyjamas här hemma i 2 dagar och bara myst =)

**************

Idag ifjol så var det 2 dagar sen som vi fick veta att vi hade en bebis på gång, dagen efter älsklingens 30-årsdag, det var så oväntat lyckligt och efter denna dag ifjol tog vi och berättade för hela "världen" att vi skulle ha barn!

Idag ett år senare så ligger vår älskade son och sover med sin lilla söta fot utanför spjälorna idag i sin säng;


image105


GUD vad vi älskar han! Góungen våran!
Älskade lilla barn, du är verkligen det bästa som hänt mej och och din pappa!

Tack älskling för att du gett mej honom och detta underabar liv som vi har tillsammans!





Hi-Tech

Jag har en jättefin ipod nano som jag fick av min älskling julen 2006, en rosa såklart ;)
I alla fall så saknade jag radio på den så då fick jag ett par hörlurar som gör att man kan lyssna på radio i den, jätte bra att det gick att göra så! Men vet ni något ännu häftigare? André har pratat om en grej ända sen i somras, att man sätter på en fm-sändare och "rattar" in en kanal på ipoden och sen "rattar" in samma frekvens på radion, vilken som helst så kan man spela upp alla låtar som man har på ipoden! Fiffigt va??
André kom hem med en sådan åt mej igår och han fick det att funka på en gång så det var inge svårt heller! Vi var ut och testade den i bilen och det funkar hur bra som helst!
Våran fina bil har nämligen bara en radio (vilket ska åtgärdas någon gång hehe) så det blir ju perfekt när vi är ute och kör bil, och min ipod har 4 GB så vi kan lyssna på hur mycket låtar/musik som helst!
Gud vad roligt, jag längtar tills vi är ute och kör bil nästa gång! =)
Och nu sitter jag och lyssnar på musik från ipoden på hemmabiosystemet och det funkar great!

ipoden;



Fm-sändaren;



Och voila! Så fick man en förlängd ipod =)



Hörlurarna med radio;

image104

Vi har så många tekniska fina prylar! Det blir så när man har en "teknik-kille" som älsklingen en gång sa ;) hehe det är roligt med prylar.

Vi trodde att min ipod hade bleknat i färgen men jag ser ju nu att det är olika rosa-färg på ipoden och fm-sändaren även på bilderna.


Idag skulle jag egentligen fikat på stan men jag fick avsäga mej för jag såg att vi hade föräldraträff på kulturmagasinet idag men nu kan jag inte gå på den heller för finvädret förvandlades till grått orkanväder! Nyss tok-haglade det ute och tok-blåser så det blir bara en inne-dag idag för mej och Milian. (Känns bara jobbigt att ta bilen/taxi ner också) Det är inge bra att ha bebisar ute i blåsväder har jag hört för det blåser in och då kan det bli att de inte får åt sej luft, otäckt så jag avstår att gå ut när det blåser! Och jag gillar inte att vara ute i blåsväder för den delen heller, det är bara jobbigt! Konstigt väder.. nu medan jag suttit och skrivit detta så spricker det upp på himlen.. men det stormar än. Nu vaknar Milian, det är så sött när han är nyvaken, jag måste gå och gosa med han! Han är så "finurligt" skrattig när han nyss har vaknat! Han är en liten uppesittar-kille som gärna sover länge på dagen, precis som mamma och pappa tycker om att göra, så han har våra rutiner i sej! ;) Det är synd om pappa André på veckorna bara eftersom han måste upp tidigt. Vi tänker på dej darling! 
Ha en bra dag allesammans!




Fikat

Nu kommer bilderna som inte kom med i gårdagens inlägg. Det är så jobbigt när blogg.se är så full att man inte kan göra färdigt inläggen som man vill.


Andrés tårta =)


image98

Kärleksmuffins

image99

image100

Vi har en servis som var samma färg som tårtan =)

image101

Nougat kakorna tog jag ingen bild på, men de syns på bilden längst ner, det är många som har frågat efter receptet på de för de är så fruktansvärta goa! Jag lägger ut det här någon dag så ni får prova baka dem =)

Milian blev även 4 månader igår, om man följer datumet och inte veckorna, så vi ska prova med en smakportion snart så det kommer väl bilder på det senare =)




Hipp Hipp Hurra!

Grattis Älskling idag på din 31-årsdag!

image95

Pussar och Kramar från mej och Milian!


Vi hade kalas här ilördags och jag gjorde en egen prinsesstårta till André, det gick jättebra, den blev inte rund eftersom jag gjorde tårtbotten själv hehe också bjöd vi på "kärleksmuffins" och nougatkakor, kaffe och dricka såklart =)
Och igår var vi och fikade hos min farmor&farfar också åt vi gómat hos mamma och ännu mer fika där.
Inge bra för oss som skulle sluta med sådant ;) Men klart vi ska unna oss nu!
Vi var även och hälsade på Nadja och Johan som har köpt sej hus, grattis grattis till det igen!
Det blir mycket och hinna med de ggr som vi åker ut till Söråker, eftersom vi är så sällan där.
Många fina presenter fick vännen min.


Idag tog vi det bara lungt och André fick välja mat idag och då valde han "Michaela-biffar med sås" och så blev det potatismos till, gulligt med tanke på all mat som finns att välja på =)

Hoppas du haft en bra födelsedag hjärtat!

Jo Grattis till syster Marielle som fyller 21 idag hehe att det lyckades bli så att André fyller år samma dag och tvärtom =) Sammanträffande!




Bilder kommer, just nu är bloggen seeg!

Deltävling 1

image84

image94

Jah! Då sätter det äntligen igång! Så nu är man bokad på lördagkvällar kl.20.00. Det är roligt att ha något att följa och det har varit så tomt efter idol.. för Let´s Dance har det inte blivit något av, jag vet inte varför men jag gillar inte det riktigt.

Ikväll sänds det från Göteborg och de 8 tävlande är;


 E-type & The Poodles - Line Of Fire 
 Face 84 - Alla Gamla X
 Velvet - Déjá Vu 
 Brandur - Lullaby
 Michael Michailoff - That`s Love
 Amy Dimond - Thank You
 Suzzi Tapper - Visst Finns Mirakel 
 Christer Sjögren - I Love Euorope

Bilderna är hämtade från http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=79680


E-type med the Poodles och Amy Dimond är tippad, men jag och min älskling tror på E-type med The Poodles och Velvet =) Spontant alltså utan att ha hört dem!

Vi har just haft kalas för André här hemma så nu ska vi sätta igång med lite mat innan allt börjar och det blir tacos, mums!


Nu blir det...

image85 
...banne mej!


Hårbollar

Jag var inne på youtube och kollade på de små söta oskyldiga varelserna som kan vara såå gulliga men ack så lömska. Katter pratar jag om... självständiga djur som gör precis som de vill...
Jag älskar katter, jag älskar att goa med dem men jag har även råkat ut för "mar"-katter också. Deras klor är ju så vassa och det blir så onda rivmärken efter att en katt har klöst en! Och värst är det när de hoppar efter fötterna med klorna före när man är barfota, aajjj!
Jag vet en vän som hade en liten liten svart hon-katt och den katten hade nog lite små agg mot henne hehe vi vet  inte varför, eller hur gumman? =). Det var kanske inte så kul, men att de väljer de sina som vi väljer ut dem är ju roligt att det blir sådana fall också =)

En gång kom det en hemlös katt till farmor när jag bodde där i deras uterum, och den katten vägrade gå ifrån gården, jättestor han-katt. Han fick börja komma in tillslut. Han kom jämt när jag kom in på gården och när jag gick ut så gick han också ut och farmor & farfar såg aldrig till han om inte jag var hemma. Skum katt. Huga, vi var upp och lämnade av den en gång på ICA, mitt i vintern var det när katten kom till oss, vi tänkte att han kanske skulle hitta hem om han hade gått vilse. Men senare samma kväll så är jag ute och går på byn och katten kommer och springer bakom mej och går med mej ända ner hem till farmor. Första gången vi gav han mat så åt han tom pasta, så hungrig var han. Stort gap, långa klor, långa ben, lång överkropp och inte smal. Tror det är den största katten jag sett i hela mitt liv. En gång skrämde den livet ur mej, jag stog ute och rökte sent en kväll, kallt var det! Katten följde med ut, stjärklart var det och jag stog och tittade upp på månen då stirrar katten längst bort i slutet av farmors utebod och tok jam-skriker och kurar ihop sej intill mej och reser ragg... skit sent var det, kolsvart, bara månen lyste upp, inte en käft ute och prasselsnö. Jag varken såg eller hörde någon, fy f*n vad rädd jag blev! Jag stog och såg farmors dörr samtidigt som jag tänkte att jag skulle skynda mej in till uterummet, jag valde att skynda mej in till mej! Skitstressat låste jag dörren och gick inte ut mera förrns dagen efter! Undra vad den katten såg då. Vi åkte iallafall upp med katten tillslut på djurpensionatet i Söråker. Någon vecka efter det ser vi i tidningen att det hade varit 2 praktikanter där uppe och hade förälskat sej i varsinn katt som de skulle ta med sej hem, och då i tidningen är det ett kort på de här 2 flickorna och de 2 katterna.. och gissa! En av de här katterna var han! Helt otroligt, "Nisse" kallade vi honom för, det var så roligt att se att han fick sej ett hem =)


Här är en katt-video som jag tittat på ikväll, en mindre nöjd katt:
Under kategorin "Evil cat"


Lost and found

För ett tag sen så hade jag ett "sök-projekt" framför mej. Jag kom nämligen på en skiva som jag hade i högstadiet, eller ja..det var ju egentligen mammas skiva =), som jag lyssnade lite till och från på.
Jag minns en låt som var väldigt bra på den, och jag hittar inte skivan. Den har säkert försvunnit med alla flyttar som jag har gjort.
Så jag bestämde mej för att söka efter den och det enda jag minns var att den hette;
 Ja.. något med... "dolphin(s?!)".
Och jag kom inte alls ihåg vad skivan hette, bara hur den såg ut.
Jag tror att jag sökte en hel natt på alla skiv-sajter/googel då jag kom fram till att den hette "Kramrock", eller jag hittade den först på engelska;
"The most beautiful lovesongs".
Men inge skivomslag eller låtlista. Gud vad jag sökte.
Jag hade nästan sökt i en vecka så min lilla duktiga "data-kille" kom till undsättning =)
Jag tror inte ens att han sökte i en kvart på det jag kom ihåg så hade han hittat skivan med låtlista! Du är grym älskling!
Jag som tyckte att jag söt ÖVERALLT och att det inte gick att söka mera!

* Det gick naturligtvis inte att länka till sidan på skivbolaget.com annars hade jag gjort det!
Sök; "The most beautiful lovesongs", då kommer detta upp;

Så här ser den ut med lite info och låtlista!



Artist:    Various Artists   
Skivtitel:   The most beautiful lovesongs (2CD)
Musikkategori:   Mixade skivor / Blandskivor / ''Various Artists''
Releaseår:   1995
Format:   Begagnad CD  Skick:     
 
Pris:   55 kr           > > > > > > >  
 
Alternativ webbutik:   Sök CDn på Blocket, CDON, Ginza ! 

Låtarna:    


1. NAZARETH - Love Hurts
2. BONNIE TYLER - It's A Heartache
3. ERIC CARMEN - All By Myself
4. BILLY OCEAN - There'll Be Sad Songs
5. AS WE SPEAK - Love Me For A Reason
6. STEVIE B. - Because I Love You
7. BARRY WHITE - You're The One I Need
8. DAVID SOUL - Don't Give Up On Us
9. TOM JONES - At This Moment
10. SMOKIE - Living Next Door To Alice
11. GILBERT O'SULLIVAN - Nothing Rhymed
12. AIR SUPPLY - All Out OF Love
13. ONE MORE TIME - The Dolphin <------------ Här är den! Någon som kommer ihåg/lyssnat på låten/skivan?
14.
RUBY TURNER - Every Little Bit Hurts
15. AL JARREAU - Ain't No Sunshine
16. PERCY SLEDGE - When A Man Loves A Woman
17. Mr. Mister / Broken Wings
18. Timmy T. / One More Try
19. Al Green / Let's Stay Together
20. Blue 4 You / I Swear
21. Adastra / We're Not In Love
22. Dinah Washington / Mad About The Boy
23. Procol Harum / Whiter Shade Of Pale
24. Don McLean / Crying
25. Sneaker / More Than Just The Two Of Us
26. 10CC / I'm Not In Love
27. Elvis Costello / I Want You
28. Brook Benton / Rainy Night In Georgia
29. KC & The Sunshine Band / Please Don't Go
30. Harold Melvin & The Blue Notes / If You Don't Know Me By Now
31. The Commodores / Nightshift
32. Alan Parsons / Old And Wise



Låten hette alltså;

"ONE MORE TIME - The Dolphin"

Älsklingen lyckades hitta låten på youtube, fast att den inte heter som den ska där!
(Fast att älsklingen förklarat över telefon om hur man lägger upp youtube-klipp så får jag inte till det!) Så här är länken till låten; http://www.youtube.com/watch?v=zCW51ZrtLyg

Uppdaterad: Nu har älsklingen hjälpt mej att få till det här, så nu vet jag till nästa gång =)






Här är en annan länk som jag hittade på vägen med allt sökande med 
Top 100 lovesongs låtar;

http://mag.weddingcentral.com.au/music/songs/love-songs.htm


*Tack Älskling för hjälpen att hitta allt detta, som jag har gått an för att hitta hehe, puss!*


LOST AND FOUND!



Tiden går fort.

Vad tiden springer iväg.
Milian har redan lärt sej att vända sej från rygg till mage.
 Det hände i torsdags när André gick mellan vardagsrummet och köket och kommer tillbaka och se vår älskling ligga och kämpa på magen hehe så nu gör han inge annat när han ligger på sin lekmatta, jag får vända tillbaka han hundra ggr om dagen för han har inte kommit på än hur han ska rulla tillbaka på ryggen än hehe han är så gullig!

Milian har provat sin gåstol, men han når inte ner än också står det 6 mån på paketet, det låter länge tycker jag med tanke på hur stor barnen är då. Men på Babyproffsen rekommenderar dom den när barnet har börjat kunnat sitta upp, när magmusklerna har blivit starka, mellan 4-5 mån. Så det är bara att vänta ett tag till.
Det kommer bilder längre ner i inlägget.

På måndag fyller älsklingen år och då blir Milian 4 månader. Sist André fyllde år så var vi i Stockholm den heljen för att fira hans 30-årsdag. Jag hade mått kyvas hela veckan innan  den heljen och blev riktigt dålig då på söndagen då vi kom hem från Stockholm och dagen som André blev 30. Dagen efter så skulle vi ha kalas, jag kräktes och kräktes mådde så illa av alla extrema dofter... allt luktade 100ggr mer. Jag trodde att jag hade fått tillbaka magkatarren som jag haft hösten innan. Jag ringde till vårdcentralen, upp på sjukhuset och fick samma svar;
"Vi måste först kolla så att du inte är gravid, gör ett graviditetstest och återkom senare"
Åååh tänkte jag, fattar dom inte vad jag säger??? Ringde André som tyckte likadant och han kom hem med två teststickor, ClerBlue. En halvtimme innan kalaset så fick vi veta att vi hade en bebis i magen!
Sjukvården kan sin sak hehe
Sedan har 9 minader gått och vår son blir 4 månader.
Tiden går fort!

Jag älskar livet! Jag är så glad att jag och André fann varann, fort gick det, vi blev så kär i varann på en gång så det slog ginistor överallt, det skulle vara vi! Jag lämnade igen mina biljettter till New York och sa ifrån mej till familjen jag skulle vara hos och flyttade in hos André i Nacksta. Och lille Milian som kom nästan precis (lite före) ett år efter det. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar mina 2 grabbar, ni förgyller varje dag! Och vad glad jag är att jag hann hitta dej älskling innan jag åkte för gott! Livet är underbart med er!




Vilket kärleks-inlägg det blev, nu kommer det lite bilder =)

Klicka på bilderna för att få dem förstorade

  Oj, här var det mycket knappar...!

 Jag når inte ner än =)

 Spännande, spännande!

 Siktar in...

 ...och mmm vad tutan är god =)

 Vad jag längtar tills jag kan köra denna sak =)


 Nu kan jag vända mej på mage!


Äntligen!

Hör upp alla choklad-älskare!
Det finns äntligen choklad som är utan-tillsatt-socker och god är den!

Så nu kan man äta choklad utan att man känner hur det sätter sej på en gång,
UNDERBART!
Det är bara lite mycket fett i den än bara, 32%
Det är nästan slut på dåligt samvete nu =)



Papperet är tomt på kortet för jag hann äta upp chokladen innan jag tog kortet hehe
12,90kr på ICA-MAXI, inte så farligt!

image72

*** Det är skillnad på sockerfritt och utan-tillsatt-socker ***
När det är sockerfritt då är det verkligen inge socker, inge smak av socker.
Medan utan-tillsatt-socker då är det ersatt med en "sockerform", i detta fall sötningsmedel.
Tack älskling för förklaringen ;) Jag har aldrig riktigt fattat det där, eller jag har väl inte orkat tänkt hur det är egentligen men det är ju ganska uppenbart nu när jag fick det förklarat hehe



RSS 2.0